Nieuwe medicatie tegen longkanker veelbelovend

02 dec 2011

Het UZA doet veelbelovend onderzoek naar de werking van een nieuw geneesmiddel tegen longkanker dat naar alle waarschijnlijkheid onder de naam Xalkori (ook Crizotinib genoemd) door Pfizer op de markt zal worden gebracht van zodra alle testen zijn afgerond. De resultaten zijn zeer positief en geven hoop voor een aantal patiënten met een vergevorderd stadium van longkanker. Enkel longkankerpatiënten bij wie een specifiek gewijzigd ALK-gen actief is, kunnen met het geneesmiddel behandeld worden. Het zorgt er immers voor dat het gen, dat de drijvende kracht is achter de groei van de tumor, wordt afgeblokt. De patiënt ziet daardoor zijn levensduur en levenskwaliteit stijgen.

Meer hierover op Medinews.be

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Longkanker met de tags , , , . Bookmark de permalink.