8 roze voedingen die tegen borstkanker vechten

Written By: Jamie Kiffel-Alcheh

Er zijn tal van “roze” producten ter ondersteuning in de voorlichting van borstkanker, maar waarom eet je niet gewoon natuurlijk roze anti-borstkanker voedsel?
Het is Breast Cancer Awareness Month, wanneer bedrijven graag roze verpakking showen … maar soms, wat er in die pakketten is niet zo gezond. Dus we hebben  er 8 opgepakt natuurlijke roze voedsel waarvan al is aangetoond om te helpen om borstkanker weg te houden . Kies altijd organische (biologisch) om pesticiden en giftige stoffen te vermijden. Gaa voor, Moeder Natuur!

Rode Kool

cabbage

Verbinding genaamd indool-3-carbinol (rijk aan kruisbloemige groenten) wordt nu onderzocht voor zijn potentieel om de incidentie van borstkanker aanzienlijk te verminderen.

Granaat appel

pinkpom

Deze edelsteen-achtige vruchten kan borstkanker voorkomen, laboratorium studies suggereren, door het blokkeren van een bepaald enzym (aromatase) die androgeen naar oestrogeen converteert.

Rode bieten

redbeets

Extract van rode bieten is aangetoond dat het helpt bij het onderdrukken van multi-orgaan tumoren in het laboratorium, en experts overwegen ze te gebruiken in combinatie met de traditionele geneesmiddelen tegen kanker om hun toxische bijwerkingen te verminderen.

Wortelen

redcarrots

Vol van beta-caroteen, zoals hun oranje tegenhangers, de rode en paars in deze erfstuk wortelen geeft extra antioxidant kracht.

Appels

apple

Rood en roze shillen geven kankerbestrijdende anthocyanen … plus quercetine, een flavonol dat de groei geremd van borstakanker blijkt in een recente petrischaal studie.

Zoete aardappelen

sweet-potatoes

Niet te verwarren met yams, de roze huid of paars versies van deze zijn rijk aan antioxidanten. Oranje vruchtvlees geeft aan beta-caroteen-getoond om het risico van borstkanker te verminderen met maar liefst 25% indien regelmatig gegeten. En een Japanse studie op ratten toonde aan dat zoete aardappel extracten verminderd bestaande borstkanker tumoren, en hield weer de groei van nieuwe tegen.

Druiven

grapes

Kies rode voor de rijke antioxidanten in de schil: je krijgt dezelfde kankerbestrijdende component in wijn, maar zonder de alcohol, waarvan sommige studies suggereren dat je de risico op kanker verhoging kan krijgen.

Radijs

pinkradishes

Hoog in antioxidant, ze hebben aangetoond dat ze het verspreiden van borstkankercellen reduceren. Een lab studie met Japanse radijs spruiten een significante verlaging van de incidentie van borsttumoren.

Jamie is Managing Editor van Clean Plates. Ze diende als Editor-in-Chief van gezond leven e Vital Juice, kenmerken en entertainment redacteur bij Woman’s World, Managing Editor van de Women’s News, en een mogelijkheden schrijver voor National Geographic Kids. Ze is afgestudeerd aan Wellesley College.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Adviesen met de tags , , . Bookmark de permalink.