eNose als opsporings apparaat voor kanker

eNose al decenia’s lang in gebruik voor het opsporen van drug’s  chemische wapens en explosieven, is heel goed geschikt voor het opsporen van diverse soorten kanker ook als die in voorstadia is, suikerziekte, enz.

De onderzoekers van maag-, darm- en leverziekte Nanne de Boer en Tim Meij hebben een test gedaan en monsters aan de eNose aangeboden. Hieruit bleek dat de eNose onderscheid kan maken tussen gezonde patiënten en patiënten met dikke darm kanker en dikke darm poliepen.

De eNose zou in de toekomst kunnen worden gebruikt bij de screening op kanker.

Andere recente studies toonde al aan dat verschillende vormen van kanker kunnen worden gedetecteerd door de uitgeademde lucht te onderzoeken met een elektronische neus, getrainde honden kunnen dat ook.

In de medische wereld wordt de eNose helaas nog niet op grote schaal gebruikt.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags . Bookmark de permalink.