Agora – landelijk ondersteuningspunt palliatieve zorg

Stichting Agora is het onafhankelijk en landelijk ondersteuningspunt voor palliatieve zorg. Palliatieve zorg richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten die ongeneeslijk ziek zijn en hun naderend sterven onder ogen moeten zien.

Agora werkt aan de ontwikkeling van palliatieve zorg in Nederland door:  het uitwisselen van kennis en informatie  het bieden van juiste informatie aan professionals in de palliatieve zorg en patiënten, naasten en het algemene publiek  te fungeren als ‘marktplaats’ voor de palliatieve zorg  het faciliteren van de afstemming op verschillende terreinen, ook op internationaal niveau  het ondersteunen van zorgaanbieders en zorgverleners   In Zorg Kiezen kunt u zoeken naar palliatieve zorg in uw eigen omgeving. U vindt er ook cijfers over palliatieve zorg in Nederland. In de laatste levensfase staan de wensen en behoeften van patiënt en naasten centraal. Allerlei verschillende zorgverleners kunnen betrokken zijn bij palliatieve zorg. Vrijwilligers palliatieve terminale zorg zijn speciaal getraind voor mantelzorgvervangende taken. Beleidsmakers en onderzoekers zijn van belang voor het goed organiseren en vernieuwen van palliatieve zorg.

Stichting Agora, landelijk ondersteuningspunt palliatieve terminale zorg

J.F. Kennedylaan 101  3981 GB Bunnik

  • tel. 030 6575 898 (op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur)
  • fax: 030 6575 308
  • website: www.agora.nl

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , . Bookmark de permalink.