Biologische kweek advies

Biologische kweek van groente, fruit en kruiden

We zullen een  website gaan maken met  adviezen over biologische groente fruit etc. zelf kweken in uw tuin of op uw balkon en eventueel in een kweektent.

Onze websites

www.hbktuinadvies.nl

We zullen het hebben over wat u benodigdheden zijn voor een succes volle kweek.

Welke voedingsmiddelen er nodig zijn voor een goede groei en bloei en oogst.

Wat voor kweektent en wat er bij komt kijken aan verlichting verwarming etc.

Waar u uw spullen en zaden kunt aanschaffen die u nodig heeft voor de bologischekweek.

We hebben overleg met Growcenter.noord.nl waarin we vragen zullen stellen en antwoorden zullen krijgen over de benodigdheden. Zij hebben een aparte afdeling biologische kweek zaden en hulpmiddelen.

In de loop van de komende maanden  zullen we de adviezen van onze plantkundige publiceren over diverse gewassen en hoe ze te behandelen, tevens de tijd dat er gezaaid moet worden etc.

U zou ook overleg kunnen plegen met de vele volkstuinders die er zijn en of met uw buren voor het gezamenlijk verbouwen van diverse gewassen.

Volkstuinders hebben vaak een overschot aan gewassen (groentes kruiden etc.).

U zou zelf de plantjes kunnen voortrekken in een kweek kas of tent, zo als het klimaat op dit moment is zou dat een pre zijn, dit bespoedigd de groei in het later stadium. En u kunt er dan zeker van zijn dat u geen GMO gewassen kweekt indien u goed oplet welke zaden u koopt, GMO is heel wat anders dan GM (gemodificeerd), er is vrijwel geen enkel groente of fruit meer te koop die niet gemodificeerd is maar op zich is dat niet erg gezien de opbrengst en of de oerplant niet of nauwelijks iets oplevert als oogst, of zelfs oneetbaar kunnen zijn. Maar GMO is puur slecht zo niet puur vergif. genetically modified organism of te wel genetisch gemodificeerd organisme.

Het is vast te komen staan dat GMO schadelijk is voor uw gezondheid. Er zijn vele bewijzen en hier kunt u een paar van de vele video’s vinden kritiekop.nl

Be Sociable, Share!