Wat is kanker en waar bestaat het uit en hoe onstaat het.

Heel veel mensen die niet  weten wat kanker is, ja wel dat het bestaat en dodelijk is maar de bassis gegevens kennen ze niet.

We proberen hier zo duidelijk en zo simpel mogelijke uitleg te geven, en zullen er niet te diep op ingaan omdat het dan weer onbegrijpelijk wordt, maar allen de hoofdzaak weergeven.

Er zijn 100 verschillende soorten kanker

Kanker is in de eerste plaats een ongecontroleerde celdeling (vermenigvuldiging) en dat treft mens, plant en dier, daar bij komt nog dat het juist een heel gezonde en sterke cel is.

Hoe kan kanker onstaan: door chemische stoffen, staling, voeding (de toegevoegde stoffen die er in zitten) mineralen zo als astbest en nog wel een aantal van die stoffen of mix van stoffen.

In voeding zat vroeger meer stoffen die kanker tegen gingen, er zijn voedingen die zefs tot 50%  hun waarde verloren zijn in de strijd tegen kanker, dit heeft te maken met de huidige productie lijn en methodes.

Een cel bestaat uit diverse onderdelen waarvan het DNA de controler is en op die manier ongecontroleerde celdeling tegen gaat, echter als het DNA beschadigd raakt kan er een ongecontroleerde groei ontstaan en gaat de cel opzichzelf leven en zich  vermenigvuldigen, daar naast vind hij net zo als virusen een protectie methode die bestaat uit o.a. camoeflage en mutaties dit maakt het dan ook extra moeilijk om het te bestrijden mede door dat het  een lichaamseigen cel is.  Kankercellen zijn doorgaans altijd beschermd door een bepaald soort eiwit mantel die eerst doordrongen moet worden om de cel zelf te kunnen doden.

Hoe kan je kanker bestrijden:

Er zijn tal van werkzame geneesmiddelen zowel natuurlijk als chemische of gedistileerd (geconsentreerd) uit o.a. planten. de verschilende soorten planten die gebruikt wordt in bestrijding van kanker bestrijd elk een bepaalde soort kanker.

Zo ook de chemokuur die uit verschillende medicijnen bestaat gericht op de aanval tegen bepaalde type kanker, en dan hebben we ook juist de moeilijkheid waar de bestrijding mee te maken heeft, de mutaties en de metastases die wel eens ongevoelig zouden kunnen zijn voor de gebruikte therapie. want een kankercel op een andere plaats (metastase) kan zich al gemuteerd hebben ook al lijkt hij hetzelfde te zijn en is hij van de grote tumor afkomstig. Dit is veelal een reden voor terugkerende kanker en of dat de kanker niet wil verdwijnen.

Nu heeft men al andere therapieen en er zijn al andre therapieen in ontwikkeling die al met succes getest zijn zij werken op een heel andere manier dan de huidige therapieen.

Een van de therapie methodes is je eigen lichaam het werk te laten doen met behulp van bepaalde stoffen die o.a. je weerstand verhogen en het eiwitschaaltje van de kankercel afbreken dus de celbescherming afbreken en met een medicijn doden. Dit is een heel gerichte therapie die de gezonde celen niet aanvalt en men ook niet de nadelen kent die een gewone chemokuur heeft die in feite ook de gezonde niet kankercellen aanvalt.

En een van de nieuwere therapieën is dat men een mix van twee chemokuren gebruikt waarbij de ene chemo de transporteur is van het gif dat de kankercel moet doden, de andere if het voor de kankercel dodelijke gif, de transporteur drinkt in de kankercel binnen en laat dan het gif los in de kankercel.

wat is kanker uitleg voor kinderen

roken en longkaner

maar ook anderen gevolgen:

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in wat is kanker. Bookmark de permalink.