Stevia is het gezond en is de claim waar !

Sommigen noemen het de “heilige graal” van zoetstoffen.
Stevia, een struik geteeld , is in aantal 200 + keer zoeter dan suiker, en die niet uw bloed insuline niveaus verhogen.
Het is ook gecrediteerd met het verlagen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte en het voorkomen van hart-en vaatziekten. En het voegt geencalorieën toe.
Omdat het dat allemaal doet en afkomstig is van een plant, zou je denken dat zou er geen kans op schade zijn. Maar er zijn wel een paar kanttekeningen …
Hier is wat ik ontdekte. Ik zal af leiden met een hint: zorg ervoor dat de jouwe echt is


“natuurlijk.” De meeste stevia is dat niet.
Proberen mager te zijn wanner u een zoutekouw bent
We weten allemaal dat suiker is een van de meest gevaarlijke – en verslavend – producten op de markt. Het kan uw gezondheid snel in een wrak veranderen… het maakt je overgewicht, depressief en ziek. Het is duidelijk, onmiskenbaar gekoppeld aan kanker.
De gemiddelde Amerikaan eet een ontstellende 130 pond van het spul per jaar. Wat betekent dat iemand eet 260 pond, omdat ik niet zoveel daarvan eet.

Dus het is leuk om te weten dat het veiliger is dan alternatieven die er zijn zo als aspartaam​​, sacharine, sucralose, en neotaam (de nieuwste versie van aspartaam ​​bedoeld om de gevaren te bagatelliseren). Rechts?

De markt voor suikervervangers is de moeite waard een duizelingwekkende $ 10500000000, op basis van 2012 statistieken. En het groeit snel. In 2000, slechts 18 procent van de Amerikaanse volwassenen gebruik van kunstmatige zoetstoffen. In 2012, 24 procent van de volwassenen en 12 procent van de kinderen gebruikt het.

In de jungle van chemische zoetstoffen, klingt stevia als ideaal. Het is medicinaal al eeuwen in gebruik. Het wordt al tientallen jaren gebruikt in voedsel in Japan, Brazilië en China, met wat contole is het een uitstekend veiligheidsprofiel te noemen.
Maar het werd verboden in de VS in 1991 Dus wat geeft het? En het mocht lange tijd alleen maar bij verkoop als uitwendig product gebruikt worden in Europa.

Heeft geld luider gesproken dan de veiligheid?

Een vroege studie toonde aan dat hoge doses verminderde productie van zaadcellen en kan onvruchtbaarheid veroorzaken bij ratten. Een ander liet geboortegewicht problemen zien. Plus, er waren zorgen over mogelijke schade aan de lever.
Hoe dan ook, in 1995, de FDA toegestaan ​​stevia ingevoerd mocht worden en verkocht als een aanvulling. Maar nog steeds niet verkocht kon worden als een zoetstof, in reactie op zware weerstand van de drankindustrie.
Toen kwam er een verandering. In het begin van 2000, een aantal grote spelers in de voedingsmiddelen-en chemische industrie – met name Coca-Cola, Cargill, en Pepsi – samen en onder druk van de FDA om stevia te keuren als GRAS (Generally Recognized As Safe).
Het is pas in europa in ongeveer 2010 toegestaan als zoetstof
Hmmm. Is uw interne B.S. melder afgegaan net zo als de mijne ?

Niet tot een paar van die kolos food bedrijven het bevorderden, dat deed stevia legaal worden. Leuk of niet, deze industrie reuzen hanteren enorme invloed op wat er wordt goedgekeurd door de FDA. En anderen vergelijkbare diensten.

Voorts zij opgemerkt dat de aanduiding GRAS omzeilt de meest rigoureuze goedkeuringsproces die is vereist voor levensmiddelenadditieven. Er wordt van uitgegaan dat de bedrijven hun due diligence hebben gedaan, en dat het additief niet tot negatieve gevolgen voor de gezondheid zal leiden.

Uw stevia is niet de echt stevia !

Het woord “natuurlijk” is niet gereguleerd. Suiker is natuurlijk. Dus is arseen is het ook. U kunt dit vergelijken met zowat alles wat natuurlijk genoemd wordt. Fabrikanten beweren – redelijk genoeg – dat stevia is natuurlijk, omdat het afkomstig is van het blad van een Zuid-Amerikaanse struik. Coca-Cola-woordvoerder Ray Crockett beweert, “Truvia is allemaal natuurlijk. Het is hetzelfde proces waar rietsuiker door gaat.”

Stevia, net als alle planten, bevat tal van actieve stoffen … in dit geval, stevioside verbindingen, rebaudiosides, en nog veel meer.
In het algemeen, het is de synergie van al deze middelen die voordelen voor de gezondheid van een kruid overleggen met zeer weinig of geen bijwerkingen. De ‘niet-actieve’ verbindingen bieden ingebouwde bescherming.

