Nieuwe ontwikkelingen bij de aanpak van slokdarm- en maagkanker opgenomen in praktijkrichtlijn

Nieuwe ontwikkelingen bij de aanpak van slokdarm- en maagkanker opgenomen in praktijkrichtlijn

Vier jaar na het ontwikkelen van de eerste praktijkrichtlijn voor de aanpak van slokdarm- en maagkanker ontwikkelden het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) en het College voor Oncologie een update. Er is nu meer bewijs dat gecombineerde chemo- en radiotherapie (slokdarmkanker) en chemotherapie (maagkanker) nuttig zijn voordat een operatie wordt uitgevoerd. De diagnose en behandeling gebeuren ook best door zorgverleners met voldoende ervaring, die in elk stadium van het behandeltraject multidisciplinair overleg plegen.

Meer hier over: medinews.be

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.