Nieuwe Tieten zal vanaf 29 september te zien zijn met een Q&A van regisseuse Sacha Polak

 

30 september: Amersfoort, De Lieve Vrouw (zonder Q&A)
2 oktober: Hilversum, Filmtheater Hilversum (Q&A)
2 oktober: Nijmegen, LUX (debat)
3 oktober: Amsterdam, De Balie (Q&A)
6 oktober: Groningen, Forum Images (Q&A)
6 oktober: Zaandam, De Fabriek (Q&A)
Maastricht, Lumière, datum nog onbekend (debat)

nt3Filmmaakster Sacha Polak (Hemel) is draagster van het erfelijk kanker-gen BRCA1 en heeft daarmee een sterk verhoogde kans op borstkanker en eierstokkanker. Haar moeder overleed op 29-jarige leeftijd aan borstkanker, toen Sacha nog geen 1 jaar was. Al jaren weet Sacha dat zij draagster is van het gen, maar twijfelt ze wat ze moet doen. Moet zij haar borsten preventief laten verwijderen om zo de kans op borstkanker te verkleinen? Of laat ze haar borsten misschien wel voor niets weghalen en ontdoet zij zich hiermee van haar vrouwelijkheid?

poster_nwetieten

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags . Bookmark de permalink.