Wat is schildklierkanker?

Schildklier kanker is een ziekte die je krijgt als abnormale cellen beginnen te groeien in uw schildklier

De schildklier heeft de vorm van een vlinder en bevindt zich aan de voorkant van je nek. Het maakt hormonen die de manier waarop je lichaam energie gebruikt en die helpen je lichaam te werken normaal te reguleren.
Schildklierkanker is een zeldzame vorm van kanker. De meeste mensen die het hebben zeer goed doen, want de kanker meestal vroeg wordt gevonden en de behandelingen goed werken. Nadat het is behandeld, kan schildklierkanker terugkomen, soms vele jaren na de behandeling.

Wat veroorzaakt schildklierkanker?
Experts weten niet wat de oorzaak van schildklierkanker. Maar net als andere vormen van kanker, veranderingen in het DNA van je cellen lijken een rol te spelen. Deze DNA-veranderingen kunnen bestaan ​​uit veranderingen die zowel worden overgeërfd als degenen die gebeuren als je ouder wordt.
Mensen die zijn blootgesteld aan veel straling een grotere kans op schildklierkanker.
Een radiografische nu en dan niet zal verhogen uw kans op het krijgen van schildklierkanker. Maar afgelopen bestralingsbehandeling van je hoofd, nek of borst (vooral tijdens de kindertijd) kunt u in gevaar op het krijgen van schildklierkanker.
Wat zijn de symptomen?
Schildklier kanker kan leiden tot verschillende symptomen:
U mag een klontjes of zwelling in je nek te krijgen. Dit is het meest voorkomende symptoom.
U kunt pijn in uw nek en soms in je oren.
Je hebt misschien moeite met slikken.
U mag moeite met ademhalen hebben of constant piepen.
Uw stem kan hees.
Je hebt misschien een frequente hoest die niet gerelateerd is aan een koude.
Sommige mensen kunnen geen symptomen. Hun artsen kan een gezwel of knobbel in de hals tijdens een routine fysiek examen vinden.
Hoe wordt schildklierkanker vastgesteld?
Als je een knobbeltje in je nek die schildklierkanker zou kunnen zijn, kan uw arts doen een biopsie van de schildklier te controleren op kankercellen. Een biopsie is een eenvoudige procedure waarbij een klein stukje van de schildklier weefsel wordt verwijderd, meestal met een naald, en vervolgens gecontroleerd.
Soms zijn de resultaten van een biopsie zijn niet duidelijk. In dit geval kan je een operatie nodig hebt om alle of een deel van uw schildklier te verwijderen voordat u weten of u schildklierkanker.
Hoe wordt het behandeld?
Schildklierkanker behandeld met chirurgie en vaak met radioactief jodium. Het moet zelden radiotherapie of chemotherapie. Welke behandeling u nodig hebt is afhankelijk van uw leeftijd, het type schildklierkanker je hebt, en het stadium van uw ziekte. Stage verwijst naar hoe ernstig de ziekte is en hoe ver, of helemaal niet, is de verspreiding van kanker.
Uw arts kan ook lymfeklieren te verwijderen in uw nek om te zien of kanker zich heeft verspreid buiten de schildklier.
Erachter komen dat je kanker hebt kan overweldigend zijn. Het  is gebruikelijk om bang, verdrietig of zelfs boos te zijn. Praten met anderen die last hebben gehad schildklierkanker kan helpen. Vraag uw arts over kanker steungroepen in uw omgeving.
Kan schildklierkanker worden voorkomen?
De meeste schildklierkanker kan niet worden voorkomen.
Een zeldzame vorm van schildklierkanker, genaamd medullair schildklierkanker (MTC), in de familie zit. Een genetische test kan u vertellen of u een grotere kans op het krijgen van MTC hebben. Als deze test blijkt dat u een verhoogd risico, kunt u uw schildklier verwijderd om schildklierkanker op latere leeftijd te voorkomen.

Veel gestelde vragen

Schildklierkanker is een abnormale groei van de cellen van de schildklier.
Symptomen van schildklierkanker onder meer een brok in de nek, zwelling van de lymfeklieren in de hals, problemen met slikken, moeite met ademhalen, heesheid of hoesten.
De behandeling is afhankelijk van het specifieke type van schildklierkanker en of er uitzaaiingen zijn naar andere delen van het lichaam. De behandeling bestaat meestal een operatie, bestralingen (met inbegrip van radioactief jodium) of chemotherapie. Schildklierkanker reageert over het algemeen goed op de behandeling.
Experts weten niet wat de oorzaak van schildklierkanker. Net als andere kankers, veranderingen in het DNA van de cellen lijken een rol te spelen. Deze DNA-veranderingen kunnen bestaan ​​uit veranderingen die zowel worden overgeërfd als degenen die gebeuren als je ouder wordt.
Een zeldzame vorm van schildklierkanker, die heet medullaire schildklierkanker (MTC), in de familie zit. U kunt een specifiek gen dat het risico verhoogt voor MTC erven.

Schildklier kanker kan door vele symptomen veroorzaakt worden, waaronder:
Een klontjes of zwelling in je nek. Dit is het meest voorkomende symptoom.
Pijn in je nek en soms in je oren.
Moeite met slikken.
Moeite met ademhalen of constant piepen.
Heesheid die niet gerelateerd is aan een koude.
Een hoest die gaat door en is niet gerelateerd aan een verkoudheid.
Sommige mensen kunnen geen symptomen. Hun artsen kan een gezwel of knobbel in de hals tijdens een routine fysiek examen vinden.

Schildklier Kanker – Wat verhoogt uw risico

Een risicofactor voor schildklierkanker is iets dat je kans op het krijgen van deze vorm van kanker verhoogt. Met een of meer van deze risicofactoren kan het meer waarschijnlijk dat u schildklierkanker krijgt. Maar dat betekent niet dat u zeker zal krijgen. En veel mensen die krijgen schildklierkanker don t een van deze risicofactoren.
De meest voorkomende risicofactoren voor schildklierkanker onder meer:
Age. Het vrouwelijke geslacht. Blootstelling aan hoge niveaus van straling, zoals na een nucleair ongeval macht. Een persoonlijke of familiegeschiedenis van schildklier ziekte of schildklierkanker. Een familiegeschiedenis van aandoeningen zoals MEN (multipele endocriene neoplasie) 2a, MEN 2b, of FMTC (familiair medullair schildkliercarcinoom). Being Asian. Een geschiedenis van bestralingen in het hoofd, nek of borst tijdens de kindertijd. Andere erfelijke aandoeningen zoals Gardner-syndroom en familiale polyposis.

