Broccoli en kruisbloemige Sulforaphane als anti kanker middel

Multi-gerichte preventie van kanker door sulforafaan

Isothiocyanaten zijn te vinden in kruisbloemige groenten zoals broccoli, spruitjes, bloemkool en kool. Epidemiologische studies suggereren dat kruisbloemige groente algehele risico op kanker, waaronder darm-en prostaatkanker kan verlagen. Flavonoïden kaempferol verminder de kans op kanker

Sulforafaan (SFN) is een isothiocyanaat gevonden in kruisbloemige groenten en is vooral hoog in broccoli en broccoli spruiten. SFN gebleken een effectieve chemoprotective middel in celkweek carcinogeen-geïnduceerde en genetische dierlijke modellen kanker, en in xenotransplantaatmodellen van kanker. Vroeg onderzoek richtte zich op de “blokkerende activiteit” van SFN via Fase 2 enzyminductie, alsook de inhibitie van enzymen die betrokken zijn bij kankerverwekkende stof activering, maar er is groeiende belangstelling voor andere mechanismen van chemoprotection door SFN. Recente studies suggereren dat SFN bescherming te bieden tegen de ontwikkeling van tumoren biedt tijdens de “post-initiatie” fase en mechanismen voor de onderdrukkende effecten van SFN, met inbegrip van de celcyclus en apoptose inductie zijn van bijzonder belang. Bij de mens wordt een belangrijke factor bij het bepalen van de effectiviteit van SFN als een chemopreventie-agent inzicht te krijgen in het metabolisme, distributie en biologische beschikbaarheid van SFN en de factoren die deze parameters te wijzigen. Dit onderzoek gaat in op de gevestigde anti-kanker eigenschappen van SFN, met de nadruk op de mogelijke chemopreventie mechanismen. De huidige status van SFN in humane klinische studies ook is opgenomen, met inachtneming van de chemie, het metabolisme, absorptie en factoren die van invloed SFN biologische beschikbaarheid.

Bron: US National Library of Medicine National Institutes of Health

Uit onderzoek blijkt een broccoli boost voor bloedvaten British Heart Foundation News Release Voor onmiddellijke publicatie Vrijdag 4 september 2009 New British Heart Foundation (BHF) onderzoek van het Imperial College in Londen mogelijk is gebleken waarom groenten zijn goed voor het hart. De bevindingen suggereren dat een chemische stof aangetroffen in groenten zoals broccoli, kool en bloemkool, kan een natuurlijk afweermechanisme om slagaders te beschermen tegen ziekten te verhogen.

Bron: Imperial

Sulforafaan is een organozwavelverbindingen verbinding die tegen kanker, antidiabetica, en antimicrobiële eigenschappen vertoont in experimentele modellen. Het wordt verkregen uit kruisbloemige groenten zoals broccoli, spruitjes of kool. Het enzym myrosinase transformeert glucoraphanin, een glucosinolaat, in sulforafaan op schade aan de plant (zoals van kauwen). Jonge spruiten van broccoli en bloemkool zijn bijzonder rijk aan glucoraphanin. Sulforafaan werd geïdentificeerd in broccoli spruiten, die, van de kruisbloemige groenten, hebben de hoogste concentratie van sulforafaan. [1] Het wordt ook gevonden in spruitjes, kool, bloemkool, paksoi, boerenkool, Chinese broccoli, broccoli Raab, koolrabi , mosterd, raap, radijs, rucola en waterkers.

Klinische studies: Sulforaphane is in numerous clinical trials  including a phase II trial for prostate cancer.

1.^ Zhang Y, Talalay P, Cho CG, Posner GH (March 1992). “A major inducer of anticarcinogenic protective enzymes from broccoli: isolation and elucidation of structure”. Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 89 (6): 2399–2403. DOI:10.1073/pnas.89.6.2399. PMC 48665. PMID 1549603.

2.^ a b Yanaka A, Fahey JW, Fukumoto A, Nakayama M, Inoue S, Zhang S, Tauchi M, Suzuki H, Hyodo I, Yamamoto M (April 2009). “Dietary sulforaphane-rich broccoli sprouts reduce colonization and attenuate gastritis in Helicobacter pylori–infected mice and humans”. Cancer Prev. Res. 2 (4): 353–360. DOI:10.1158/1940-6207.CAPR-08-0192. PMID 19349290. Lay summary.

3.^ Galan MV, Kishan AA, Silverman AL (August 2004). “Oral broccoli sprouts for the treatment of Helicobacter pylori infection: a preliminary report”. Dig Dis Sci. 49 (7–8): 1088–1090. DOI:10.1023/B:DDAS.0000037792.04787.8a. PMID 15387326.

4.^ Fahey JW, Haristoy X, Dolan PM et al. (May 2002). “Sulforaphane inhibits extracellular, intracellular, and antibiotic-resistant strains of Helicobacter pylori and prevents benzo[a]pyrene-induced stomach tumors”. Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 99 (11): 7610–7615. DOI:10.1073/pnas.112203099. PMC 124299. PMID 12032331.

5.^ Kall MA, Vang O, Clausen J (March 1997). “Effects of dietary broccoli on human drug metabolising activity”. Cancer Lett. 114 (1–2): 169–170. DOI:10.1016/S0304-3835(97)04652-1. PMID 9103281.

6.^ Hayes, JD; Kelleher, MO; Eggleston, IM (2008). “The cancer chemopreventive actions of phytochemicals derived from glucosinolates”. European Journal of Nutrition 47 Suppl 2: 73–88. DOI:10.1007/s00394-008-2009-8. PMID 18458837.

