Is marihuana safe om te gebruiken ?

Is het idee van marihuana als een illegale drug begint te in rook opgaan ?
In de USA Twee staten hebben reeds gelegaliseerd pot voor recreatief gebruik . En aangezien opiniepeilingen blijkt dat de meeste Amerikanen voorstander zijn van de praktijk. Misschien zal het niet lang meer duren voordat er overal stickies worden gedraaid en waterpijpen worden gerookt en in veel meer landen zonder angst voor gevangenisstraf.
Hoewel de wetten verschuiven , het debat over legaliseren marihuana blijft . Hoewel sommigen zeggen dat marihuana net zo veilig is als , of zelfs veiliger dan alcohol , anderen beweren dat pot veel meer schade veroorzaakt dan alleen een serieuze buzz .

Hoewel er niet veel bewijs is dat de af en toe gebruik niet leidt tot de gezondheid op lange termijn problemen , onderzoekers zijn bezorgd dat langdurige , zware pot roken aanhoudende effecten kunnen achterlaten .

“Ik denk niet dat we definitief kunnen zeggen dat het veilig is , ” zegt Jeanette Marie Tetrault , MD , FACP . Ze is een assistent-professor in de geneeskunde aan de Yale University School of Medicine .

Lopende op marihuana is gekoppeld aan longveranderingen , geheugenverlies en een aantal andere gezondheidsproblemen .

Hoe reageert het lichaam op marihuana ?
Als je pot rookt , THC en andere chemicaliën reizen van je bloedbaan naar de hersenen . THC zorgt ervoor dat de feel-good ” hoog is. ”
Hier zijn enkele van de andere effecten die je voelt :
Trouble denken en onthouden
bloeddoorlopen ogen
Droge mond (katoen mond )
Toegenomen eetlust ( de ” hapjes ” )
Snelle hartslag
vertraagde coördinatie

Marihuana Rook : Wat zit er in?
Marihuana rook bevat ongeveer 60 stoffen, genaamd cannabinoïden . De bekendste van deze is THC , die ook leidt tot de tekenen dat iemand pot gerookt heeft: geheugenverlies en willekeurige gedachten , evenals de wankel lopen .

Het inademen van de rook
Marihuana rook is ook gevuld met veel van dezelfde chemicaliën als tabaksrook , waaronder ammoniak , waterstofcyanide en formaldehyde . Sommige van deze stoffen zijn bekend als kankerverwekkend. De meeste gebruikers roken pot in een stiky of waterpijp , dus ze ademen de rook recht in hun longen .
Er is geen bewijs dat het roken van marihuana longkanker veroorzaakt zoals sigaretten doen . Maar mensen die pot roken hebben tekenen van schade en voorstadia van veranderingen in hun longen , vooral als ze ook sigaretten roken . En een studie gepubliceerd in 2013 in Cancer Causes & Controle vonden ze dat zwaar marihuana roken het risico op longkanker zou kunnen verhogen .

Pot roken leidt tot andere long effecten , ook. ” We weten dat patiënten  vaker hun arts bezoeken met symptomen , zoals hoesten en een piepende ademhaling , als ze marihuana roken , “.

Invloed van Marihuana op de hersenen

Kan het roken van marihuana de manier veranderen waarop de hersenen werken ?
Dat is wat onderzoekers vinden .
Hersenscans van zware marihuana rokers hebben veranderingen in de bloedstroom geopenbaard aan delen van de hersenen die betrokken zijn bij het ​​geheugen en aandacht . Onderzoekers hebben ook opgemerkt verschillen in grootte en vorm van de thalamus , het deel van de hersenen dat betrokken is bij bewustzijn en informatieverwerking .
Zware pot rokers in studies lager scoren dan niet- gebruikers op tests van het geheugen, aandacht , en leren. Hoe meer ze roken, hoe slechter ze het deden .
De effecten van roken pot kan nog meer worden uitgesproken in tiener rokers dan volwassenen , omdat hersenen van tieners ‘ nog in ontwikkeling zijn.
Regelmatige gebruikers hebben meer kans te worden gediagnosticeerd met schizofrenie , vooral wanneer ze een familiegeschiedenis hebben met de aandoening .

Andere effecten op de gezondheid
Marihuana kan effecten buiten de longen en de hersenen hebben . Deze omvatten :
angst
depressie
Snelle hartslag
Verhoogd risico op een hartaanval ( binnen het eerste uur na het roken )
Zelfmoordgedachten bij kinderen en jongeren.

