Statines in verband gebracht met de schildklier kanker bij vrouwen

Dus, heb je te horen gekregen  ‘verlaag uw cholesterol’ met medicijnen.

Maar zou het kanker kunnen veroorzaken ?

Betreffende nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Epidemiology heeft geconstateerd dat “statine gebruik wordt geassocieerd met schildklierkanker bij vrouwelijke patiënten.”

Onderzoekers de hypothese dat de aanwezigheid van de dominante vrouwelijk hormoon oestradiol – een vorm van oestrogeen – statines hun ineffectievietijd vertoont bij “kanker-beschermende eigenschappen.”

Een andere nieuwe studie echter ook gepubliceerd in het tijdschrift Clinical Epidemiology, stelt dat het probleem ligt in de immunosuppressieve eigenschappen van de statine drugs zelf. Inderdaad, bij Greenmedinfo.com, zij hebben meer dan 25 verschillende vormen van toxiciteit geïndexeerd binnen deze klasse van geneesmiddelen, met immunotoxiciteit uitzoeken hoog op de lijst. U kunt ze alle bekijken onder het veld ‘Adverse farmacologische werking’ ingesteld op onze statine onderzoek pagina.

De realiteit is dat de multi-miljard dollar statine industrie, investeerde zoals het is in het bevorderen van het concept dat statines zijn anti-kankermiddelen, is schuldig aan publicatiebias, dat wil zeggen, ze alleen pro-statine studies publiceren en laat de negatieve of null bevinding studies in de prullenbak, ook al is het zeer onethisch niet naar onderzoek dat weerlegt hun voordelen voor de gezondheid, of geeft aan hun onbedoelde, negatieve effecten te publiceren.

In feite is er een accumulerende aantal gegevens aangeeft dat Statines eigenlijk kankerverwekkende stoffen bevat. Hieronder vindt u een greep uit het onderzoek over het onderwerp:

Heart Lung Circ: Statin use is associated with increased cancer incidence and death.

CMAJ: Statin use is associated with increasing risk of cancer as age increases. J Am Coll Cardiol: Statin use is associated with increased risk for cancer.

Cancer Epidemiol Biomarkers Prev: Long-term statin use is associated with an increased risk of ductal and lobular breast cancer among women 55-74 years of age.

BJU Int: Statin use has an adverse effect on biochemical outcomes following radical prostectomy.

Prostate: Statin use increases the risk of prostate cancer.

Expert Opin Drug Saf: Statin drugs are associated with increased risk of kidney cancer.

QJM: Statin drugs are associated with an increased risk of cancer.

Deze laatste studie over het potentieel voor statine-geïnduceerde schildklierkanker wordt ondersteund door eerdere case studies. Bijvoorbeeld, een rapport gepubliceerd in 2000, getiteld “Ontwikkeling van de schildklier folliculair adenoom op simvastatine therapie,” beschrijft een patiënt die “ontwikkeld folliculair adenoom met prominente Hurthle cel verandert nadat ze op simvastatine voor drie maanden, maar niet gedurende een jaar van pravastatine therapie. ” Het rapport adviseerde:

“Bij oudere vrouwelijke patiënten met hyperlipidemie die farmacologische behandeling, vooral die met een voorgeschiedenis van multinodulair struma, men zou moeten overwegen het gebruik van een middel dat niet is aangetoond dat de schildklier tumoren in diermodellen veroorzaken zelfs. Patiënten moeten blijven worden gevolgd met regelmatige periodieke schildklier palpatie naast de gebruikelijke biochemische monitoring nodig tijdens deze middelen. “

Fysiologische studies met behulp van een diermodel hebben ook ontdekt statine-geïnduceerde toename van de groei in de schildklier (schildklier hypertrofie), waarin zij haar potentieel is om bij te dragen aan schildklierkanker.

Aangezien statines zijn gekoppeld aan zowel het diermodel en humane studies dan 300 bijwerkingen. Moeten we verbaasd dat ze bijdragen tot kanker, maar ook?

Het is belangrijk dat de lezer begrijpt dat, ondanks het alarm hier opgegeven, het onderwerp van kanker is complex en schildklierkanker is een van de hoger gediagnosticeerd vorm.

References

Shih-Han Hung, Herng-Ching Lin, Shiu-Dong Chung. Statin Use and Thyroid Cancer: A Population-Based Case-Control Study. Clin Endocrinol (Oxf). 2014 Jul 30. Epub 2014 Jul 30. PMID: 25074346

Luca Mascitelli, Mark R Goldstein. Statin immunomodulation and thyroid cancer. Clin Endocrinol (Oxf). 2014 Sep 1. Epub 2014 Sep 1. PMID: 25174914

E L McCord, S Goenka. Development of thyroid follicular adenoma on simvastatin therapy. Tenn Med. 2000 Jun ;93(6):210-2. PMID: 10846948

P F Smith, S J Grossman, R J Gerson, L R Gordon, J G Deluca, J A Majka, R W Wang, J I Germershausen, J S MacDonald. Studies on the mechanism of simvastatin-induced thyroid hypertrophy and follicular cell adenoma in the rat. Toxicol Pathol. 1991 ;19(3):197-205. PMID: 1780636

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen. Bookmark de permalink.