Schildklier Kanker – Preventie

De meeste gevallen van schildklierkanker kan niet worden voorkomen.
U kunt veel meer kans om medullaire schildklierkanker (MTC) krijgt als je een gen door een aantal families gedragen. Een genetische test kan laten zien als je dragen dit gen. Als uw test is positief voor het gen, kunt u met uw arts te praten over het hebben van uw schildklier verwijderd om te voorkomen dat het krijgen van schildklierkanker later in het leven.

Schildklier Kanker – Wanneer u een dokter bellen

Bel uw arts als u een van de volgende symptomen:
Een klontjes of zwelling in je nek. Dit is het meest voorkomende symptoom van schildklierkanker.
Pijn in je nek en soms in je oren, dat gaat niet weg en wordt niet veroorzaakt door een verkoudheid of allergieën
Heesheid die niet gerelateerd is aan een koude
moeite met slikken
Moeite met ademhalen of piepende ademhaling constant
Een hoest die gaat door en is niet gerelateerd aan een koude
botpijn
Die te zien
Gezondheidswerkers die uw klachten kunnen evalueren en helpen bij het bepalen van uw risico op schildklierkanker onder meer:

Schildklier Kanker – Examens en Proeven

Om schildklierkanker diagnostiseren, zal uw arts vragen stellen over uw medische geschiedenis en het doen van een lichamelijk onderzoek.
Uw arts kan controleren je stembanden met behulp van een dunne buis-achtig instrument dat een lichte (laryngoscoop) heeft.
Uw arts kan een CT-scan of een echo om een ​​betere kijk op uw schildklier te bestellen. Als uw arts denkt dat het gezwel of knobbel kwaadaardig kan zijn, kan hij of zij doen een fijne naald biopsie van de schildklier.
U kunt ook bloedonderzoek om de niveaus van de schildklier-stimulerend hormoon (TSH), serum calcitonine, of carcinoembryonisch antigeen (CEA) controleren.
Andere tests kunnen worden uitgevoerd voor, tijdens of na uw behandeling voor schildklierkanker.
Serumthyreoglobuline niveau testen controleren op kanker.
Radioactief jodium scans uw arts helpen erachter te komen of schildklierkanker heeft verspreid buiten de schildklier.
Schildklier echografie is een veilige en eenvoudige manier om erachter te komen of een schildklier knobbeltje is vast of vloeibaar gevulde (cystische). Het kan ook meerdere schildklierknobbeltjes detecteren.
In sommige gevallen kan een MRI, X-thorax, CT-scan of een PET-scan worden gedaan.
Als u medullaire schildklierkanker (MTC), een CT-scan van de borstkas en de buik en een botscan kan ook nodig zijn.
Vroege opsporing
Op dit moment zijn er geen screening tests voor schildklierkanker die goed werken voor mensen op gemiddeld risico. Praat met uw arts over de vraag of u moet worden gescreend op schildklierkanker.
Mensen die een familiegeschiedenis van medullaire schildklierkanker (MTC) wilt misschien een genetische test om te zoeken naar een gen verandering heet een RET-mutatie hebben. Voordat u de test, is het een goed idee om te praten met een klinisch geneticus. Hij of zij kan je helpen te begrijpen wat uw testresultaten kunnen betekenen.

Schildklier Scan
Een schildklierscan gebruikt een radioactieve tracer en een speciale camera te meten hoeveel tracer de schildklier opneemt uit het bloed. De tracer kan worden doorgeslikt of kunnen worden geïnjecteerd in een ader. Het reizen door je lichaam, af te geven straling signalen. De camera “ziet” de signalen en kan meten hoeveel tracer de schildklier opneemt uit het bloed.
Een schildklier scan kunt de grootte, vorm en locatie van de schildklier te tonen. Het kan ook delen van de schildklier die overactieve of traag. De camera maakt foto’s van de schildklier vanuit drie verschillende hoeken. De radioactieve tracer die in deze test is of jodium of technetium.
Een radioactief jodium opname (RAIU) test kan ook worden gedaan om problemen met hoe de schildklier werkt, zoals hyperthyreoïdie. Voor meer informatie, zie de medische test radioactief jodium opname test.
Een ander type schildklierscan, een het gehele lichaam schildklierscan kan worden gedaan voor mensen die schildklierkanker hebben dat behandeld. De hele-bodyscan kan controleren om te zien of kanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam.

Waarom wordt het gedaan

Een schildklierscan wordt gedaan:
Zoek de oorzaak van een overactieve schildklier (hyperthyreoïdie).
Zien of schildklierkanker buiten de schildklier heeft verspreid. A whole-body scan meestal gedaan deze evaluatie.
Hoe te bereiden

Vertel uw arts als u:
Neem geen medicijnen regelmatig. Zorg ervoor dat uw arts weet de namen en doseringen van uw geneesmiddelen. Uw arts zal u vertellen of en wanneer u moet stoppen met een van de volgende medicijnen die de schildklier scan testresultaten kunnen veranderen:
Schildklierhormonen
Thyreostatica geneesmiddelen
Geneesmiddelen die jodium hebben, zoals gejodeerd zout, kelp, hoestsiropen, multivitaminen, of het hart medicijn amiodaron (zoals Cordarone of Pacerone)
Allergisch bent voor een medicijnen, zoals jodium. Maar zelfs als u allergisch bent voor jodium, zult u waarschijnlijk in staat zijn om deze test te hebben, omdat het gebruikt in de tracer hoeveelheid is zo klein dat je kans op een allergische reactie is zeer laag.
Hebben ooit een ernstige allergische reactie (anafylaxie) van een stof, zoals het gif van een bijensteek of door het eten van schelpdieren.
Hebben gehad elke test met radioactieve stoffen of jodium kleurstof (zoals een CT-scan met contrast) 4 weken voor de schildklier scan. Deze andere tests kunnen de resultaten van de schildklierscan wijzigen.
Bent of zwanger zou kunnen zijn.
Borstvoeding geeft.
Voordat een schildklier-scan, kan bloedonderzoek worden gedaan om de hoeveelheid schildklierhormonen (TSH, T3 en T4) in uw bloed te meten.
Voor te bereiden op een schildklier scan:
Eet niet voor 2 uur voor de test.
Gebruik geen antithyroid geneesmiddel niet voor 5 tot 7 dagen vóór de test.
Uw arts kan u vragen om een ​​low-jodium dieet eet voor verscheidene dagen als deze test wordt gedaan om te controleren op schildklierkanker.
Voor een schildklier scan, zal je ofwel slikken een dosis radioactief jodium of worden gegeven technetium in een ader (intraveneus) in uw arm. Wanneer en hoe neemt u de radioactieve tracer hangt af van welke tracer wordt gebruikt.
Jodium kan worden als een capsule of een vloeistof 24 uur voor de test. Jodium heeft weinig of geen smaak.
Technetium is het 2 uur voor de test.
Net voor de test, zal u uw kunstgebit (als je ze dragen) en alle sieraden of metalen voorwerpen te verwijderen uit rond uw nek en bovenlichaam.
Voordat een schildklier scan, moet je een toestemmingsformulier dat zegt dat je de risico’s van de schildklier scan begrijpt en gaat ermee akkoord te hebben gedaan ondertekenen. Praat met uw arts over alle zorgen die u hebt over de noodzaak van de proef, de risico’s, hoe het zal gebeuren, of wat de resultaten zullen betekenen.

