Ook Lelystad maakt een vuist tegen kanker

Lelystad: Inloophuis Passie

In het inloophuis bent u welkom, wij bieden u een veilige plek waar u kunt praten over uw gedachten en gevoelens en waar u uw ervaringen kunt delen met anderen. Of…. juist even helemaal niets

Het bestuur en de vrijwilligers van het Inloophuis Passie willen ondersteuning bieden aan mensen die met kanker zijn geconfronteerd en alles wat hierdoor op hen afkomt. U kunt vrijblijvend het Inloophuis bezoeken voor een kopje koffie of thee en daarbij naar behoefte uw gedachten en vragen delen met onze vrijwilligers en lotgenoten

Kanker zet je leven op de kop en beheerst je gedachten. Als je het zelf hebt (of had) of als de ziekte iemand treft die je lief is. De professionele zorg en behandeling is belangrijk en heeft prioriteit. Maar wat betekent dit alles in het “gewone” leven? Hoe ga je om met al die twijfels, vragen, onzekerheden en misschien wel beperkingen?

Bijzondere gesprekken

De avond werd gepresenteerd door Frits Sissing en Kim-Lian van der Meij. In de speciale ‘Newsroom’ deed Kim-Lian live verslag van alle acties in Nederland en voerde zij bijzondere gesprekken met de BN’ers en Nederlanders in het belpanel. Daar schoven onder anderen John Williams, Thé Lau, Pia Dijkstra, Hans van Breukelen, Kluun, Willeke Alberti, Don Diablo en Henny Huisman aan. Willem Nijholt en Joke Bruijs vertelden over het leven nadat ze kanker hebben overwonnen. Ook Bert van Leeuwen, Martine van Os, Willeke van Ammelrooy, Gerdi Verbeet, Bartina Koeman en minister Edith Schippers waren in Lelystad aanwezig en stonden persoonlijk op tegen kanker. De acteurs Isa Hoes, Peter Faber, Hajo Bruins en Jetty Mathurin kropen in de huid van kankerpatiënten en vertelden hun verhaal op indringende wijze aan het publiek.

aanbrekend onderzoek

Het onderzoek naar kanker is nog altijd hard nodig. Wereldwijd werken wetenschappers naar de dag toe dat kanker niet meer dodelijk is. Door te blijven investeren in wetenschappelijk onderzoek kan men stap voor stap patiënten steeds beter behandelen.

Dream Teams

Uit de opbrengst van de jaarlijkse campagne ‘Sta op tegen kanker’ financiert KWF Kankerbestrijding sinds vorig jaar Dream Teams. Hierin doen toponderzoekers uit verschillende landen gezamenlijk onderzoek naar kanker. Deze unieke samenwerkingsvorm levert dubbele winst op: het onderzoek kan op grotere schaal worden uitgevoerd én geeft sneller resultaten voor de patiënt.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , . Bookmark de permalink.