Is het verslavend?
Mensen die pot roken en stoppen hebben niet dezelfde ontwenningsverschijnselen – zoals angst en zweten – die ze zouden krijgen als ze verslaafd waren aan een drug als heroïne . Maar degenen die de hele tijd marihuana gebruiken kunnen een harde tijd hebben om er mee te stoppen .

De toestand van marihuana afhankelijkheid bestaat, studies tonen dit aan .

Sommige lange termijn , bijna- dagelijkse gebruikers te laten behandelen om te stoppen , maar ze blijven marihuana roken, ondanks zijn of haar sociale, psychologische en fysieke gevolgen . Zij noemen ook effecten zoals relatie -en gezinsproblemen, lage energie-en zelfbeeld, problemen met het geheugen , en lage life- tevredenheid.

Marihuana kan ook leiden tot andere verslavingen ¸ vooral bij mensen die op jonge leeftijd beginnen met roken . Dat is waarom het soms een ” gateway drug. ” Een studie wees uit dat jongeren die marihuana roken meer kans hebben om over te gaan tot het gebruik van andere drugs , inclusief recept opioïden , dus misbruik in de toekomst.

Het eeten in plaats van roken ?

Hoewel roken is de meest voorkomende manier om marihuana te gebruiken , sommige mensen bakken het in een brownie of ander voedsel . Eten van pot zou de long effecten van deze drug niet beinvloeden , maar dat betekent niet dat het veilig is.
Want het duurt een tijdje voor dat je lichaam het verteerd , je zou dus de effecten niet zeer snel voelen. Als je blijft eten van meer dan nodig is om high te worden , kun je een overdosis krijgen . Tekenen van een overdosis omvatten plotselinge angst en paniek .

Marihuana effect blijft langer in het lichaam hangen wanneer het gegeten wordt dan wanneer het gerookt wordt , dus je kan de kater effecten voelen – zoals een droge mond en bloeddoorlopen ogen – ver in de volgende dag .

The Bottom Line op marihuana
Er is enig bewijs dat incidentele pot roken schadelijke effecten op het lichaam kan hebben , hoewel de wetenschap is nog te nieuw om iets te bewijzen .
” We leren elke dag nieuwe dingen , ” zegt Matthew J. Smith , PhD, een onderzoek assistent-professor aan de Northwestern University Feinberg School of Medicine . ” Voordat we echt kunnen begrijpen van wat de effecten van marihuana is , en er verder onderzoek nodig is . ”

 

Marijuana vs. Alcohol

Is marijuana safer than alcohol, or vice versa? Each substance has different effects on the body. Here’s how the two compare. In most cases, these effects have been studied in heavy, chronic smokers and drinkers, not occasional users.

Marijuana Alcohol
Immediate Effects Impairs judgmentSlows reaction timeAffects coordination and motor skills

Increases risk for accidents

Changes behavior and mood

Impairs judgmentSlows reaction timeAffects coordination and motor skills

Increases risk for accidents

Changes behavior and mood

Brain Reduces blood flow to brainInterferes with learning, memory, and attentionMay increase risks for schizophrenia and other mental illnesses May contribute to anxiety and depression
Cancer Linked to precancerous lung changesMay increase testicular cancer risk in young men May increase risks of these cancers:BreastEsophagus

Liver

Throat

Driving Impairs judgmentSlows reaction timeAffects coordination and motor skills

Increases risk for accidents

Impairs judgmentSlows reaction timeAffects coordination and motor skills

Increases risk for accidents

Liver No known effects Increases risks for:Fatty liver diseaseAlcoholic hepatitis

Cirrhosis

Lungs Contributes to precancerous lung changesMay lead to more coughing and wheezing May damage lungs
Pregnancy May lead to low birth weightMay lead to developmental and behavior problems in babyNo evidence it causes birth defects Increases risks for:MiscarriagePreterm birth

Stillbirth

Birth defects

Low birth weight

Learning and behavior problems

Reviewed by Michael W. Smith, MD on February 18, 2014

Health Solutions from Marihuana.

Exercise &  Knee Pain

High Triglycerides?

Help for Alzheimer’s

Erectile Dysfunction?

Managing IBS-C Symptoms

Hearing Aid Alternative

Digestive Balance-Probiotic

Long-Acting Insulin?

Osteoarthritis Knee Pain

ED Symptoms?

Dupuytren’s Disease? 

 Manage Triglycerides

Stages of Alzheimer’s

 

 

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags . Bookmark de permalink.