Hoe het wordt gedaan

Een schildklier scan wordt gedaan in de sectie nucleaire geneeskunde van de radiologie-afdeling van een ziekenhuis door een persoon die getraind in de nucleaire geneeskunde (kerngeneeskundetechnoloog).
De tracer die in deze test is of radioactief jodium of technetium. U of slikken jodiumdosis 4 tot 24 uur vóór de scan of worden toegediend technetium in een ader (intraveneus) in de arm 15 tot 30 minuten voor de scan.
Voor deze test, zal je op je rug liggen met je hoofd naar achteren gekanteld en je nek verlengd. Het is belangrijk om nog tijdens deze test ligt. Een speciale camera (een zogenaamde gamma scintillatiecamera) maakt foto’s van uw schildklier vanuit drie verschillende hoeken. De test duurt ongeveer 30 minuten.
Voor een hele lichaam schildklierkanker scan, zal de camera je lichaam scannen van kop tot teen.
Na een schildklier scan, kunt u uw normale activiteiten doen. Maar u zal worden gevraagd om speciale voorzorgsmaatregelen te nemen bij het plassen. Dit komt omdat je lichaam zich ontdoet van de radioactieve tracer via uw urine. Dit duurt ongeveer 24 uur. Het is belangrijk om het toilet door te spoelen en grondig uw handen wassen na elke keer dat je moet plassen.
How It Feels

Misschien vindt het ongemakkelijk om stil te liggen met je hoofd naar achteren gekanteld.
risico’s

Er is altijd een kleine kans op beschadiging van cellen of weefsel van straling, met inbegrip van de lage niveaus van straling die voor deze test. Maar de kans op beschadiging van de straling is meestal zeer laag in vergelijking met de voordelen van de test.
Deze test is niet gedaan voor zwangere vrouwen, omdat de kans op blootstelling van de baby (foetus) aan straling. Deze test is ook niet aanbevolen voor vrouwen die borstvoeding geven of jonge kinderen.

resultaten

Een schildklier scan maakt gebruik van een radioactieve tracer en een speciale camera om een foto van de schildklier te maken. De radioactieve tracer gebruikt in deze test is meestal jodium of technetium. Een schildklier scan wordt gedaan om te helpen zoeken problemen met de schildklier.

Thyroid scan

 

 

Normal:

A normal thyroid scan shows a small butterfly-shaped thyroid gland about 2 in. (5 cm) long and 2 in. (5 cm) wide with an even spread of radioactive tracer in the gland.

Abnormal:

An abnormal thyroid scan shows a thyroid gland that is smaller or larger than normal. It can also show areas in the thyroid gland where the activity is less than normal (coldnodules) or more than normal (hot nodules). Cold nodules may be related to thyroid cancer.

 

schildklierscan

Normaal: Een normaal schildklier scan toont een kleine vlinder-vormige schildklier ongeveer 2 inch (5 cm) lang en 2 inch (5 cm) breed met een gelijkmatige verspreiding van radioactieve tracer in de klier.
Abnormale: Een abnormale schildklierscan toont een schildklier die kleiner of groter dan normaal. Het kan ook laten delen in de schildklier waar de activiteit is minder dan normaal (koud knobbeltjes) ​​of meer dan normaal (warm knobbeltjes)​​. Cold knobbeltjes kan worden gerelateerd aan schildklierkanker.

Wat beïnvloedt de test

Redenen waarom u niet in staat zijn om de test te hebben of waarom de resultaten niet nuttig kunnen zijn, omvatten:
Het nemen van de schildklier medicijnen.
Het eten van voedingsmiddelen met jodium, zoals schelpdieren, gejodeerd zout, of kelp.
Na andere proeven met contrastvloeistof in de laatste 4 weken.
Wat te denken

Bloedonderzoeken kunnen worden gedaan voordat een schildklier scan om de hoeveelheid schildklierhormonen (TSH, T3 en T4) in uw bloed te meten. Voor meer informatie, zie de onderwerpen schildklier-stimulerend hormoon (TSH) en Schildklier Hormoon Tests.
Schildklierkanker is meestal behandeld met chirurgie. Als de tumor groot, buiten de schildklier heeft verspreid, of is teruggekeerd, kan dan worden behandeld met hoge doses radioactief jodium. Na de behandeling van terugkerende schildklierkanker, kan een scan van het hele lichaam worden gedaan om te zien waar de kanker zich heeft verspreid.

