Black Seed – De remedie voor alles behalve de dood

Dit nederige , maar enorm krachtig zaad , kills MRSA , geneest het met chemisch wapen vergiftigde lichaam , stimuleert de regeneratie van de stervende bètacellen in de alvleesklier de diabetische ’s , en toch  weinig  weten dat het bestaat .
De zaden van de jaarlijkse bloeiende plant , Nigella Sativa , werden gewaardeerd voor hun helende eigenschappen sinds mensenheugenis . Hoewel vaak aangeduid onder de Engels – sprekende culturen als het Romeinse koriander , zwarte sesam , zwarte komijn , zwarte komijn en ui zaad , is het vandaag de dag vooral bekend als zwart zaad, dat is op zijn minst een nauwkeurige beschrijving van zijn fysieke verschijning .
De eerste vermelding van de teelt en het gebruik is van het oude Egypte gekomen . Zwart zaad olie , in feite , werd gevonden in de Egyptische farao Toetanchamon ’s graf , dat dateert uit ongeveer 3300 jaar geleden . [ I ]

In het Arabisch culturen , wordt zwarte komijn bekend als Habbatul barakah , betekent het ” zaad van zegen. ” Er wordt ook aangenomen dat de islamitische profeet Mohammed zei ervan dat het ” een remedie voor alle ziekten , behalve de dood . ”
Veel van zwarte komijn traditioneel toegeschreven voordelen voor de gezondheid zijn grondig bevestigd in de biomedische literatuur . In feite , sinds 1964 , zijn er 458 gepubliceerde , peer-reviewed studies verwijzen het.
Black Seed ( Nigella Sativa ) , op meer dan 40 aandoeningen die kunnen worden geholpen met het gebruik van het kruid , waaronder meer dan 20 verschillende farmacologische acties het uitdrukt , zoals als :

Analgetische (pijnstillende)
Antibacteriële
Anti-inflammatoire
Anti-ulcus
Anticholinergische
Antischimmel
Anti-hypertensie
antioxidant
antispasmodica
antivirale
luchtwegverwijder
Gluconeogenese Inhibitor (anti-diabetische)
Hepatoprotectieve (Lever Protecting)
hypotensieve
insuline overgevoeligheid
interferon Inducer
leukotrine Antagonist
Renoprotective (Nier Protecting)
Tumor Necrosis Factor Alfa Inhibitor

Deze 22 farmacologische werking slechts een subset van een veel groter aantal voordelige eigenschappen inherent aan de zwarte zaad . Hoewel het opmerkelijk dat dit zaad het vermogen heeft om positief te moduleren zoveel verschillende biologische wegen , dit is eigenlijk een vrij veel voorkomend bij traditionele plantaardige geneesmiddelen .
Ons project heeft geïdentificeerd meer dan 1600 natuurlijke verbindingen met een breed scala van voordelen voor de gezondheid , en we zijn nog maar in onze eerste 5 jaar van casual indexering . Er zijn tienduizenden andere stoffen die al zijn onderzocht , met honderdduizenden studies ondersteunen van hun medicinale waarde ( MEDLINE , vanwaar onze studie samenvattingen komen , heeft meer dan 600.000 studies ingedeeld als met betrekking tot complementaire en alternatieve geneeskunde ) .

Neem kurkuma , bijvoorbeeld . We hebben geïdentificeerd onderzoek waaruit zijn waarde in meer dan 600 aandoeningen , terwijl ook het uiten van meer dan 160 verschillende potentieel gunstige farmacologische werking . U kunt de korte samenvatting van de meer dan 1.500 studies die zij hebben samengevat op hun Kurkuma Research pagina (http://www.greenmedinfo.com/search/gmi/Turmeric%20Research%20page) (http://www.greenmedinfo.com/search/gmi/curcuma), die een verkennend video op kurkuma bevat te bekijken . Professionele database -leden zijn verder bevoegd om de resultaten te manipuleren op basis van hun zoekcriteria , dwz trek en afdrukken naar PDF de 61 studies over kurkuma en borstkanker . Dit, natuurlijk , zou moeten helpen dat mensen beseffen hoe omvangrijk de ondersteunende literatuur aangeeft de medicinale waarde van natuurlijke stoffen , zoals kurkuma en zwarte zaad , echt is .
Zwarte zaad is onderzocht voor zeer specifieke gezondheidsvoorschriften . Enkele van de meest aantrekkelijke toepassingen zijn :

