kurkuma contra Ibuprofen en de winnaar is: Curcuma domestica

Een opwindende nieuwe klinische studie gepubliceerd in The Journal of alternatieve en complementaire geneeskunde is gebleken dat een effectieve natuurlijke alternatief voor de zeer populaire farmaceutische pijnstiller ibuprofen bestaat voor de behandeling van knie-artrose ( OA ) , en het is een vertrouwde keuken kruid bekend ver te zijn superieur in zowel veiligheid en aantal afgeleide voordelen verleent aan een geneesmiddel in de niet – steroïdale anti – inflammatoire ( NSAID ) drugklasse .

Vorig jaar , in een Lancet beoordeling over het onderwerp, ibuprofen werd geïdentificeerd als giftig voor het hart net als de verboden anti – inflammatoir geneesmiddel Vioxx te zijn , waarschijnlijk bijdragen aan tienduizenden sterfgevallen door hart-en vaatziekten per jaar. Dit is een van de redenen waarom evidence-based natuurlijke alternatieven uiterst belangrijk zijn , vooral wanneer er sprake is culinaire kruiden die al bekend zijn als veilige, betaalbare , toegankelijke en beproefde te zijn .

Getiteld ” De werkzaamheid en veiligheid van Curcuma domestica Extracten bij patiënten met knie artrose , ”  de multi-center studie werd uitgevoerd met 109 patiënten met primaire knie- artrose die werden gerandomiseerd om ofwel ibuprofen 800 mg dag ibuprofen ( 55 patiënten ) of ontvangen 2000 mg kurkuma ( Curcuma domestica ) per dag ( 52 patiënten) , gedurende 6 weken . De ibuprofen werd verdeeld in 2 doses per dag 400 mg , en de kurkuma in 4 doses van 500 mg per dag .

De onderzoekers maten pijn op niveau lopen, pijn op de trap , en de functies van de knie beoordeeld door tijd besteed tijdens 100 – meter lopen en op en neer een trap te gaan , als de primaire uitkomsten .

Na zes weken werden significante verbeteringen waargenomen in beide groepen , met alle primaire uitkomsten vergelijkbaar, behalve de kurkuma groep toonde iets betere prestaties op de 100 meter lopen en minder zelf-gerapporteerde pijn op en neer een trap gaan . Ook de kurkuma groep toonde minder bijwerkingen . Ook de onderwerpen nominale zelf tot hogere tevredenheid met de behandeling resulteert in de kurkuma groep ( 91,1 % ) ten opzichte van de ibuprofen groep ( 80,4 % ) hebben .

Terwijl de onderzoekers erkenden de beperkingen van hun studie – geen dubbelblind protocol , de noodzaak van een hogere dosis in de placebogroep , en de behoefte aan een grotere patiënt steekproefgrootte – concludeerden zij dat ” C. domestica extracten lijken effectief te zijn en veilig voor de behandeling van knie OA vergelijkbaar met ibuprofen . ”

Ze wees er ook op dat sommige patiënten in de ibuprofen groep beoordeelde zichzelf als het hebben van weinig voldoening of geen voldoening ( 10,9 % en 2,2 % , respectievelijk ) , geen enkele patiënt in de kurkuma groep gemeld worden ontevreden .

Tenslotte namen zij een duidelijke trend naar een groter effect bij patiënten die kurkuma een ibuprofen .

De vorm van kurkuma gebruikt in de studie werd vervaardigd door de Thaise regering Pharmaceutical Organization . Het preparaat werd als volgt omschreven :

” De voorbereidingen werden getroffen in het kader van de Good Manufacturing Procedures Standard .

Gedroogde wortelstokken van C. domestica stonden aan de grond tot poeder . De kurkuma poeder werd geëxtraheerd met ethanol andthen verdampt bij lage druk om ethanolische extracten die olie en curcuminoïden verkrijgen . De olie gedeelte werd vervolgens verwijderd om curcuminoids extracten . Elke capsule van C. domestica extracten bevatte 250 mg curcuminoïden . ”

De primaire curcuminoid aan de wetenschap bekend is curcumine , en is de polyfenol in kurkuma dat het kruid geeft haar stralende gouden tint . Kurkuma poeder bevat ongeveer 2-4 % curcumine gew . Curcumine is bestudeerd om meer dan 600 voordelen voor de gezondheid hebben .

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , . Bookmark de permalink.