Onderzoek: Curcumine is een drievoudige negatieve borstkanker Killer

Een studie van Zheijian Provincial People’s Hospital in Zheijiang , China geeft aan dat een verbinding in kurkuma bekend als curcumine , die het kruid zijn karakteristieke saffraan -achtige kleur geeft , kan induceren een geprogrammeerde celdood (apoptose ) in triple negatieve borstkanker cellen. 1
Triple negatieve borstkanker ( TNBC ) , zo genoemd omdat de cellen niet de karakteristieke receptoren voor oestrogeen , progesteron en Her2/neu , wordt beschouwd als de meest therapieresistente , vooral omdat deze ‘ receptoren missen ‘  die nodig zijn voor werking van veel van de meest populaire conventionele behandelingen, bijv. Tamoxifen gericht op oestrogeenreceptoren . Daarom wordt TNBC beschouwd als de meest agressieve , het meest waarschijnlijk worden behandeld met minder gerichte ( en dus giftiger ) vormen van chemotherapie , en de na afgelop terugkeren wanneer behandeling faalt .

Ongeveer 15-25 % van alle gevallen van borstkanker zijn triple negatief . Helaas , de meest zichtbare non-profit stichting gewijd aan het brengen van voorlichting aan de conditie , wordt de Triple Negative Breast Cancer Foundation , vrijwel uitsluitend gericht op bewustwording en geld voor een toekomstig farmaceutisch “genezen” – veel op dezelfde manier als zijn partner , Susan G. Komen , en de grotere borstkanker bewustzijn organisatie , Breast Cancer Awareness Month , handelen alsof het verwijderen en het aanpakken van de voor de hand liggende oorzaken van kanker , bv. kankerverwekkende chemische en blootstellingen aan straling , waren niet de eerste prioriteit . Voor degenen die lijden door of die herstellen van behandeling op dit moment , of proberen om te beslissen wat te doen met een nieuwe diagnose , dit laatste Chinese studie is veelbelovend.

Tegenstanders , natuurlijk , wijzen erop dat deze nieuwste curcumine onderzoek vond plaats op het niveau van een cel studie, die in de piramidale machtsstructuur van ‘ evidence-based medicine ‘, waar het gerandomiseerde , dubbelblinde en placebogecontroleerde klinische studie is de enige determinant van de ultieme waarheid , is de meest onbeduidende , en minst dwingende zover informeren behandeling besluiten . Deze opvatting is echter nogal naïef , voor zover de criteria voor het bepalen van potentiële van een stof voor toekomstig gebruik als een FDA drug is niet de effectiviteit , de veiligheid of de beschikbaarheid aan mensen in nood , eerder , hoe merkgebonden en winstgevend de formule is te vervaardigen , distribueren en markt voor consumenten . De “gouden standaard ” van evidence-based medicine wordt dus letterlijk : ” degenen die zelf het goud te maken van de standaard . ”
Dit is de eerste studie curcumine potentiële waarde in de behandeling van borstkanker onthullen . Een groeiende hoeveelheid experimenteel bewijsmateriaal blijkt duidelijk dat curcumine biedt een potentieel geneesmiddel alternatief . Een geïndexeerd meer dan 60 in-vitro- en dierstudies aantonen ofwel directe anti – borstkanker activiteit curcumine ‘s , of , zijn vermogen om de gevoeligheid van borstkanker aan conventionele chemotherapie te verbeteren . Ook is de open access -project geïndexeerd meer dan 1500 samenvattingen van de National Library of Medicine over de potentiële waarde van meer dan 500 aandoeningen : Kurkuma Borstkanker .
Andere pre – klinisch bevestigd natuurlijke kandidaten voor de bestrijding van triple negatieve borstkanker zijn onder andere :
Bosbes
Bijen Propolis

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags . Bookmark de permalink.