Wat betekent het “kanker eet meestal Suiker”

Wat mijn aandacht trok was zijn opmerking over selderij .
U weet : de lijners ‘ wishful thinking over de vraag of het eten van selderij een  negatief activiteit is, of niet .

Hij heeft zeker recht van spreken . Zijn naam is Dr Gerald Krystal en hij is een professor in de pathologie en laboratorium geneeskunde aan de Universiteit van British Columbia , evenals Distinguished Scientist bij de Terry Fox Laboratory in het BC Cancer Agency .

Geeft commentaar op de vele manieren om te sterven . Vetten , zouten , suikers , alcohol : kies uw heerlijke gif .

. Hij begon zijn carrière als moleculair biochemicus werken aan cell signaling , dat wil zeggen de manier waarop cellen met elkaar communiceren . Heerlijk , beschrijft hij het ​​als een moleculaire square dance , met cellen die reageren op specifieke instructies waarvan we nog maar net begonnen zijn die te begrijpen.

Wat we kanker noemen , de medische professie verwijst als maligne neoplasma . Om redenen onderzoekers nog steeds proberen vast te stellen , waarom de cellen spontaan verdelen en te ongecontroleerd groeienn en het creëren van kwaadaardige tumoren .

De tumorcellen kunnen vervolgens binnenvallen in andere delen van het lichaam . Helaas , velen van ons is dat al bekend met die afschuwelijke wetenschaps les genaamd metastase .

Maar hier van is eigenlijk iedereen over verrast om te leren . U zou kanker meerdere malen hebben gehad in uw leven.

Het immuunsysteem – indien goed ondersteund – is een trooper . Het is in staat om de dispatching proliferaties en ontstekingen en veel indringers te overwinnen zonder dat u zich daarvan ooit bewust bent .

Hoe echt is de dreiging van kanker in een mensenleven ? Niemand weet het zeker, maar hier is een verrassende statistiek : Patiënten die  immuun – onderdrukkende medicijnen na orgaantransplantatie krijgen hebben een 100 – voudige toename van de incidentie van kanker.

Wanneer van het lichaam de natuurlijke afweer is geremd , kan de kankercellen gemakkelijk amok maken , en dat doen ze 100 keer vaker dan bij andere mensen .

Dus, wat maakt het kritische verschil in wie wint deze stille strijd : kanker , of je immuunsysteem ? Dit is de vraag die veel van de carrière van Dr Krystal heeft bezet .

Hij begon met de opmerking dat dat bij Positron Emissie Tomografie – PET-scans gebruikt voor tumor en ontsteking detectie – wordt een bepaald patroon van deoxyglucose gebruik .

Blijkbaar heeft kanker een honger naar glucose , dat is drie keer zoveel dan van andere cellen , dat is waar de PET-scan op zoek naar is . Deze snelle inname van glucose leidt tot de afscheiding van melkzuur die cellulaire pH afneemt en – hier is het aha ! moment – dat is wat metastases aanmoedigt .

En waar van krijgt het lichaam  al deze glucose ? Nou , het wordt van de standaard westerse dieet , een dieet , zo blijkt, dat is perfect ontworpen om ons allemaal te doden .

Kanker , zo blijkt, hunkert naar koolhydraten . Typisch van het kwaadaardige westerse dieet is dat het bevat meer dan 50 % koolhydraten en slechts 15 % eiwit Wat resulteert in  Dat zijn bevindingen scharnierend op een vermoeden dat het misschien mogelijk is om kanker te verhongeren door het blokkeren van de toegang tot glucose bij een tumor.

Dr Krystal zei daar over  dat het mischien beter was of het mogelijk was om tumorgroei te beïnvloeden – misschien zelfs beter manier is – tumorinitiatie door het beïnvloeden van de bloedsuikerspiegel . Op het moment dat hij begon met zijn onderzoek over deze theorie was een slag in het gezicht van de heersende wetenschap . Bijna tien jaar nadat hij was begonnen, met zijn bevindingen blijkt dat het dieet (voeding) een nog grotere rol speelt dan vroeger werd gedacht in die kanker krijgt en bij hen die kanker uitzaaien kunnen krijgen een rol spelen .

Kanker , zo blijkt, die hunkert naar koolhydraten . Die Typisch wordt bij zo als het kwaadaardige westerse dieet bevat meer dan 50 % koolhydraten en slechts 15 % eiwitten . Eiwit heeft een unieke capaciteit om een ​​lichaamseigen immuunsysteem te versterken , maar dat de meesten van ons niet genoeg van deze essentiële voedingsstof binne krijgen. Wij houden van onze vetten , echter, maar het zijn de verkeerde soort van vetten in het verkeerde hoeveelheid en die kunnen ook dodelijk zijn.

De levensmiddelen van onze westerse voorkeur die hebben een hoeveelheid stoffen  die zijn een gastvrije omgeving voor kanker op verschillende manieren . Calorie – rijk , maar voedselrijk zeer onevenwichtig , onze grub heeft de neiging om ons  immuno – incompetente te maken . Dat is een groot woord dat weerloze betekent . Obesitas , ongezonde op zichzelf , is een wijdverspreid neveneffect van de typische westerse dieet , maar ook een bron van systemische ontsteking . Ontsteking wekt DNA-schade die het risico op kanker verhoogt .

Dr Krystal ’s team blijft het onderwerp van de aan voeding gerelateerde tumorgroei en initiatie te verkennen. De klinische studies met muizen , suggereren echter dat we  allemaal  een enorme verschuivingen in wat we eten moeten maken .

Bijna de helft van de muizen op het westerse dieet ontwikkeld borstklier kanker door middelbare leeftijd , terwijl geen van de muizen op de laag-koolhydraat , eiwitrijk dieet dit deed . Slechts een van de test muizen bereikten een normale levensduur van de standaard westers dieet met de rest die van vroege kanker- geassocieerde sterfgevallen sterven . Meer dan 50 % van de muizen op een laag – koolhydraat dieet echter bereikt of overschreden normale levensduur .

Maar denk er aan dat we inderdaad  ons eigen graf te graven met een lepel  indien  we niet veranderen van ons voedingspatroon.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Adviesen, algemeen met de tags . Bookmark de permalink.