Type 2 Diabetes : . Twee gram van zwarte zaad per dag resulteerde in een verminderde nuchtere glucose , verminderde insulineresistentie , verhoogde bèta – celfunctie , en verminderde geglycosyleerd hemoglobine ( HbA1c ) bij menselijke proefpersonen [ ii ]
Helicobacter pylori- infectie: Black zaden bezitten klinisch bruikbare anti – H . pylori -activiteit , vergelijkbaar met drievoudige eradicatietherapie . [ iii ]
Epilepsie : Black zaden werden van oudsher bekend om anticonvulsieve eigenschappen hebben . Een studie uit 2007 met epileptische kinderen , wiens toestand was ongevoelig voor conventionele behandeling met geneesmiddelen , vond dat een water extract aanzienlijk verminderd epileptische activiteit . [ Iv ]
Hoge bloeddruk : Het dagelijks gebruik van 100 en 200 mg zwarte zaad extract , tweemaal daags , gedurende 2 maanden , bleek een bloeddrukverlagend effect hebben bij patiënten met milde hypertensie [ v ] .
Astma : thymoquinone , een van de belangrijkste actieve bestanddelen als Nigella sativa ( zwarte komijn ) is superieur aan de drug fluticason in een dierlijk model van astma [ vi ] Een andere studie , ditmaal in proefpersonen vonden dat gekookt water extracten van zwarte . zaad hebben relatief krachtige anti-astmatische effect op astmatische luchtwegen . [ vii ]
Acute amandel-en keelholteontsteking : gekenmerkt door tonsil of keelontsteking ( bijvoorbeeld keelpijn ) , vooral virale oorsprong , zwarte zaaddozen ( in combinatie met Phyllanthus niruri ) gevonden aanzienlijk verlichten keelpijn , en de behoefte aan pijnstillers , in menselijke onderwerpen . [ viii ]
Chemische Wapens Verwondingen: Een gerandomiseerde , placebo – gecontroleerde studie bij de mens van chemische wapens gewonde patiënten vonden dat gekookt water extracten van zwarte zaad verminderde respiratoire symptomen , borst piepende ademhaling en longfunctie test- waarden , alsook verminderde de noodzaak van behandeling met geneesmiddelen [ ix . ]
Darm Kanker : Cel studies hebben aangetoond dat zwarte zaad extract steekt gunstig af bij de chemoagent 5 – fluoruracil bij de onderdrukking van darmkanker groei , maar met een veel hogere veiligheidsprofiel [ x ] Animal onderzoek heeft aangetoond dat zwarte zaad olie heeft belangrijke remmende effecten . tegen darmkanker bij ratten , zonder waarneembare bijwerkingen . [ xi ]
MRSA : Black seed heeft een anti – bacteriële activiteit tegen klinische isolaten van methicilline resistente Staphylococcus aureus [ xii ] .
Opiaatverslaving / Intrekking : Een studie over 35 opiaatverslaafden gevonden zwart zaad als een effectieve therapie bij langdurige behandeling van verslaving aan opioïden [ xiii ] .

Soms is de bijbelse verwijzing naar ” het geloof ter grootte van een mosterdzaadje bergen kan verplaatsen ‘ opkomt in verband met natuurlijke stoffen zoals zwarte zaden . Immers, zaden hebben zij niet in hen de zeer hoop op voortzetting van de hele soort bevatten, dat het droeg ? Deze super – verzadigde toestand van het zaad , waar het leven condenseert in zich hebben in een intens geminiaturiseerde holografische fragment van zichzelf , belooft de vorming van toekomstige werelden in zichzelf , is het zeer embleem van immense en onsterfelijke kracht van het leven .
Als we de ware aard van het zaad begrijpen , hoeveel het leven ( verleden , heden en toekomst ) is in het opgenomen hebben, het zal niet meer zo vergezocht dat het in staat is het veroveren van antibiotica-resistente bacteriën , genezing van het lichaam van chemische wapens vergiftiging of stimuleren van de regeneratie van stervende insuline producerende beta -cellen bij diabetici , om maar slechts een fractie van zwarte zaad is heeft experimenteel bevestigd krachten .
Het verplaatsen van de berg inertie en valse geassocieerd met het conventionele concept ziekte , is een taak zeer geschikt voor zaden en niet chemicaliën . Het grootste verschil is natuurlijk , tussen een zaadje en een gepatenteerde synthetische chemische ( dwz farmaceutische drugs ) , is dat de natuur ( God ) maakte de voormalige , en mannen met winst – motieven en een gestoorde begrip van de aard van het lichaam maakte de laatste .
De tijd , zonder twijfel , is gekomen voor voedsel , zaden , kruiden, planten , zonlicht , lucht , schoon water , en ja , liefde , opnieuw veronderstellen hun centrale plaats in de geneeskunde te krijgen , dat wil zeggen , de kunst en wetenschap van het vergemakkelijken zelfherstellende in het menselijk lichaam te stimuleren. Bij gebreke daarvan , zullen het conventionele medische systeemen verkruimelen onder het toenemende gewicht van zijn eigen corruptie, onbekwaamheid , en iatrogene lijden ( en de daaropvolgende financiële verplichting ) die het veroorzaakt. In de mate dat het de zelf hervormt , met behulp van niet-geoctrooieerde en niet- octrooieerbaar natuurlijke verbindingen met de werkelijke genezende eigenschappen , een betere toekomst wacht aan de horizon . In de mate dat het niet lukt , zal mensen leren om de controle over zichzelf hun gezondheid terug te nemen , dat is waarom zwart zaad , en andere levensmiddelen – geneesmiddelen , de sleutel tot self-empowerment zijn .