Schildklier en bijschildklier Echografie
Een schildklier en bijschildklier echografie is een beeldvormende test om de schildklier en bijschildklieren controleren. Een schildklier echografie kan helpen bij het ​​meten van de grootte en de vorm van de schildklier, maar het kan niet vertellen hoe goed de schildklier werkt. Ultrageluid kan ook worden gebruikt om de vier bijschildklieren achter liggen of naast de schildklier controleren. Zie een foto van de schildklier en bijschildklieren.
De schildklier maakt een hormoon thyroxine, dat bepaalt hoe snel het lichaam zet voedsel in energie (stofwisseling). Parathyroïde hormoon (PTH) is door de bijschildklieren en regelt de hoeveelheid calcium en fosfor in het bloed.
Tijdens een schildklier en bijschildklier echografie, een kleine handheld instrument genaamd een transducer wordt heen en weer gingen over de nek om een ​​beeld van de schildklier en de bijschildklieren te vormen.
Waarom is het gedaan

Een schildklier en bijschildklier echografie wordt gedaan:
Controleer knobbels (noduli) in de schildklier. Een schildklier echografie kan meestal laten het verschil zien tussen een solide schildklier knobbeltje en een eenvoudige vloeistof gevulde zak (cyste). Zie een foto van een schildklier knobbeltje

Zoek uit of de schildklier wordt vergroot. Een schildklier echografie worden gebruikt voor het bijhouden van de omvang van de schildklier tijdens de behandeling voor een schildklier probleem houden.
Kijk voor vergrote bijschildklieren veroorzaakt door de ziekte. Normale bijschildklieren zijn vaak moeilijk te zien op echografie en kan niet worden gevoeld tijdens het lichamelijk onderzoek. Maar abnormale bijschildklieren kan worden vergroot en gemakkelijk gezien door middel van ultrageluid.
Leid de plaatsing van de naald tijdens een schildklier biopsie.
Hoe voor te bereiden ?

Geen speciale voorbereiding nodig voordat deze test. U moet sieraden uit je hoofd of nek te verwijderen voordat de test.
Praat met uw arts over alle zorgen die u hebt over de noodzaak van de proef, de risico’s, hoe het zal gebeuren, of wat de resultaten kunnen betekenen. Om u te helpen het belang van deze test te begrijpen,

Hoe het wordt gedaan

Een schildklier en bijschildklier echografie wordt meestal gedaan door een radioloog of door een echografie technoloog. Het wordt gedaan in een echo kamer in het kantoor of ziekenhuis een arts.
U kunt gevraagd worden zich uit te kleden boven de taille en leg een papier of doek over om je schouders. Verwijder alle sieraden uit je hoofd of om je nek.
U zal liggen op je rug op een hoge tafel met je nek gestrekt en een kussen onder je schouders. Gel wordt verspreid over de nek naar de passage van de geluidsgolven (en niet gemakkelijk door lucht passeren) verbeteren. Soms is een kleine met water gevulde zak of gelatine spons wordt geplaatst over je keel te helpen het gedrag van de geluidsgolven. De transducer wordt gedrukt tegen je nek (of tegen de met water gevulde zak of gelatine spons, indien gebruikt), dan verplaatst heen en weer over je nek. Een foto van de schildklier en het weefsel rond kan worden gezien op een videomonitor. U kunt gevraagd worden om uw hoofd weg van de zijkant wordt gescand draaien zodat het kaakbot is uit de weg.
De test duurt ongeveer 30 minuten. U kunt gevraagd worden om te wachten tot de radioloog de ​​informatie heeft beoordeeld. De radioloog kan willen aanvullende weergaven echo van je nek doen.
hoe het aanvoelt

De gel kan koud aanvoelen wanneer het wordt toegepast op je nek. Het houden van uw nek verlengd tijdens de test kan worden ongemakkelijk, maar je moet niet het gevoel ongemak van de transducer of geluidsgolven. Je zal in staat zijn om te ademen en slikken normaal tijdens de test, en je zal niet de geluidsgolven horen.
risico’s

Er is zeer weinig kans op een probleem van een schildklier of bijschildklier echografisch onderzoek.
Een schildklier echografisch onderzoek maakt geen gebruik van straling, dus het is veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap en zal niet uw groeiende baby schaden.
resultaten

Een schildklier en bijschildklier echografie is een beeldvormende test om de schildklier en bijschildklieren controleren. De resultaten van een schildklier of bijschildklier echografisch onderzoek zijn meestal beschikbaar binnen 2 tot 3 dagen.

Normal:

The thyroid gland and parathyroid glands are the right shape and are in the right place.
The glands are not too big or too small.
No growths or other abnormalities are seen.

Abnormal:

The thyroid gland is too big (goiter) or a growth (thyroid nodule) or cyst is seen in the thyroid gland.
The parathyroid glands are too big.

Normaal: De schildklier en de bijschildklieren zijn de juiste vorm en op de juiste plaats.
De klieren zijn niet te groot of te klein.
Geen gezwellen of andere onregelmatigheden worden gezien.
Abnormale: De schildklier is te groot (struma) of een groei (schildkliernodus) of cyste gezien in de schildklier.
De bijschildklieren zijn te groot.
Wat beïnvloedt de test

Redenen waarom u niet in staat zijn om de test te hebben of waarom de resultaten niet nuttig kunnen zijn, omvatten:
Niet in staat om nog tijdens de procedure te houden. Beweging kan interfereren met de kwaliteit van de ultrasone beeld.
Een open wond op het gebied dat moet worden bekeken.
Wat te denken

Een radioactieve schildklier scan en radioactief jodium opname (RAIU) testen zijn nucleaire geneeskunde tests die een radioactieve stof gebruiken om te zien hoe goed de schildklier werkt en identificeren van problemen met de schildklier. Voor meer informatie, zie het onderwerp Schildklier Scan.
Een schildklier echografie geen radioactieve substantie niet, het is gemakkelijker uit te voeren en is minder duur dan een radioactieve schildklierscan of RAIU testen. Maar een schildklier echografie geeft geen informatie over hoe goed de schildklier werkt.
Een schildklier echografie eventueel op hetzelfde moment als RAIU testen. RAIU testen vaker dan een schildklier echografie gebruikt om problemen zoals hyperthyroïdie identificeren. Een schildklier echografie kan worden gebruikt om verschillende soorten schildklier problemen, vooral problemen zoals schildklierknobbeltjes identificeren.
Schildklierknobbeltjes komen vaak voor, vooral bij vrouwen en ouderen.
Schildklier echografie kan geven over het algemeen het verschil tussen een cyste, een solide knobbeltje of een ander type van de massa die verdere tests nodig. Een vloeistof gevulde zak die glad en rond en dat alle deeltjes in zweven niet hoeft waarschijnlijk een eenvoudige cyste. Een brok dat geen vloeistof of dat heeft wel heeft vloeistof met zwevende deeltjes moet nauwer worden gecontroleerd. Als een solide knobbeltje wordt gevonden, kan een schildklier biopsie nodig zijn.
Door Healthwise Personeel Primaire Medische Recensent E. Gregory Thompson, MD – Interne Geneeskunde Specialist Medische Recensent Matthew I. Kim, MD – Endocrinologie Laatst Herzien 21 april 2010

Schildklier Hormoon Tests
Schildklierhormoon tests zijn bloedtesten die hoe goed de schildklier

