Kanker cellen beter te zien door High Tech bril

High-tech bril ontwikkeld aan de Washington University School of Medicine in St. Louis Zou chirurgen kunnen helpen bij visualiseren kankercellen, die blauw oplichten wanneer bekeken worden door de bril.
De draagbare technologie, zo nieuw is dat het nog geen naam heeft, werd gebruikt tijdens de operatie voor het eerst vandaag op Alvin J. Siteman Cancer Center bij Barnes-Jewish Hospital en Washington University School of Medicine.
Kankercellen zijn notoir moeilijk te zien, zelfs onder high-powered vergroting. De brillen zijn ontworpen om het gemakkelijker te maken voor chirurgen om kankercellen te onderscheiden van gezonde cellen, helpen om ervoor te zorgen dat er geen losse tumorcellen achter blijven tijdens de operatie.

” We zijn in de vroege stadia van deze technologie , en er zal meer ontwikkeling en het testen worden gedaan , maar we zijn zeker aangemoedigd door de potentiële voordelen voor patiënten,” zei borst chirurg Julie Margenthaler , MD , associate professor in de chirurgie aan Washington University, die de werking van vandaag uitgevoerd . “Stel je voor wat het zou betekenen als deze bril niet langer nodig voor de follow – up operatie en de bijbehorende pijn , ongemak en angst . ”

Voor deze norm zorgvuldigheid chirurgen de tumor en sommige aangrenzende weefsel dat al dan niet kankercellen zijn verwijderd . De monsters worden naar een pathologie lab gestuurd en onder een microscoop bekeken . Als kankercellen worden gevonden in het naburige weefsel , een tweede operatie is dan vaak wenselijk waarbij extra weefsel te verwijderen dat ook wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van kanker enz .
De bril kan de behoefte aan extra chirurgische procedures en daaropvolgende belasting van patiënten , en tijd en kosten  reduceren .

Margenthaler zei ongeveer 20 tot 25 procent van borstkankerpatiënten die klonten laten verwijderen vereist een tweede operatie omdat de huidige technologie niet voldoende blijkt de omvang van de kanker in de eerste operatie te verwijderen .
” Onze hoop is dat deze nieuwe technologie  of idealiter elimineren de noodzaak voor een tweede operatie zal verminderen , ” zei ze .
De technologie , ontwikkeld door een team onder leiding van Samuel Achilefu , PhD , hoogleraar radiologie en biomedische engineering aan de Universiteit van Washington , bevat aangepaste video-technologie, een head-mounted display en een doelgerichte moleculaire stof die zich hecht aan kankercellen , waardoor ze gloeien wanneer ze bekeken worden met de bril .

In een studie gepubliceerd in het Journal of Biomedical Optics , onderzoekers merkten op dat tumoren zo klein als 1 mm in diameter ( de dikte van ongeveer 10 vellen papier ) kan worden gedetecteerd .
Ryan Fields, MD , een Washington University assistent- professor in de chirurgie en Siteman chirurg , is van plan om de bril  later deze maand te dragen bij het werk om een melanoom van een patiënt te verwijderen . Hij zei dat hij ingenomen is met de nieuwe technologie , die in theorie zouden kunnen worden gebruikt om een ​​vorm van kanker te visualiseren .
” Een beperking van de operatie is dat het niet altijd duidelijk met het blote oog het onderscheid te maken tussen normaal weefsel en kankerweefsel “, aldus Fields. “Met de bril ontwikkeld door Dr Achilefu , kunnen we beter het weefsel identificeren  dat moet worden verwijderd . ”

In pilotstudies uitgevoerd op lab muizen , de onderzoekers gebruikt indocyaninegroen , een algemeen gebruikte contrastmiddel door de Food and Drug Administration goedgekeurd . Wanneer het middel wordt geïnjecteerd in de tumor , de kankercellen gloeien wanneer bekeken met de bril en een speciaal licht .
Achilefu , die ook co – leider van de oncologische Imaging Program bij Siteman Cancer Center en professor in de biochemie en moleculaire biofysica , is op zoek naar goedkeuring van de FDA voor een verschillende moleculaire middel hij helpt te ontwikkelen voor gebruik met de bril . Deze agent specifiek gericht en blijft langer in kankercellen .
“Deze technologie heeft een groot potentieel voor patiënten en beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg , ” zei Achilefu . “Ons doel is om ervoor te zorgen dat er geen kanker wordt achtergelaten . ”

Viktor Gruev , PhD, assistent- professor in de engineering aan de Universiteit van Washington , en Ron Liang , PhD, van de Universiteit van Arizona , geholpen met de ontwikkeling van de bril . Washington University afgestudeerde studenten Suman Mondal , Shengkui Gao en Yang Liu en postdoc Nan Zhu speelde ook een belangrijke rol .
Dr Achilefu heeft samengewerkt met de Universiteit van Washington Office of Technology Management en heeft een patent aangevraagd voor de technologie .

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags . Bookmark de permalink.