Acupunctuur en oncologie

Acupunctuur en oncologie
In de periode van behandeling met chemotherapie, hormoontherapie, bestraling en chirurgie kan acupunctuur bijwerkingen die ten gevolge van de behandelingen kunnen ontstaan, voorkomen of verminderen. Maar ook als je niet intensief of palliatief behandeld wordt kan acupunctuur helpen bij bijvoorbeeld misselijkheid, pijn, vermoeidheid en neuropathie.

ACUPUNCTUUR
Bij het behandelen van kanker is het van groot belang dat de energie van de patiënt op peil blijft, en dat de organen (en met name de lever en de nieren) goed blijven functioneren. Acupunctuur kan hiertoe bijdragen. Ook kan acupunctuur helpen bij het bestrijden van sommige symptomen.
Het is geen  “alternatieve natuurlijke behandeling op zich” voor kanker, maar wel ondersteunend.
Je kunt baat bij acupunctuur hebben b.v. voor energie, en tegen slijmvorming in de luchtwegen. Altijd te proberen. Als je aanvullend verzekerd bent met alternatieve geneeskunde in het pakket, wordt acupunctuur soms vergoed – informeer bij je verzekering.
Er zijn tegenwoordig ook veel Nederlanders die acupunctuur doen. Je kan een acupuncturist vinden bij de NPVA (Nederlandse patiëntenvereniging voor Acupunctuur, http://npva.nl/acupuncturistindebuurt).
Wil je liever “wat meer bij de bron blijven”, dan kan je op google intypen “Chinese acupunctuur”.
Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Acupunctuur met de tags . Bookmark de permalink.