Ayurvedische kruid kurkuma ( Curcuma longa ) verhoogt de kwaliteit van leven

Biomedische onderzoekers van de Italiaanse Chieti – Pescara University hebben bevestigd wat het recent laboratorium onderzoek heeft gevonden : Dat de Ayurvedische kruid kurkuma ( Curcuma longa ) verhoogt de kwaliteit van leven en vermindert de symptomen van goedaardige vergrote prostaat ook wel benigne prostaathyperplasie .
De oude Ayurvedische kruidenmiddel voegt zich bij de lijst van verschillende andere nutraceuticals die nu wetenschappelijk is bevestigd om een vergrote prostaat te verminderen .
Zes maanden gaven de onderzoekers 33 patiënten met benigne prostaathyperplasie met kurkuma extract curcumine in een product genaamd Meriva ® naast de standaard conventionele BPH behandeling (geen drugs ) . Een controlegroep van 28 patiënten met BPH gevonden voor leeftijd en ernst kreeg alleen de conventionele behandeling BPH ( opnieuw , zonder drugs ) .
Na de behandeling de onderzoekers gebruikt de International Prostate Symptom Score ( IPSS ) de resultaten van de twee groepen behandelde evalueren . Hoewel beide groepen ervaren verbetering in de meeste symptomen , de – curcumine behandelde groep ervaren meer verbetering . De curcumine behandelde groep een hogere kwaliteit van leven scores dan de conventionele behandeling groep deed ook ervaren .
De onderzoekers concludeerden :
” Bij patiënten met BPH , de toevoeging van Meriva ® de standaardbehandeling bijgedragen tot de vermindering van tekenen en symptomen van de ziekte zonder dat daarvoor bijkomende bijwerkingen . Dit proefproject stelt een potentieel nieuw klinische toepassing van curcumine … ”
De Meriva product is een lecithinized curcumine product . Lecithinized verwijst naar lecithine op het product wordt gespoten tijdens het productieproces . Dit geeft het product de mogelijkheid te leveren in de darmen met minimale oplossen .
Dit is de eerste studie die aangegeven vermogen van curcumine bij de te behandelen prostaat vergroting . Een studie van de Seoul National University College of Medicine bleek dat curcumine remde de hypoxie – induceerbare factor 1alpha ( HIF – 1alpha ) in zowel dierlijke en menselijke prostaat celtests . Deze remming resulteerde in een vermindering van ontsteking – hyperplasie – onder de prostaatcellen . Dit op zijn beurt gemedieerde epitheliale – mesenchymale transitie ( EMT ) markers, direct gerelateerd aan de ontsteking .
Bovendien , Universiteit van Rochester Medical Center onderzoekers bevestigd dat epitheliale – mesenchymale transitie ( EMT ) markers werden gemoduleerd door curcumine . Wayne State University School of Medicine onderzoekers vonden ook dat curcumine verminderen ontstekingen onder prostaatcellen .
Meer informatie over hoe u artritis ontsteking te verminderen met kruiden .
Referenties :
Ledda A, Belcaro G , Dugall M , Luzzi R , Scoccianti M , Togni S , Appendino G , Ciammaichella G. Meriva ® , een lecithinized curcumine levering systeem , in de controle van benigne prostaathyperplasie : een pilot , productevaluatie register studie. Panminerva Med . 2012 Dec ; 54 ( Suppl 1 4 ) :17 – 22 .
Li Y , Ahmad A , Kong D , Bao B , Sarkar FH . Recente vooruitgang op nutraceutische onderzoek naar prostaatkanker. Kankermetastase Rev 2013 28 december .
Parsai S , Keck R , Skrzypczak – Jankun E , Jankun J. Analyse van de antikanker activiteit van curcuminoïden , thiotryptophan en 4 – fenoxyfenol derivaten. Oncol Lett . 2014 Jan ; 7 ( 1 ) :17 – 22 .
Kim HJ , Park JW , Cho YS , Cho CH , Kim JS , Shin HW , Chung DH , Kim SJ , Chun YS . Pathogene rol van HIF – 1α in prostaathyperplasie in aanwezigheid van chronische ontsteking . Biochim Biophys Acta . 2013 Jan ; 1832 (1) :183-94 . doi : 10.1016/j.bbadis.2012.09.002 .
Lu T, Lin WJ , Izumi K , Wang X , Xu D , Fang LY , Li L , Jiang Q , Jin J , Chang C. Targeting androgene receptor voor de macrofaag -geïnduceerde EMT en benigne prostaathyperplasie ( BPH ) ontwikkeling onderdrukken . Mol Endocrinol . 2012 oktober , 26 (10) :1707-15 .

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen, Prostaat met de tags . Bookmark de permalink.