Maar hier is de vangst (of een deel ervan) …
De goedkeuring voor ‘stevia’ was niet voor de hele plant. Pas voor het werkzame bestanddeel rebaudioside A (Reb A), een van de zoetstoffen in de plant.
Stevia is al eeuwen veilig gebruikt (voor zover we kunnen zien) , maar Reb A heeft dit niet. De impact ervan op lange termijn op de menselijke gezondheid is onbekend. Dit roept een belangrijke vraag op: Hoe veilig is deze geconcentreerde extract, minus alle andere verbindingen van de oorspronkelijke fabriek? Tot nu toe, weet niemand het zeker …

Naast de zorgen over het strippen van Reb A van haar holistische bron, moeten de hoeveelheid en de aard van de verwerking u een pauze geven.

Stevia gaat door zware verwerking
Branded stevia producten van Coca-Cola, Truvia, wordt dus verwerkt het duurt maar liefst 40 stappen om van blad tot eindproduct. De werkwijze maakt gebruik van veel chemicaliën (waaronder enkele bekende carcinogenen) – aceton, methanol, ethanol, acetonitril en isopropanol. Ze hoeven niet helemaal klinken als echt voedsel, doen ze dat?
Maar wacht, er is meer.
Twee andere toegevoegde ingrediënten moet je ook ontvluchten.
De eerste, erythritol, is een natuurlijk voorkomende suiker in sommige verse vruchten. Maar vergis je niet … dat voedsel fabrikanten niet de natuurlijke dingen gebruiken. Maar in plaats daarvan, ze beginnen met GGO-maïs, die ze door middel van een complex gistingsproces tot 99,5% pure erythritol.ii creëren
Vullen zij dan in als “natuurlijke aroma’s” … waarschijnlijk om zich te ontdoen van de metaalachtige smaak.

Een voormalig hoofd van de FDA, David Kessler, merkte een keer op dat de natuurlijke aroma’s bij dragen aan een verslavend “food carnaval” in je mond. Dit onderdrukt verzadiging signalen en trucs je geest van je hersenen in verlangen meer en meer. U kunt wel raden hoe dat werkt.

‘Stevia in de Raw’ klinkt veiliger, totdat je kijkt naar het eerste ingrediënt op het etiket (dextrose) – die duidelijk maakt dat niet alleen ruwe stevia. PepsiCo’s “Pure Via” toont ook dextrose als het eerste ingrediënt.
Dextrose is een andere zoetstof afkomstig van genetisch gemodificeerde maïs, met een lange ingewikkelde productieproces vergelijkbaar met erythritol.

Kun je een “echte” stevia vinden? Ja, maar. . .
De kwestie van de veiligheid van stevia’s hangt grotendeels af van wat je bedoelt met “stevia.”
Zelfs gecertificeerde biologische stevia kan je voor de gek houden. Een merk bestaat uit meer organische agave inuline dan stevia doet! Agave inuline is een zeer verwerkte producten op basis van de blauwe agave plant, dragen geen vergelijkenis met de oorspronkelijke plant.

Naast de zware verwerking en andere mogelijke negatieven, stelt stevia andere zorgen.

Sommige onderzoekers maken een verbinding tussen stevia en kanker. Nu dat ik weet dat ze kankerverwekkende stoffen gebruiken in de verwerking van stevia, wat mij betreft ook als is het maar een beetje. Hopelijk dat geen van deze stoffen hun weg vinden naar het eindproduct. Maar, in het algemeen, vermijd bewerkt voedsel.

Ten minste een studie door John Pezzuto, decaan van de Universiteit van College of Pharmacy Hawaï Hilo’s, suggereert dat een stam van stevia DNA kan muteren en een risico op kanker oplevert. Gezien het feit dat potentieel is, waarom het risico nemen?
Maar onderzoeker David Brusick is het daarmee oneens. Hij beweert dat in dierlijke en menselijke studies geen mutagene effecten zijn gevonden. Echter, het is bekend dat Brusick werd ingehuurd door stevia-producerende bedrijven om deze evaluatie uit te voeren. Scepsis is gerechtvaardigd.

Critici van stevia vragen zich ook af of het uw eetlust kan verhogen, en wat andere kunstmatige zoetstoffen daar mee doen.
Wetenschappers weten dat alles met een zoete smaak priemgetallen zijn om dat uw lichaam calorieën verwacht. En als het niet de calorieën krijgt die het verwacht, zou het stimuleren om gewoon te blijven eten tot het doel ?. Gecombineerd met “natuurlijke aroma’s”, dit lijkt de perfecte recept voor gewichtstoename.
Uit studies blijkt ook dat kunstmatige zoetstoffen je darmen kan resetten om gewichtstoename te bevorderen, maar de stelling is nog niet getest met stevia.
In feite, er zijn bitter weinig testen gedaan op stevia, ondanks de hype over de veiligheid ervan.

