10 mammogram Mythen en feiten

Uw mammogram afspraak opzeggen ? ” Uw Redenen zwakker dan je denkt
Door Amanda Gardner
“Beoordeeld door Kecia Gaither, MD, MPH

U kunt een miljoen excuses niet aan dat de jaarlijkse mammogram oproepen krijgen, maar je redenen misschien niet zo goed als je denkt. Blaas je afspraak niet af  voordat je de feiten achter deze mythen en verdedigingen leest.

1. “Borstkanker loopt niet in mijn familie, dus ik hoef niet te gaan.
Het is waar dat als borstkanker loopt in uw familie, heb je meer kans om het te krijgen, vooral als je zus of moeder had het. Maar de meeste vrouwen die borstkanker krijgen – 85% – hebben geen familiegeschiedenis van de ziekte. ” Dus toch ingecheckt.

2. ” Ik ben te jong.
Borstkanker komt het meest voor bij vrouwen 55 jaar of ouder. Maar het kan nog steeds gebeuren met jongere vrouwen. Er zijn verschillende richtlijnen over wanneer te starten. Vraag uw arts wat goed is voor jou.

3. ” De straling is te riskant.
Je zou een stuk minder straling krijgen van een mammogram dan wat je op een vliegtuig reis van Houston naar Parijs zou krijgen, zegt Therese Bevers, MD. Zij is medisch directeur van het Cancer Prevention Center van de Universiteit van Texas MD Anderson Cancer Center in Houston. Je weet dat je zou een gratis ticket naar Parijs in een hartslag. Niet twee keer na te denken over een mammogram niet.

4. Ik ben bang voor wat ze zouden kunnen vinden.
Trek geen overhaaste conclusies. Vergeet niet, 80% van de callbacks blijken goedaardig te zijn, zegt Bevers. Ook heeft een mammogram verandert niets. Het geeft je alleen informatie over wat er al is. Als een mammogram iets vindt dat blijkt kanker te zijn, zou je het dan niet liever eerder dan later weten ?

5. Het is te duur.
Niet meer. Mammogrammen zijn gratis bij  de gezondheidszorg wet zonder eigen risico en geen copays. Medicare dekt ook mammogrammen. Als om wat voor reden dan ook door de mazen vallen, zijn er andere gratis of goedkope opties. Bel uw National Cancer Institute  voor informatie.

6. Het is te pijnlijk.
Mammogrammen zijn vrij snel. Enig ongemak is kort, zegt Debbie Saslow, PhD, directeur van borst-en gynaecologische kanker bij de American Cancer Society. ” Het kan helpen om:
Plan de screeningtest wanneer uw borsten minder gevoelig zijn (dus niet vlak voor je menstruatie).
Neem een ​​aspirine of een over-the-counter pijnstiller voor.
Laat de technoloog weten dat je gevoelig zou kunnen zijn. Hij of zij zou het mammogram een ​​meer positieve ervaring kunnen geven.

7. Ik heb geen klontjes.
Dat is goed, maar een mammografie kunnen kleine tumoren vinden tot 3 jaar voordat je ze kunt voelen. Die kleine, vroeg stadium tumoren zijn behandelbaar.

8. ” Ik heb het te druk.
Maak de tijd. Mammogrammen nemen slechts 15-30 minuten, en het is een deel van je routine gezondheidszorg. Het kost veel meer tijd in beslag als je ziek wordt,”

9. ” Mijn borsten zijn te dicht.
Mammogrammen kan minder behulpzaam zijn bij het vinden van kanker in dichte borsten, maar ze zijn niet nutteloos.  Als uw mammogram niet leesbaar is omdat je dichte borsten hebt, kunt u een tweede controle met een echo of MRI krijgen.

10. ” Ik eet goed en ik sport regelmatig, dus ik ben niet in gevaar.
Blijf het goede werk doen en nog steeds laten testen. ” Een gezonde levensstijl kan uw risico op het krijgen van borstkanker verlagen, maar “het is niet te elimineren,”.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Borst kanker met de tags . Bookmark de permalink.