Targeting kanker stamcellen door curcumine en klinische toepassingen

Een nieuwe kurkuma studie gepubliceerd in Cancer Letters is de weg vrij voor een revolutie in de manier waarop we allebei begrijpen en behandeling van kanker . Getiteld , ” Targeting kanker stamcellen door curcumine en klinische toepassingen , “”Targeting cancer stem cells by curcumin and clinical applications,”Amerikaanse onderzoekers evalueerde de primaire polyfenolen in de Indische kruiden bekend als curcumin om zijn vermogen om kanker stamcellen ( CSC ) , die worden verondersteld te zijn op de oorzaak van de tumor te richten in vorming en maligniteit .
Overwegende dat de conventionele modellen van kanker verondersteld dat de meerderheid van de kankercellen in een tumor bezitten zelfvernieuwing capaciteit in verschillende mate , de CSC model stelt dat , ” [T ] hij initiatie , het onderhoud , en de groei van een tumor wordt aangedreven door een kleine bevolking van kankercellen genoemd kanker stamcellen ( CSC ) , “en dat” Deze CSCs ondergaan continue zelfvernieuwing en differentiëren om heterogene kankercellen , waardoor nieuwe tumoren recapituleren de ouderlijke tumoren, terwijl de meerderheid van kanker cellen missen zelfvernieuwing capaciteit . ”
Met andere woorden , de KSC zijn aan de top van een hiërarchie van cellen in de tumor , en zijn de ” moeder ” van de verschillende dochtercellen waaruit ze bestaat , waarvan de meeste zijn intrinsiek goedaardig . Conventionele behandeling met chemotherapie en radiotherapie , op basis van een knaagdier model met een 2 – jaar experimentele venster behandeling werkzaamheid en veiligheid evalueren onbekwaam om het CSC – gemedieerde oorzaak nabehandeling tumorherhaling , die mensen kunnen decennia na aanvankelijke was behandeling manifesteren . Hoewel het mogelijk om een ​​tumor debulk met chirurgie , chemotherapie en bestraling werden CSC populaties vaak gemist of verrijkt als gevolg . Wanneer de tumor massa regrew werd vaak meer invasieve en behandeling -resistente , leidt tot de snelle verdwijning en het overlijden van de patiënt – overledenen die vaak onnauwkeurig of oneerlijk als niet aan de behandeling gerelateerde afgeschreven .
Gezien het feit dat conventionele behandeling een intrinsiek goedaardige tumor ( dwz zogenaamde indolente tumoren ) kan rijden in een grotere invasiveness door het verhogen van het aantal intrinsiek veerkrachtig kanker stamcellen op hetzelfde ogenblik dat het doodt de minder of niet- schadelijke dochtercellen , alternatieve behandelmethoden zijn nu meer dan ooit nodig .
De kanker Stem Cell Killing rol van Kurkuma ( curcumine )
Kurkuma en curcumine extract zijn uitgebreid onderzocht op hun vermogen om verschillende kankercellijnen doden . In feite is de literatuur is zo overvloedig ( zie : 500 voordelen voor de gezondheid van kurkuma ) dat het zowel verrassend en ontmoedigend dat zo veel patiënten die behoefte hebben aan veilige , effectieve en betaalbare behandelingen zijn niet informatie over wordt gegeven .

De nieuwe studie identificeert een aantal manieren waarop curcumine biedt een ideale CSC – targeting therapie, waaronder :
Verordening van het CSC zelfvernieuwing route : curcumine lijkt direct en indirect invloed op zijn minst drie zelfvernieuwing trajecten binnen kankerstamcellen , namelijk Wnt / b – catenine , sonic hedgehog 89 ( SHH ) en Notch . De auteurs lijst 12 verschil kanker cellijnen die curcumine lijken een positieve invloed hebben .
Modulatie van microRNA : microRNAs kort niet – coderende RNA- sequenties die ongeveer 33 % van het eiwit- coderende genen in het menselijke genoom te regelen . Ze binden aan messenger RNA ( mRNA ) te richten die leiden tot afbraak of inactivatie . Curcumine is gevonden om op een manier die een sterke onderdrukking van tumorvorming suggereert de expressie van miRNA bij kanker stamcellen veranderen .
Directe anti – kanker activiteit : Curcumine vertoont het vermogen om selectief kankercellen doden versus gezonde cellen en synergie met conventionele chemotherapie efficiënter te maken (in sommige gevallen minder schadelijk ) .
De onderzoekers evalueerden de veiligheid en verdraagbaarheid van alle beschikbare menselijke onderzoek naar curcumine in menselijke kanker studies en vond geen reden tot bezorgdheid . Ze merkte ook op ” Curcumine , als een natuurlijke remedie voor duizenden jaren , is aangetoond dat het goed verdragen en veroorzaakt geen significante toxiciteit in een aantal klinische studies . ”

” Curcumine , en de gemodificeerde vormen ervan ( analogen of – nanodeeltjes ingekapselde formuleringen ) , heeft aangetoond grote potentieel CSCs remmen in verscheidene soorten kanker zowel in celkweken en in muismodellen , zoals glioom , borst- , colorectale , pancreas , hersenen , en slokdarm kanker . Sommige analogen ( bijv. CDF ) en formuleringen ( bijv. nanotechnologie gebaseerde formulering) hebben een verbeterde werkzaamheid tegen CSC – achtige cellen en een grotere groei – remmende vermogen in tumoren tentoongesteld . Het is veelbelovend om curcumine en zijn gemodificeerde vormen in evalueren andere soorten CSCs . “

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen 2 met de tags . Bookmark de permalink.