Ben op uw hoede, tenminste tot we meer weten. Op een minimum, om dichter bij de eigenlijke plant te komen…

Je kunt echt natuurlijke stevia verkrijgen

Dranken zijn de primaire bron van suiker / zoetstoffen in Amerika. Als je kunt leren om te hunkeren naar niet-zoete dranken – zoals water, Seltzer of thee – u zult uw behoefte aan enige zoetstoffen te verkleinen.
Ik heb al lang geleden geleerd om koffie en thee te genieten zonder suiker. Ze smaken heerlijk. Probeer het, en voor de eerste keer dat je zult proeven van de drank in plaats van de suiker. (Geef jezelf een beetje tijd aan te passen.) Er zijn grote categorieën van voedsel, vooral bewerkte voedingsmiddelen, waar je vooral van de zoetstoffen proeft in plaats van het voedsel zelf.

Toch, als je niet anders kunt, probeer dan deze voor een meer holistische stevia:

U kunt het ook zelf maken. o.a. door een distilatie proces met alcohol.

Een steviainstallatie voor in uw tuin.
Of probeer de aanschaf van pure gedroogde bladeren online en maal ze met een kruidenmolen of vijzel en stamper. Voeg verse of gedroogde bladeren rechtstreeks aan uw thee en andere dranken toe.

Maak je eigen extract met gedroogde bladeren en organische wodka, zoals voorgesteld door FoodBabe.com. Leg gedroogde bladeren in een glazen pot, dek af met wodka, en steile precies 24 uur. Zeef de bladeren, verwijder vervolgens de alcohol door het verhitten van het extract op laag vuur (niet koken) gedurende 20 minuten. Over te dragen aan een dropper fles en in de koelkast tot 90 dagen houdbaar.

Trader Joe’s heeft naar verluidt een stevia-extract dat is 100% puur, zonder toegevoegde ingrediënten.
Kopen van-met stevia gezoete producten? Ga Voorbij aan de risico’s door te zoeken naar “hele blad stevia” op het etiket.
Een andere mogelijkheid … vergeet stevia en gebruiken echte natuurlijke zoetstoffen zoals lokale honing en pure ahornsiroop (van de boom, niet de fabriek). Deze zijn van hoge glycemische, dus gebruik ze met mate. Wees ervan bewust, ze zijn niet veel gezonder dan suiker. Je hoeft niet profiteren van de stevia voordeel, want stevia neemt slechts een half procent van de hoeveelheid suiker aan om dezelfde zoetheid te bereiken.
Of ga een lage glycemische met kokospalm suiker, geschikt voor diabetici en pre-diabetici. Kokossuiker is ook hoog in aminozuren, kalium en magnesium, in vergelijking met conventionele suiker.

Stevia comes in many forms. Make your choice based on the amount of sweetness you want (white extract powders are the sweetest) and how well a particular recipe or beverage will be complemented by the licorice-like flavor of less-refined forms. Tip; You can’t replace sugar or honey on a cup-for-cup basis with stevia — the herb is much sweeter.

Fresh Stevia Leaves
This form of stevia is the herb in its most natural, unrefined state. A leaf picked from a stevia plant and chewed will impart an extremely sweet taste sensation reminiscent of licorice that lasts for quite a while.

For stevia to have a more practical application as a tea or sweetener, the leaves must be dried or put through an extraction process, which makes the sweet taste even more potent.

Dried Leaves
For more of the flavor and sweet constituents of the stevia leaf to be released, drying and crushing is necessary. A dried leaf is considerably sweeter than a fresh one, and is the form of stevia used in brewing herbal tea.

Dried stevia leaf may come in bulk or packaged like tea bags. You can also get it finely powdered. It has a greenish color and can be used in a wide variety of foods and beverages, including coffee, applesauce and hot cereals. You also can use it to make an herbal tea blend. Its distinctive flavor is reminiscent of licorice, which will blend very well with different aromatic spices, such as cinnamon and ginger.

Stevia Extracts
The form in which stevia is primarily used as a sweetener in Japan is that of a white powdered extract. In this form it is approximately 200 to 300 times sweeter than sugar (by weight).

This white powder is an extract of the sweet glycosides (natural sweetening agents) in the stevia leaf.

Not all stevia extract powders are the same. The taste, sweetness and cost of the various white stevia powders will likely depend on their degree of refinement and the quality of the stevia plant used. You may find that some powders have more of an aftertaste.

Since extracted stevia powder is so intensely sweet, we recommend that it be used by the pinch (or drop if diluted in water). Once mixed, this solution should be stored in the refrigerator.

Liquid Concentrates
These come in several forms. There’s a syrupy black liquid (that results from boiling the leaves in water), which can enhance the flavor of many foods. Another type is made by steeping stevia leaves in distilled water or a mix of water and grain alcohol. You can also find a liquid made from the white powder concentrate mixed with water, and preserved with grapefruit seed extract.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags . Bookmark de permalink.