7.^ a b Li et al. (May 2010). “Sulforaphane, a dietary component of broccoli/broccoli sprouts, inhibits breast cancer stem cells”. Clinical Cancer Research 16 (9): 2580–2590. DOI:10.1158/1078-0432.CCR-09-2937. PMC 2862133. PMID 20388854.

8.^ Talalay P, Fahey JW, Healy ZR et al. (October 2007). “Sulforaphane mobilizes cellular defenses that protect skin against damage by UV radiation”. Proc. Natl. Acad. Sci. U.S.A. 104 (44): 17500–17505. DOI:10.1073/pnas.0708710104. PMC 2077285. PMID 17956979.  9.^ Dashwood RH, Ho E (October 2007). “Dietary histone deacetylase inhibitors: from cells to mice to man”. Semin. Cancer Biol. 17 (5): 363–369. DOI:10.1016/j.semcancer.2007.04.001. PMC 2737738. PMID 17555985.

10.^ “Synergistic activity of sulforaphane (Broccozym) and parthenolide (Butterzym) abolishes cancer stem cell characteristics.”. 8 Nov 2010.

11.^ “Research reveals a broccoli boost for arteries”. 4 Sep 2009.

12.^ http://clinicaltrials.gov/ct2/results?term=Sulforaphane

13.^ “The effects of sulforaphane in patients with biochemical recurrence of prostate cancer”.

Broccoli Component Limits Breast Cancer Stem Cells, Study

ScienceDaily (3 mei 2010) – Een verbinding afgeleid van broccoli kan helpen voorkomen of de behandeling van borstkanker door zich te richten kankerstamcellen – het kleine aantal cellen die brandstof een tumor van de groei – volgens een nieuwe studie van onderzoekers aan de Universiteit van Michigan Comprehensive Cancer Center.Er is gekeken sulforafaan, een onderdeel van broccoli en broccoli spruiten, zowel in muizen en celculturen. Onderzoekers vonden sulforafaan gericht en doodde de kanker stamcellen en nieuwe tumoren niet groeien.”Sulforafaan is eerder onderzocht voor de effecten op kanker, maar deze studie toont aan dat het voordeel is in het remmen van de borstkanker stamcellen. Dit nieuwe inzicht suggereert het potentieel van sulforafaan of broccoli-extract te voorkomen of kanker te behandelen door zich te richten de kritische kankerstamcellen cellen, “zegt auteur van de studie Duxin Sun, Ph.D., hoogleraar farmaceutische wetenschappen aan de UM College of Pharmacy en een onderzoeker aan de UM Comprehensive Cancer Center.Resultaten van de studie verschijnen in de mei-1 nummer van Clinical Cancer Research.

De huidige chemotherapieën werken niet tegen kanker stamcellen, die is de reden waarom kanker terugkeert en zich verspreidt. Onderzoekers geloven dat het elimineren van de kanker stamcellen is de sleutel tot het regelen van kanker.In de huidige studie, onderzoekers hebben muizen met borstkanker en geïnjecteerd verschillende concentraties van sulforafaan van de broccoli-extract. Onderzoekers vervolgens verschillende vastgestelde methoden om het aantal kankerstamcellen in tumoren. Deze maatregelen heeft een duidelijke vermindering in de kankerstamcel populatie na behandeling met sulforafaan, weinig effect op de normale cellen. Verder, kanker cellen van muizen behandeld met sulforafaan waren niet in staat om nieuwe tumoren te genereren.

De onderzoekers hebben vervolgens getest sulforafaan op de menselijke borstkanker celkweken in het lab, het vinden van soortgelijke dalingen in de kankerstamcellen.”Dit onderzoek een potentiële nieuwe behandeling die kan worden gecombineerd met andere stoffen om borstkanker stamcellen richten suggereert. Het ontwikkelen van behandelingen die effectief richten op de kankerstamcel bevolking essentieel is voor het verbeteren van de resultaten”, zegt auteur van de studie Max S. Wicha, MD, Distinguished hoogleraar Oncologie en directeur van het UM Comprehensive Cancer Center.De concentraties van sulforafaan in de studie waren hoger dan kan worden bereikt door het eten broccoli of broccolikiemen. Eerder onderzoek suggereert dat de concentraties die nodig zijn om de impact van kanker kan worden opgenomen door het lichaam van de broccoli-extract, maar de bijwerkingen zijn niet bekend. Terwijl het extract is verkrijgbaar in capsule vorm als een supplement, concentraties zijn niet-gereguleerde en zullen variëren.Dit werk is niet getest bij patiënten, en patiënten worden niet aangemoedigd om sulforafaan supplementen toe te voegen aan hun dieet op dit moment.Onderzoekers ontwikkelen nu een methode om uit te pakken en te behouden sulforafaan en wordt het ontwikkelen van een klinische studie om sulforafaan te testen als een preventie-en behandeling voor borstkanker.

Flavonoïden kaempferol verminder de kans op kanker

Flavonoïden verlagen het risico van kanker bij vrouwen. Dit bleek uit twee onderzoeken die werden gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research. Het eerste onderzoek werd gepresenteerd door dr. Brian Flink. Hij en zijn team hadden de gegevens onderzocht van 1434 vrouwen met borstkanker en 1440 zonder borstkanker. Het bleek dat degenen met de grootste flavonoïdeninname 45 procent minder kans op borstkanker hadden.

Hierbij werd wel opgemerkt dat dit alleen voor postmenopauzale vrouwen gold. Het tweede onderzoek, geprsenteerd door onderzoekers van Harvard, was uitgevoerd bij deelneemsters van de Nurses’Heaslth Study. Uit dit onderzoek bleek dat degenen die het meeste van een flavonoïde kaempferol binnenkregen, 38 procent minder kans op eierstokkanker hadden dan degenen die het minst binnenkregen. Kaempferol wordt gevonden in zwarte thee, broccoli en boerenkool.

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.