Wat beinvloed de Test

klier werkt. De schildklier maakt hormonen die de manier waarop het lichaam energie te reguleren.
De schildklier is een vlinder-vormige klier die ligt in de voorkant van uw luchtpijp (trachea), net onder je strottenhoofd (larynx). De schildklier maakt gebruik van jodium uit de voeding tot twee schildklierhormonen te maken: thyroxine (T4) en triiodothyronine (T3). De schildklier slaat deze schildklierhormonen en geeft ze als ze nodig zijn.
Schildklierhormonen zijn voor een normale ontwikkeling van de hersenen, vooral tijdens de eerste 3 levensjaren. Verstandelijke beperking kan optreden als een baby de schildklier niet genoeg schildklierhormoon (congenitale hypothyreoïdie) produceren. Oudere kinderen moeten ook schildklierhormonen te groeien en normaal te ontwikkelen, en volwassenen moeten de hormonen om de manier waarop het lichaam energie gebruikt (stofwisseling) te reguleren. De Verenigde Staten Preventive Services Task Force adviseert alle pasgeborenen worden getest op aangeboren hypothyroidism.1
Schildklierhormoon bloedonderzoek zijn:
Totale thyroxine (T4). De meeste thyroxine (T4) in het bloed is een eiwit genaamd thyroxine-bindend globuline bevestigd. Minder dan 1% van het T4 los is. Een totaal T4 bloedtest meet zowel gebonden en vrije thyroxine. Vrij thyroxine beïnvloedt weefsel functie in het lichaam, maar niet gebonden thyroxine.
Vrije thyroxine (FTI of FT4). Vrij thyroxine (T4) direct worden gemeten (FT4) of berekend als de vrije thyroxine index (FTI). De FTI vertelt hoeveel vrije T4 aanwezig is in vergelijking met gebonden T4. De FTI kan helpen vertellen of abnormale hoeveelheden T4 aanwezig zijn vanwege abnormale hoeveelheden thyroxine-bindend globuline.
Triiodothyronine (T3). Meeste T3 in het bloed thyroxine-bindend globuline bevestigd. Minder dan 1% van de T3 los is. Een T3 bloedtest meet zowel gebonden en vrije trijoodthyronine. T3 heeft een groter effect op de manier waarop het lichaam energie dan T4, terwijl T3 is normaal aanwezig in kleinere hoeveelheden dan T4.
Waarom wordt het gedaan

Schildklierhormoon testen worden uitgevoerd om:
Zoek uit wat de oorzaak is van een abnormale schildklier-stimulerend hormoon (TSH)-test. Voor meer informatie, zie het onderwerp schildklier-stimulerend hormoon (TSH). Dit is de meest voorkomende reden voor schildklierhormoon testen.
Controleren hoe goed de behandeling van aandoeningen van de schildklier werkt. De totale thyroxine (T4), vrij thyroxine (FT4) en vrij thyroxine index (FTI) waarden worden vaak gebruikt voor het bijhouden van de behandeling van hyperthyroïdie houden.
Scherm pasgeborenen om te achterhalen of de schildklier normaal is. Een aandoening, de zogenaamde congenitale hypothyreoïdie kan de normale groei en ontwikkeling te voorkomen en leiden tot andere ernstige problemen, zoals verstandelijke handicaps, als het niet snel wordt behandeld na de geboorte.
Hoe voor te bereiden

Veel geneesmiddelen kunnen de resultaten van deze test te veranderen. Vergeet niet uw arts te vertellen over alle nonprescription en receptplichtige geneesmiddelen die u neemt. Als u het nemen van de schildklier medicijnen, raadpleeg dan uw arts wanneer u uw laatste dosis nam. Uw arts kan u instrueren om te stoppen met het nemen van de schildklier medicijnen tijdelijk vóór het hebben van deze test.
Praat met uw arts over alle zorgen die u hebt over de noodzaak van de proef, de risico’s, hoe het zal gebeuren, of wat de resultaten zullen betekenen.
Hoe het wordt gedaan

Bloedonderzoek
De zorgverlener is een monster van uw bloed zal:
Wikkel een elastische band rond de bovenarm om de doorstroming van het bloed te stoppen. Dit maakt de aderen onder de band groter zodat het gemakkelijker is om een ​​naald te zetten in de ader.
Reinig de naald site met alcohol.
Zet de naald in de ader. Meer dan een prik kan nodig zijn.
Bevestig een slang aan de naald om het te vullen met bloed.
Verwijder de band uit je arm wanneer er voldoende bloed wordt verzameld.
Zet een gaasje of katoenen bal over de naald van de naald wordt verwijderd.
Druk uitoefenen op de site en zet het geheel op een bandage.
Hielprik
Een hielprik wordt een bloedmonster van een pasgeborene. De baby’s hiel wordt geprikt met een scherp instrument (lancet) en enkele druppels bloed worden verzameld.
 hoe het aanvoelt

Bloedonderzoek
Het bloedmonster wordt genomen uit een ader in je arm. Een elastische band is gewikkeld rond de bovenarm. Het kan voelen strak. Je mag helemaal niets van de naald voelen, of u kunt een snelle steek of knijpen voelen.
Hielprik
Een korte pijn, als een steek of een snuifje, wordt meestal gevoeld toen het lancet doorboort de huid. Je baby kan een beetje ongemak met de huid punctie voelen.
Risico’s

Bloedonderzoek
Er is zeer weinig kans op een probleem van te hebben bloedmonster genomen uit een ader.
U kunt een kleine blauwe plek op de site te krijgen. U kunt de kans op blauwe plekken door het houden van druk op de plaats gedurende enkele minuten te verlagen.
In zeldzame gevallen kan de ader gezwollen geworden nadat het bloedmonster wordt genomen. Dit probleem wordt genoemd flebitis. Een warm kompres kan worden gebruikt meerdere keren per dag om dit te behandelen.
Lopende bloeden kan een probleem zijn voor mensen met bloeden stoornissen zijn. Aspirine, warfarine (Coumadin), en andere bloedverdunnende middelen kan maken bloeden waarschijnlijker. Als je bloeden of bloedstolling problemen, of als u bloedverdunnende medicijnen neemt, raadpleeg dan uw arts voordat u uw bloedmonster wordt genomen.
Hielprik
Er is zeer weinig kans op een probleem van een hielprik. Een kleine blauwe plek kan ontwikkelen op de site.

resultaten

Schildklierhormoon tests zijn bloedtesten die hoe goed de schildklier werkt.
normaal
De genoemde normale waarden hier-wel een referentiegebied-zijn slechts een leidraad. Deze bereiken variëren van lab tot lab, en uw lab kan een ander bereik hebben voor wat normaal is. Uw lab rapport dient het gamma van uw lab maakt gebruik bevatten. Ook zal uw arts uw resultaten te evalueren op basis van uw gezondheid en andere factoren. Dit betekent dat een waarde die buiten de hier genoemde normale waarden valt nog wel normaal voor u of uw lab.
Schildklier Hormoon Tests
De resultaten zijn meestal beschikbaar binnen een paar dagen.
Labs algemeen meten vrij T4 (FT4) niveaus, maar kan ook totaal thyroxine (T4) en de opname van T3 (T3U) te meten. Resultaten van deze schildklierhormoon proeven worden vergeleken uw schildklier-stimulerend hormoon (TSH) resultaten.