Literatuur:

[i] Domestication of plants in the Old World (3 ed.). Oxford University Press. 2000. p. 206. ISBN 0-19-850356-3.

[ii] Abdullah O Bamosa, Huda Kaatabi, Fatma M Lebdaa, Abdul-Muhssen Al Elq, Ali Al-Sultanb. Effect of Nigella sativa seeds on the glycemic control of patients with type 2 diabetes mellitus. Indian J Physiol Pharmacol. 2010 Oct-Dec;54(4):344-54. PMID: 21675032

[iii] Eyad M Salem, Talay Yar, Abdullah O Bamosa, Abdulaziz Al-Quorain, Mohamed I Yasawy, Raed M Alsulaiman, Muhammad A Randhawa. Comparative study of Nigella Sativa and triple therapy in eradication of Helicobacter Pylori in patients with non-ulcer dyspepsia. Saudi J Gastroenterol. 2010 Jul-Sep;16(3):207-14. PMID: 20616418

[iv] Javad Akhondian, Ali Parsa, Hassan Rakhshande. The effect of Nigella sativa L. (black cumin seed) on intractable pediatric seizures. Med Sci Monit. 2007 Dec;13(12):CR555-9. PMID: 18049435

[v] Farshad Roghani Dehkordi, Amir Farhad Kamkhah. Antihypertensive effect of Nigella sativa seed extract in patients with mild hypertension. Braz J Med Biol Res. 2006 Apr;39(4):421-9. Epub 2006 Apr 3. PMID: 18705755

[vi] Rana Keyhanmanesh, Mohammad Hossein Boskabady, Mohammad Javad Eslamizadeh, Saeed Khamneh, Mohammad Ali Ebrahimi. The effect of thymoquinone, the main constituent of Nigella sativa on tracheal responsiveness and white blood cell count in lung lavage of sensitized guinea pigs. J Ethnopharmacol. 2009 Oct 29;126(1):102-7. Epub 2009 Aug 8. PMID: 19711253

[vii] M H Boskabady, N Mohsenpoor, L Takaloo . Antiasthmatic effect of Nigella sativa in airways of asthmatic patients. Phytomedicine. 2010 Feb 8. Epub 2010 Feb 8. PMID: 20149611

[viii] M Dirjomuljono, I Kristyono, R R Tjandrawinata, D Nofiarny. Symptomatic treatment of acute tonsillo-pharyngitis patients with a combination of Nigella sativa and Phyllanthus niruri extract. Int J Clin Pharmacol Ther. 2008 Jun;46(6):295-306. PMID: 18541126

[ix] Mohammad H Boskabady, Javad Farhadi. The possible prophylactic effect of Nigella sativa seed aqueous extract on respiratory symptoms and pulmonary function tests on chemical war victims: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial. J Altern Complement Med. 2008 Nov;14(9):1137-44. PMID: 18991514

[x] Elsayed I Salim, Shoji Fukushima. Chemopreventive potential of volatile oil from black cumin (Nigella sativa L.) seeds against rat colon carcinogenesis. Nutr Cancer. 2003;45(2):195-202. PMID: 12881014

[xi] Elsayed I Salim, Shoji Fukushima . Chemopreventive potential of volatile oil from black cumin (Nigella sativa L.) seeds against rat colon carcinogenesis. Nutr Cancer. 2003;45(2):195-202. PMID: 12881014

[xii] Abdul Hannan, Sidrah Saleem, Saadia Chaudhary, Muhammad Barkaat, Muhammad Usman Arshad. Anti bacterial activity of Nigella sativa against clinical isolates of methicillin resistant Staphylococcus aureus. J Ayub Med Coll Abbottabad. 2008 Jul-Sep;20(3):72-4. PMID: 19610522

[xiii] Sibghatullah Sangi, Shahida P Ahmed, Muhammad Aslam Channa, Muhammad Ashfaq, Shah Murad Mastoi . A new and novel treatment of opioid dependence: Nigella sativa 500 mg. J Ayub Med Coll Abbottabad. 2008 Apr-Jun;20(2):118-24. PMID: 19385474

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.