Lymph node test een goede strategie bij melanoma

Het ontdekken van Verspreiding van de ziekte  en snellere behandeling , resulteert in een betere overleving bij patiënten die ‘ sentinel node ‘ biopsie kregen.

Het testen van een sleutel lymfeklier bij patiënten met de meest gevaarlijke vorm van huidkanker is de beste aanpak om te bepalen of de kanker is uitgezaaid , nieuwe late fase  in klinisch onderzoek geeft dat aan.
De test kan een aanzienlijke verbetering van de overleving bij degenen wier aangetaste lymfeklieren dan verwijderd worden  , aldus de onderzoekers .
Culminerend bijna twee decennia van internationaal onderzoek , de studie geeft de eerste lange termijn bewijzen en bevestigen de waarde van een procedure die bekend staat als ” sentinel node biopsie ” voor intermediate en dik melanoom laesies , de studie volgens de auteurs  .
De studie vergeleek melanoom patiënten gedurende een periode van 10 jaar . Onder mensen met middellang- dikte letsels , die waarvan de lymfeklieren werden verwijderd na hun schildwachtklierprocedure testte positief voor kanker waren 44 procent meer kans om hun melanoom te overleven , zei studie auteur Dr Mark Faries . De andere ” waakzaam wachten ” groep patiënten niet over hun knooppunten verwijderd totdat de ziekte later bleek te hebben verspreid .

” Het is logisch : Degenen die niet werden behandeld  hadden hun melanoom verspreiding van de schildwachtklier naar andere lymfeklieren in het gebied , een verspreid over het hele lichaam [ die kunnen vergemakkelijken ] , ” zei Faries . “Deze studie levert concreet bewijs dat alles wat we hadden aangenomen over de schildwachtklierprocedure … en lymfeklier behandeling juist is. ”
Volgens de American Cancer Society , lymfeklieren kleine structuren die werken als filter voor schadelijke stoffen in het lichaam . Ze bevatten immuuncellen die infecties bestrijden en helpen door aanvallen en vernietigen van ziektekiemen in lymfevocht .
De studie van Faries , directeur van melanoom onderzoek aan de John Wayne Cancer Institute in Santa Monica , Californië, en collega’s werd gepubliceerd online 12 februari in de New England Journal of Medicine .

Melanoom is gediagnosticeerd in ongeveer 120.000 Amerikanen elk jaar en doodt ongeveer 9.000 per jaar, volgens de Skin Cancer Foundation . De sterkste risicofactor voor de ziekte is intens , periodieke blootstelling aan ultraviolet licht van de zon of zonnebanken , maar ook andere risicofactoren zijn de blanke huid en familiegeschiedenis .
Gestart in 1994 , de studie gerandomiseerd over 2000 patiënten met een melanoom aan twee groepen . De observatiegroep hadden hun laesie verwijderd en hun lymfklieren waargenomen voor herhaling , op welk moment ze werden verwijderd . De biopsie onderging laesie verwijdering en een sentinel node biopsie , met onmiddellijke lymfeklier verwijderen voor patiënten bij wie de kanker was uitgezaaid naar de schildwachtklier .
In melanoom , een sentinel node biopsie verwijdert de lymfeklier dichtstbijzijnde een laesie en test het voor bewijs van kanker . Als de schildwachtklier is aangetast , de kanker is zeer onwaarschijnlijk te hebben verspreid naar de omliggende lymfeklieren of verre plaatsen in het lichaam . De biopsie procedure wordt ook gebruikt in andere maligniteiten , in het bijzonder borstkanker .
In de nieuwe studie biopsie groep , schildwachtklier resultaten waren de belangrijkste voorspeller voor 10 – jaars overleving van melanoom bij patiënten met laesies beschouwd als intermediair of dik .
Ziekte – vrije overleving meer dan 10 jaar zijn significant beter in de groep biopsie bij patiënten met intermediaire melanoom ( ongeveer 71 procent in vergelijking met 65 procent ) en dik melanoom ( bijna 51 procent ten opzichte van ongeveer 41 procent ) .
Onder de patiënten bij wie de kanker uitgezaaid naar de lymfeklieren van een tussenliggende dikte melanoom , biopsie leverde betere 10 – jaars ziektevrije overleving naar verre organen alsmede een betere algemene overleving van melanoom .
Verwijderen van alle lymfeknopen uit een gebied van het lichaam pijnlijke , chronische delen zwelling bekend als lymfoedeem veroorzaken . Maar dit risico op melanoom patiënten kan worden ondersteund door de survival- rate verbeteringen gedocumenteerd in de nieuwe studie , zei Dr Charles Balch , een professor van chirurgie in de verdeling van de chirurgische oncologie aan de Universiteit van Texas Southwestern Medical Center in Dallas .
Balch , die mede- schreef een dagboek hoofdartikel die de studie , genaamd het onderzoek ” – praktijk veranderen ” vanwege de lengte van de klinische proef en de sterkte van de bevindingen .
” Als we weten dat er een verhoging voor been of arm zwelling, kunnen we verantwoorden [ knooppunt verwijderen ] meer voor de patiënt als het vergroot overlevingskansen , ” zei Balch . “Dit is de grootste studie ooit gedaan over dit onderwerp , en het is multinational met de langste follow – up . Het is echt een baanbrekende werk . “

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Huid Kanker, nieuws met de tags . Bookmark de permalink.