Koffie kan helpen bij bescherming tegen huidkanker

Bescherming tegen huidkanker kan worden toegevoegd aan de lijst van voordelen voor de gezondheid bij het drinken van koffie.

Vrouwen die meer dronk dan drie kopjes koffie per dag  hebben 21 procent minder kans op basaalcelcarcinoom (BCC) te ontwikkelen, vergeleken met vrouwen die minder  dronken  dan een kopje cafeïnehoudende koffie per maand, blijkt uit de studie. Voor mannen is dit risico reductie maar 10 procent.

Waarschijnlijk is de beschermende werking te wijten is aan cafeïne, “aldus hoofdauteur Jiali Han, associate professor aan de Harvard Medical School en de Harvard School of Public Health in Boston. Mensen in het onderzoek die cafeïnevrije koffie dronken  bleek dat zij  geen lager risico hebben tot het ontwikkelen van de huidkanker.

Daarnaast vonden de onderzoekers dat hoe meer cafeïnehoudende koffie die mensen in de onderzoek dronken, hoe lager het risico op het ontwikkelen van BCC, de meest voorkomende vorm van huidkanker.

Bij Koffie is onlangs ondekt om de kans  op overlijden in een bepaalde periode te verlagen en het risico op prostaat-, borst-en endometriumkanker te verminderen.

Maar de mechanismen die een rol spelen in deze voorwaarden kan verschillen. “Voor prostaatkanker en endometrium kankers, zijn de gegevens die hetzelfde voordeel tonen van een lager risico van cafeïne en cafeïnevrije koffie “.

Koffie beïnvloed  verschillende processen in ons lichaam – het heeft antioxidante effecten, helpt insuline regelgeving en kunnen ontsteking verlagen. ‘Het is mogelijk dat verschillende componenten van koffie belang zijn voor verschillende kankers. ”

Bron: Yahoo News

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.