Thyroid hormone tests

 

Total thyroxine (T4):

11.8-22.6

micrograms per deciliter (mcg/dL) or 152-292 nanomoles per liter (nmol/L) in newborns up to 14 days old

6.4-13.3 mcg/dL (83-172 nmol/L) in babies and older children

5.4-11.5 mcg/dL (57-148 nmol/L) in adults

Free thyroxine (FT4):

0.7-2.0 ng/dL

 

nanograms per deciliter (ng/dL) or 10-26 picomoles per liter (pmol/L)

Total triiodothyronine (T3):

32-250 ng/dL (0.49-3.85 nmol/L) in newborns up to 14 days old

 

82-245 ng/dL (1.3-3.8 nmol/L) in babies and older children

80-200 ng/dL (1.2-3.1 nmol/L) in adults

 

Free triiodothyronine (FT3):

260-480 pg/dL (4.0-7.4 pmol/L)

 

 

Free thyroxine index (FTI):

1.5-4.5 (index)

 

 

Vele omstandigheden kunnen schildklierhormoon niveaus veranderen. Uw arts zal met u spreken over een abnormale resultaten die kunnen worden gerelateerd aan uw klachten en verleden gezondheid.
Hoge waarden
Hoge schildklierhormoon niveaus (hyperthyreoïdie) kan worden veroorzaakt door:
Aandoeningen van de schildklier, zoals de ziekte van Graves, thyroiditis, of struma die een of meer abnormale groei (noduli) bevat.
Het nemen van te veel schildklierhormoon geneeskunde.
Lage waarden
Laag gehalte aan schildklierhormoon (hypothyreoïdie) kan worden veroorzaakt door:
Schildklier ziekte, zoals thyreoïditis.
Hypofyse ziekte.
Vernietiging van de schildklier door chirurgie of bestraling.
Wat beïnvloedt de test

Redenen waarom u niet in staat zijn om de test te hebben of waarom de resultaten niet nuttig kunnen zijn, omvatten:
Bepaalde geneesmiddelen, zoals:
Corticosteroïden, oestrogeen, progesteron, of de pil.
Bloedverdunnende medicijnen zoals aspirine, heparine of warfarine (Coumadin).
Antiseizure geneesmiddelen zoals Dilantin of Tegretol.
Geneesmiddelen voor het hart zoals amiodaron of propranolol.
Lithium.
Nadat onlangs had een X-ray test die contrastvloeistof gebruikt.
Zwanger zijn.
Wat te denken

Andere bloedonderzoeken worden vaak gebruikt om te controleren hoe goed de schildklier werkt.
Schildklier-stimulerend hormoon (TSH)-test meet de hoeveelheid TSH in het bloed en wordt beschouwd als de meest betrouwbare manier om een ​​schildklier probleem te vinden. Als de test TSH abnormaal is, schildklierhormoon andere tests zoals een T3 of T4 kan worden uitgevoerd. Voor meer informatie, zie het onderwerp schildklier-stimulerend hormoon.
Schildklierantilichamen test meet de aanwezigheid van antilichamen tegen schildklierweefsel. Antilichamen kunnen betekenen dat u een auto-immuunziekte, zoals Hashimoto en de ziekte van Graves.
Thyroxine-bindend globuline (TBG)-test. TBG is een belangrijk eiwit in het bloed dat de schildklierhormonen T3 en T4 draagt. TBG testen wordt niet vaak gedaan.
Andere tests die worden gebruikt om problemen de schildklier onderzoeken omvatten schildklierscan, echografie of biopsie. Voor meer informatie, zie de onderwerpen Schildklier Scan en radioactief jodium opname test, Schildklier Echografie en Parathyroid Ultrasound, en schildklier biopsie.
Omdat vals-positieve resultaten kunnen optreden bij het testen van een pasgeborene voor congenitale hypothyreoïdie, kan het schildklierhormoon proeven ook een paar dagen na de eerste test. Als de resultaten zijn nog steeds abnormaal en congenitale hypothyreoïdie is verdacht, is aanvullende tests gedaan.
Citaties
US Preventive Services Task Force (2008). Screening voor congenitale hypothyreoïdie: Herbevestiging aanbeveling statement. Online beschikbaar:

http://www.ahrq.gov/clinic/uspstf08/conhypo/conhyprs.pdf.
Andere Werken Geraadpleegde
Chernecky CC, Berger BJ (2008). Laboratorium tests en diagnostische procedures, 5th ed.. St. Louis: Saunders.
Fischbach FT, Dunning MB III, eds. (2009). Handleiding van Laboratorium en diagnostische tests, 8th ed.. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins.

Deze taal is nog volop in ontwikkeling en voldoet nog niet aan dezelfde kwaliteitsnormen als onze andere talen.”

