De Tricky Mutaties in kankercellen

Zo als wij zelf al ondekt hadden dat medicijnen niet op iedere regio met dezelfde kanker werken, het kan namelijk dat in een ander gedeelte van het lichaam een metastase zit die niet behandelbaar is met het medicijn wat voor de grotere tumor gebruikt wordt, dit heeft o.a. te maken met de voortdurende mutaties van de kankercellen. 

vertaald uit het Discover Magazine

31: Het percentage van genetische mutaties gedeeld door alle tumor monsters van een patiënt met nierkanker. Artsen  beslissen vaak hoe zij  kanker  behandelen door het afstemmen van medicijnen door de mutaties  in een biopsie. Maar toen Charles Swanton, een oncoloog aan het Cancer Research Foundation Verenigd Koninkrijk, 12 biopten genomen van drie  tumoren van een nier-kanker patiënt, hij vond  dat slechts 40 van de 128 totaal mutaties terugvond in elk monster. De andere 88 mutaties verdwenen in een aantal tumorcellen, maar geen anderen. Swanton kwam met vergelijkbare resultaten bij drie andere patiënten, wat suggereert dat een optimale behandeling voor een regio van een tumor misschien niet effectief zal zijn in een andere regio. “Elk biopsie vertelt een ander verhaal”, zegt hij. “En dat kan de reden zijn waarom kanker medicijnen niet zo goed werken als we verwachten dat ze zou doen.”

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.