Iets wat u moet weten en u niet verteld wordt

Een shampoo bevat maar liefst 20% cocamide DEA
Een biologisch label merk Organic door Africa’s Best, ook getest hoog voor cocamide DEA
Een Babies ‘R’ Us store-branded kinderen shampoo en conditioner bevatten cocamide DEA

Ongelooflijk, cocamide DEA is slechts een schuimmiddel. Het doet niets om je haar schoon te maken. Hopelijk overweeegt uw gezondheid belangrijker dan het hebben van veel schuim. Als je niet kunt leven zonder schuim, shampoo dan voor de tweede keer en zelfs gewone zeep zal schuimen.
Dat is gewoon een chemische reactie !

Hier is wat U moet weten over de anderen producten.

Deze toxinen zijn gekoppeld aan haarverlies,
beschadigd haar en verhoogd risico op kanker
Hier is een lijst van giftige stoffen geladen met problemen voor je lichaam. Naast kanker, velen van hen je haar beschadigen en kan zelfs doen uitvallen. Niet bepaald de schoonheidsbehandeling die u verwacht …

Natriumlaurylsulfaat / natriumlaurethsulfaat (SLS en SLES) – schuimmiddel

Deze onruststoker is te vinden in bijna elke shampoo. Het is afkomstig van kokosnoten, maar het is al onherkenbaar verwerkt.

Het meest in het oog springende probleem is dat het productieproces (ethoxylatie) resulteert in een kankerverwekkende bijproduct genaamd 1,4 dioxaan.

Helaas, is etikettering niet vereist voor 1,4 dioxaan. Environmental Working Group (EWG) geeft 1,4 Dioxane veel gevaar waardering voor de hersenen, lever, nieren en centraal zenuwstelsel toxiciteit. De CDC noemt het een “waarschijnlijk” kankerverwekkend.

Vermijd ammonium laureth sulfaten ook. Veel bedrijven overgestapt op hen in reactie op de bezorgdheid over SLS / SLES toxiciteit.

Een ander belangrijk punt van zorg is de grootte van de moleculen … klein genoeg om in je huid en hoofdhuid, waardoor u gemakkelijk toegang tot uw gehele systeem.

Alle drie chemicaliën zijn gezondheidsrisico’s verbonden orgaan toxiciteit, mutaties en kanker, alsmede de toxiciteit hersenen, cellulaire veranderingen en vruchtbaarheidsproblemen.

Kijk uit voor natriumlauryl- glucose of lauryl glucose plaats.
parabenen

Parabenen zijn conserveringsmiddelen gebruikt om de houdbaarheid te verlengen. Ze hebben niet een ding om je haar schoon te maken, en ze hebben een sterke en verontrustende links naar kanker.

Ze zijn endocriene verstoorders die zich gedragen als oestrogenen in uw lichaam – het verlagen van de spiermassa en het opslaan van vet. Bij mannen, dragen ze bij aan de borstgroei (“man-boobs”) en onvruchtbaarheid. Parabenen ook irriteren je huid, en hun hormonale effecten kan uw haar uitvallen, wat leidt tot chaos in plaats van schoonheid.

Onderzoekers vonden sporen van parabenen in 20 van de 20 weefselmonsters van patiënten met borstkanker.

Ze gaan door verschillende namen: methyl parabenen, ethyl parabenen, propyl parabenen, butyl parabenen, isobutyl parabenen, E216.
propyleen Glycol

Gevonden in antivries en motorkoelmiddelen, vliegtuig ijsbestrijders, bandenreparatiemiddelen, en nog veel meer. Dus waarom is dit in je shampoo? Om het product niet bevriest tijdens het transport en opslag!

Ik wed dat je er geen idee van had. . .

En krijg dit: Het veiligheidsinformatieblad voor dit chemische waarschuwt gebruikers om huidcontact te vermijden, omdat het een sterke irriterend voor de huid, en is gekoppeld aan de lever-en nierschade.
Diethanolamine (DEA) en Triethanolamine (TEA)

Beide gemakkelijk reageren met diverse ingrediënten om een ​​krachtige kankerverwekkende stof, nitroso-DEA (NDEA) vormen. Ze kunnen ook leiden tot ernstige allergische reacties, en alle goede dingen te vernietigen in je haar (zoals keratine), waardoor je haar droog, broos, en levenloos.
alcohol

De meeste haarproducten bevatten alcohol, die droogt en verdunt het haar, en laat vallen. Vermijd producten met alcohol opgenomen binnen de eerste vier ingrediënten (ingrediënten worden vermeld in afnemende volgorde van het volume).
De rest van de slechte, en wat zijn ze berucht om …

Formaldehyde – Hangt samen met kanker en haarverlies

Aroma’s – gekoppeld aan kanker, allergieën, astma, en irritatie van de hoofdhuid. Een enkele geur kan een complex mengsel van honderden verschillende chemicaliën (uit 3000 possibilities) zijn. Ik heb een slechte reactie op geuren van alle soorten, zelfs bepaalde bloemen, dus dit is een gemakkelijke keuze voor mij.

Lanoline, aardolie, en minerale olie – gekoppeld aan kanker. Ze voorkomen ook de opname van natuurlijke hoofdhuid oliën.

BHA, BHT – Conserveringsmiddelen (ook gebruikt in sommige voedingsmiddelen ), en gekoppeld aan kanker en endocriene verstoring.

Kleurstoffen – Potentieel voor kanker en schade aan de hersenen. Vermeld als “Cl” + een 5-cijferig nummer.

Volumegevende producten om het body te geven aan dun haar –  vermijden.

 

Eenvoudige stappen om uw gezondheid te bewaken
Niemand is waarschijnlijk de Amerikaanse cultuur van zijn brandschoon en geurvrij (of ruiken van fruit of bloemen) te wijzigen. Maar met behulp van deze schijnbaar goedaardige producten dag in dag uit kan permanent veranderen uw gezondheid.
Dus kies gezondere producten, verstandig. Of neem het heft in eigen handen en probeer het maken van je eigen cosmetica. Het vinden van recepten is een makkie. Gewoon zoeken op het internet voor “zelfgemaakte cosmetica” en je krijgt honderden ideeën te vinden.
Niet in het maken van je eigen? Kijk dan op EWG “Skin Deep Cosmetic Safety Database,” een uitstekende bron voor gezondere natuurlijke producten. Kijk ook voor de USDA organische zegel.
Immers, wat goed is de glitter en glamour als het geeft je kanker?

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags . Bookmark de permalink.