Schildklier Biopsie
Een schildklier biopsie is een procedure waarbij een klein stukje weefsel wordt verwijderd uit de schildklier en bekeken onder een microscoop voor kanker, infectie of andere problemen met de schildklier. De schildklier is gevonden voor de luchtpijp (trachea), net onder het strottenhoofd (larynx).
Een monster van schildklierweefsel kan worden door:
Fijne-naald biopsie. Uw arts legt een dunne naald door de huid en in de schildklier. Veel schildklier specialisten graag een naaldbiopsie methode in plaats van een operatie te gebruiken.
Open biopt. Uw arts maakt een snede (incisie) via huid op de schildklier te zien. Deze methode wordt gedaan wanneer andere tests niet hebben gevonden de oorzaak van uw klachten.
Waarom wordt het gedaan

Een schildklier biopsie wordt gedaan:
Zoek de oorzaak van een klomp (knobbeltje) gevonden in de schildklier. Knobbels in de schildklier te vinden bij lichamelijk onderzoek of gezien op een schildklier echografisch onderzoek of radioactieve schildklierscan.
Zoek de oorzaak van een struma. Symptomen van een struma onder meer ademhalingsproblemen en slikproblemen, verlamde stembanden, een vol gevoel in de nek, en gewichtsverlies.
Hoe te bereiden

Vertel uw arts als u:
Neem geen medicijnen regelmatig. Zorg ervoor dat uw arts weet de namen en doseringen van uw geneesmiddelen.
Allergisch bent voor een medicijnen, waaronder anesthetica.
Hebben had problemen bloeden of neem bloedverdunners, zoals aspirine of warfarine (Coumadin, bijvoorbeeld).
Voordat met een schildklier biopt, moet u mogelijk een bloedonderzoek moeten zien of je het bloeden problemen of bloedstolling stoornissen hebben.
Voor te bereiden op een schildklier biopsie:
U hoeft niet om iets te doen voordat een naald biopsie. Je zal wakker worden tijdens de biopsie.
Niet eten of drinken gedurende 10 uur voor een open biopsie. U krijgt algemene anesthesie krijgen en in slaap tijdens de biopsie. Als je dagelijks innemen van medicijnen, vraag dan uw arts of u deze geneesmiddelen kunnen nemen op de dag van de biopsie. U kunt uw normale dieet eet na de biopsie.
Net voor de test, zal u uw kunstgebit (als je ze dragen) en alle sieraden of metalen voorwerpen te verwijderen uit rond uw nek en bovenlichaam.
Voordat met een schildklier biopsie, moet je een toestemmingsformulier dat zegt dat u inzicht in de risico’s van de schildklier biopsie en verklaar dat de test gedaan te ondertekenen. Praat met uw arts over alle zorgen die u hebt over de noodzaak van de proef, de risico’s, hoe het zal gebeuren, of wat de resultaten zullen betekenen. Om u te helpen het belang van deze test te begrijpen, vul het medische test informatieformulier

Hoe het wordt gedaan

Naaldbiopsie
Hoe het wordt gedaan vervolgd …
Een naald biopsie wordt gedaan in een ziekenhuis, kliniek of het kantoor van uw arts. Tijdens de test, zal je op je rug liggen met een kussen onder je schouders, je hoofd getipt achteruit, en je nek verlengd. Deze positie duwt de schildklier voren, waardoor het gemakkelijker te maken de biopsie. Het is belangrijk om zeer stil liggen tijdens de biopsie. Niet hoesten, praten of slikken wanneer de naald op zijn plaats. Een naald biopsie duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
Vóór de biopsie, kan u worden voorzien van een medicijn (kalmerend) om u te helpen ontspannen. Uw arts reinigt de huid over uw schildklier met een speciale zeep.
De arts kan een echografie om de plaatsing van de naald te geleiden. Hij of zij zal een dunne naald in je schildklier en neem een ​​kleine hoeveelheid schildklierweefsel en vocht. Het weefsel wordt bekeken onder een microscoop.
Een kleine pleister wordt geplaatst over het gebied waar de naald is ingebracht.
Open biopsie
Een open biopsie van de schildklier wordt gedaan in een operatiekamer door een chirurg. Het is klaar als andere tests niet hebben gevonden de oorzaak van uw klachten. Een open biopsie duurt ongeveer een uur.
U kan worden gegeven een kalmerend middel om u te helpen ontspannen. Een intraveneuze (IV) lijn ingevoegd in een ader in de arm voor de geneeskunde en vloeistoffen. Je zult in slaap voor de biopsie.
De huid over je schildklier wordt gereinigd met een speciale zeep. Een kleine snede (incisie) gemaakt in je nek. Een monster van de schildklier weefsel wordt genomen of uw arts kan nemen uit een forfaitair indien aanwezig. Sommige schildklier weefsel kan naar het laboratorium worden gestuurd tijdens de biopsie om te zien of het heeft kankercellen. Als kankercellen aanwezig zijn, kan uw arts nemen meer of alle van de schildklier.
De incisie wordt gesloten met hechtingen. Een bandage is gezet over de steken. Houd de biopsie afgedekt en 48 uur drogen. Een kleine hoeveelheid bloeden uit de biopsie kan worden verwacht. Vraag uw arts hoeveel drainage te verwachten. Sommige mensen kan nodig zijn voor een verblijf in het ziekenhuis voor een nacht.
Open biopsie wordt niet zo vaak gedaan als naaldbiopsie.
Hoe het aanvoelt

Naaldbiopsie
Misschien vindt het ongemakkelijk om stil te liggen met je hoofd naar achteren gekanteld.
Tijdens een naaldbiopsie, kunt u snel een steek of knijpen in je nek voelt.
De biopsie site kan pijnlijk en aanbesteding voor 1 tot 2 dagen. U kunt nonprescription pijn medicijnen te nemen, zoals paracetamol, voor het ongemak.
Open biopsie
U zult slapen en voel niets tijdens de biopsie. Na de biopsie, kan je wat misselijkheid en algemene spierpijn hebben en kunnen zich moe voelen gedurende 1 tot 2 dagen. U kunt ook een zere keel te hebben en klinkt hees. Zuigen op keelpastilles of gorgelen met warm zout water om je keelpijn te helpen.
De biopsie site kan pijnlijk en aanbesteding voor 3 tot 4 dagen. Uw arts zal u pijnstillers geven voor dit.
Na een schildklier biopsie, kunt u meer comfortabel als je je hoofd op een kussen als je liggen. Steun de achterkant van je hoofd en nek met beide handen wanneer je zitten om ongemak op de plaats van de biopsie te voorkomen.
Risico’s

Er is een kleine kans dat problemen van een schildklier biopsie, zoals infectie en bloeden.
Lopende bloeden kan een probleem zijn voor mensen met bloeden stoornissen zijn. Aspirine, warfarine (zoals Coumadin), en andere bloedverdunnende middelen kan maken bloeden waarschijnlijker. Uw arts zal u specifieke instructies over wanneer om hem met problemen bellen of haar te geven.
Na de test
Bel uw arts onmiddellijk als u:
Veel bloeden via de bandage.
Een harde tijd slikken.
Tekenen van infectie, zoals:
Meer pijn, zwelling, roodheid of warmte om de biopsie.
Rode strepen verspreiden van de biopsie.
Drainage van pus uit de biopsie.
Gezwollen lymfeklieren in de hals.
Koorts.
Resultaten

Een schildklier biopsie is een procedure waarbij een klein stukje weefsel wordt verwijderd uit de schildklier en bekeken onder een microscoop voor kanker, infectie of andere problemen met de schildklier. Resultaten van een schildklier biopsie zijn meestal beschikbaar in een paar dagen.

