Hoe X – Ray Mammografie de epidemie van kanker versneld

rapport van :  juni, 2012

Terwijl een groeiend lichaam van onderzoekers suggereert nu dat x – ray mammografie  veroorzaakt meer kwaad dan goed  wordt veroozaakt bij de miljoenen vrouwen die zich om borstvoeding screenings , jaarlijks , zonder kennis van hun werkelijke gezondheidsrisico’s te onderwerpen , is de primaire focus geweest op de schade in verband met over- diagnose en over- behandeling , en niet de radiobiologische gevaren van de procedure zelf .

In 2006 , een paper gepubliceerd in het British Journal of Radiobiology , getiteld ” Verbeterde biologische effectiviteit van lage -energie röntgenstraling en implicaties voor de Britse borst- screening programma , “onthulde de soort straling gebruikt in x – ray – based borstkanker screenings is veel meer kankerverwekkend is dan voorheen werd gedacht :

Recente radiobiologische studies hebben overtuigend bewijs dat de lage -energie röntgenstraling zoals gebruikt in mammografie zijn ongeveer vier keer – maar misschien zoveel als zes keer – meer effectief in het veroorzaken mutatie- schade dan hogere energie röntgenstraling. Aangezien huidige shattingen van stralingsgevaar zijn gebaseerd op de effecten van hoge energie gammastraling , dit betekent dat het risico van straling geïnduceerde borstkanker mammografie voor röntgenstralen worden onderschat met dezelfde factor . [ 1 ]

Met andere woorden , het model stralingsgevaar gebruikt om te bepalen of de afweging van de screenings bij asymptomatische vrouwen opweegt tegen de schade onderschat risico van mammografie – geïnduceerde borstkanker en verwante kanker met tussen 4-600 % .

De auteurs

Risicoramingen voor door straling geïnduceerde kanker – hoofdzakelijk uit de atoombom overlevende studie ( ABSS ) – gebaseerd op de effecten van hoge energie gammastralen en dus de implicatie is dat de stralings – geïnduceerde borstkanker die door mammografie zijn groter dan het risico op basis van standaard risico schattingen.

Dit is niet de enige studie tonen mammografie X – stralen meer kankerverwekkende zijn dan atoombom spectrum straling . Er is ook een uitgebreide hoeveelheid gegevens op de keerzijde van x – stralen mammografie .

Helaas , zelfs als men gebruik maakt van de verouderde straling risicomodel (dat onderschat de schade ) , * het gewicht van het wetenschappelijk bewijs ( zoals bepaald door het werk van The Cochrane Collaboration ) blijkt eigenlijk dat borstkanker screenings zijn naar alle waarschijnlijkheid niet niet goed voor degenen die ze ondergaan .

In een 2009 Cochrane Database Systematic Review, ** ook bekend als de Gotzsche en Nielsen ’s Cochrane Review, getiteld “Screening voor borstkanker met mammografie , ” de auteurs bleek de ijle statistische argumenten voor massale borst screenings :

Screening tot 30 % overdiagnosis en overtreatment , of een absolute toename van het risico van 0,5 % . Dit betekent dat voor elke 2000 vrouwen gehouden voor screening gedurende 10 jaar zal men haar leven verlengd en bij 10 gezonde vrouwen  die niet zou zijn vastgesteld als er zij niet was screening  onnodig behandeld werd . Bovendien zullen meer dan 200 vrouwen belangrijke psychologische nood vele maanden bennen  wegens vals-positieve bevindingen ervaren . Het is dus niet duidelijk of screening meer goed doet dan kwaad . [ 2 ]

In deze review , de basis voor het schatten van onnodige behandeling was 35 % verhoogd risico van een operatie bij vrouwen die screenings ondergingen . Veel van de operaties  zijn in feite het resultaat van de vrouwen de diagnose ductaal carcinoom in situ ( DCIS ) , een “kanker” dat niet zou bestaan ​​als een klinisch relevante entiteit ware het niet dat het detecteerbaar is door x – ray mammografie . DCIS , in de overgrote meerderheid van de gevallen  heeft geen voelbare laesie of symptomen en sommige deskundigen geloven dat het volledig moet worden geherkwalificeerd als een niet-kwaadaardige aandoening .

Een meer recente studie gepubliceerd in het British Medical Journal in 2011 met de titel , ” Mogelijke netto nadelen van borstkankerscreening : geactualiseerde modellering van Forrest rapport , ” niet alleen bevestigde de Gotzsche en Cochrane Review bevindingen van Nielsen , maar vond de situatie waarschijnlijk nog erger :

Deze analyse ondersteunt de bewering dat de invoering van borstkankerscreening netto schade zou hebben veroorzaakt tot 10 jaar na het begin van de screening . [ 3 ]

Dus , laten we aannemen dat deze reviews correct zijn , en op zijn minst , worden de screenings niet gemeengoed , en in het slechtste geval , waardoor meer kwaad dan goed geschied .  De meest opvallende vraag is echter hoeveel meer kwaad dan goed ? Als we bedenken dat , volgens de gegevens van Tijdschrift van het National Cancer Institute ( 2011 ) , een mammogram gebruikt 4 mSv straling versus de 0,02 mSv van uw gemiddelde thoraxfoto ( dat is 200 keer meer straling ) , en vervolgens , we factor in het 4-600 % hoger genotoxiciteit / carcinogeniciteit aan de specifieke ” lage energie” golflengten in mammografie , is het zeer waarschijnlijk dat na de epidemie van over- diagnose en over- behandeling mammogrammen zijn straling geïnduceerde zaaingen van kanker in de borsten van miljoenen vrouwen . ***

Met de komst van niet – ioniserende straling gebaseerde diagnostische technologieën zoals thermografie , is het van vitaal belang geworden dat patiënten zich informeren over de alternatieven voor x – ray mammografie die reeds bestaan. En onderzoeken als dit – – tot dan moeten we ons op de hoogte houden en het gezond verstand gebruiken om onze besluiten  te kunnen maken , en voor zover het om de onbedoelde negatieve effecten van straling gaat , zoekend naar de rand van voorzichtigheid.

extra toegevoegd

* Deze discrepantie in stralingsrisico modellen / schattingen volgt uit twee fundamentele problemen : 1 ) de oudere risicomodel is gebaseerd op hogere energie -uitstoot straling , zoals die worden afgegeven vanaf atoombom ontploffing 2 ) het was een ruw model , ontwikkeld voor de ontdekking van DNA en een volledig begrip van radiotoxiciteit / genotoxiciteit .

** Houd in gedachten dat de Cochrane Review is aan de top van de ” voedselketen ” van de waarheid , in de hoog aangeschreven ‘ evidence-based model ‘ van de conventionele geneeskunde . Cochrane Database Reviews worden geproduceerd door de Cochrane Collaboration , die internationaal wordt erkend als de maatstaf voor kwaliteit , evidence-based informatie hoog over de effectiviteit ( of het ontbreken daarvan ) van de gemeenschappelijke gezondheidszorg interventies . De organisatie , bestaande uit meer dan 28.000 toegewijde mensen uit meer dan 100 landen , gaat er prat op een ” onafhankelijk ” bron van informatie , en historisch gezien is niet bang om te wijzen op de verderfelijke invloed van de industrie , die in toenemende mate co – opteert het biomedisch onderzoek en zijn publiceren velden .

*** De lage – energie- golflengtes veroorzaken dubbelstrengsbreuken binnen het DNA van gevoelige cellen , waardoor de cel niet kan repareren . Door de tijd die mutaties resulteren in ” neoplastische transformatie” , met straling heeft de mogelijkheid om een kankerachtige fenotype te induceren in voorheen gezonde cellen die kankercellen stamcelachtige ( CSC ) eigenschappen.

[ 1 ] Verbeterde biologische effectiviteit van lage-energie röntgenstraling en implicaties voor de Britse borst screening programma . Br J Radiol . 2006 Mar ; 79 (939) :195-200 . PMID : 16498030

[ 2 ] Screening voor borstkanker met mammografie . Cochrane 2009 ( 4 ) : CD001877 . Epub 2009 7 oktober . PMID : 19821284

[ 3 ] Mogelijke netto nadelen van borstkankerscreening : geactualiseerde modellering van Forrest verslag . BMJ . 2011; 343 : d7627 . Epub 2011 8 december PMID : 22155336

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Borst kanker met de tags , . Bookmark de permalink.