Thyroid biopsy

 

 

Normal:

The biopsy shows normal thyroid tissue.

 

Abnormal:

The biopsy sample shows thyroid disease (such as inflammation of the thyroid gland),

 

thyroid cancer, or a noncancerous (benign) tumor.A thyroid

cyst is found at the time of a biopsy. Most cysts of the thyroid gland are not cancerous.

 

Wat beïnvloed de test ?

Redenen waarom u niet in staat zijn om de test te hebben of waarom de resultaten niet nuttig kunnen zijn, omvatten:
Als je hebt bloeden problemen of neem bloedverdunners. Mensen met deze voorwaarden zullen specifieke instructies krijgen van de arts voor de biopsie.
Als je niet stil tijdens een naald biopsie kan liegen. U kunt algemene anesthesie voor de biopsie nodig.
Wat te denken

Een normale (negatief) over een schildklier biopsie betekent niet voor zorgen dat de schildklier is gezond. Het is mogelijk dat een probleem kan zijn gemist. Veel schildklier tumoren klein en de biopsie monster kan afkomstig zijn van een gebied van de schildklier die vrij van ziekte. Een fijne naald biopsie kan een vals-negatief resultaat hebben.
Uw arts kan niet in staat zijn om een naaldbiopsie gebruiken om erachter te komen wat de oorzaak is van uw klachten. Een open schildklier biopsie nodig zijn.
Als een schildklier knobbeltje wordt gevonden en schildklierhormoon normaal zijn, adviseren de meeste artsen een schildklier naaldbiopsie in plaats van een radioactieve schildklier scan. Voor meer informatie, zie de onderwerpen Schildklier Scan en radioactief jodium opname test.
Als een schildklier knobbeltje wordt gevonden en hoge schildklierhormoon niveaus aanwezig zijn, wordt een radioactief jodium opname (RAIU)-test en een schildklier scan algemeen aanbevolen voor een schildklier biopsie. Knobbeltjes die hyperthyreoïdie veroorzaken algemeen goedaardige (benigne) en kan worden behandeld met medicijnen of radioactief jodium. Voor meer informatie, zie het onderwerp Radioactief jodium opname test.

Schildklier Kanker – Behandeling Overzicht

Het doel van de behandeling voor schildklierkanker is om zich te ontdoen van de kanker cellen in je lichaam. Hoe dit gebeurt is afhankelijk van uw leeftijd, het type schildklierkanker je hebt, het stadium van uw kanker, en je algemene gezondheid.
De meeste mensen hebben een operatie om een ​​deel of alle van de schildklier verwijderd. Soms een verdacht gezwel of knobbel moet operatief worden verwijderd voordat u weet wanneer u kanker hebt of niet.
Na de operatie, kunt u de behandeling met radioactief jodium nodig om alle resterende schildklier weefsel te vernietigen. Als je niet meer geheel of gedeeltelijk uw schildklier hebt, zult u waarschijnlijk nodig om schildklierhormoon medicijnen te nemen voor de rest van je leven. Deze geneesmiddelen vervangen noodzakelijke hormonen die normaal worden gemaakt door de schildklier en voorkomen dat u van het hebben van hypothyreoïdie-te weinig schildklierhormoon. Voor meer informatie over hypothyreoïdie, zie het onderwerp hypothyreoïdie.
Eerste behandeling
Uw behandeling voor schildklierkanker kunnen zijn:
Operatieve het deel van de schildklier die kanker bevat te verwijderen. Het verwijderen van een deel (kwab) heet een lobectomie. Het verwijderen van beide lobben heet een totale thyreoïdectomie. Het verwijderen van alle, maar een zeer klein deel van de schildklier wordt genoemd een bijna totale thyreoïdectomie. Lymfeklieren kan ook tijdens de operatie worden verwijderd.
Radioactief jodium, die wordt gebruikt na de operatie om achtergebleven schildklierweefsel vernietigen. Nadat u hebt uw schildklier operatief verwijderd, moet u wellicht een aantal weken wachten voordat met radioactief jodium behandeling om alle resterende schildklier weefsel te vernietigen. Tijdens de wachttijd, kunt u verschijnselen van hypothyreoïdie zoals vermoeidheid, zwakte, gewichtstoename, depressie, geheugenproblemen, of constipatie.
Schildklier-stimulerend hormoon (TSH) suppressie therapie. TSH suppressie therapie vermindert de TSH in je lichaam, die kunnen helpen bij het voorkomen van de groei van eventuele resterende kankercellen.
Als schildklierkanker wordt gevorderd wanneer het wordt gediagnosticeerd, kan de initiële behandeling ook chemotherapie of radiotherapie.
Lopende behandeling
Na behandeling voor schildklierkanker, kan het nodig zijn om schildklierhormoon medicijnen in te nemen voor de rest van je leven aan de hormonen die je lichaam niet meer doet vervangen. Je moet ook de follow-up bezoeken met uw arts om de 6 tot 12 maanden. Naast het plannen van regelmatige bezoeken, moet u uw arts te bellen als u een andere knobbeltje in je nek of als u moeite met ademhalen of slikken opmerken.
Bij uw follow-up bezoeken, kan uw arts een bloedtest om je schildklier-stimulerend hormoon (TSH) te meten bestellen. Deze test helpt uw ​​arts weten als u het nemen van de juiste hoeveelheid schildklierhormoon geneeskunde. Uw arts kan andere tests, zoals een radioactief jodium scan, röntgenfoto of een CT-scan te bestellen.
Bijwerkingen van de behandeling
De bijwerkingen van chirurgie voor schildklierkanker zijn meestal mild en duren een paar dagen. Uw arts zal met u praten over medicijnen die u kunt nemen als je met pijn. U zult waarschijnlijk moeten schildklierhormoon medicijnen in te nemen voor de rest van je leven aan de hormonen die je lichaam niet meer doet vervangen.
De belangrijkste bijwerking van radioactief jodium therapie (RAI) is dat je radioactief zal worden voor een periode van tijd. Uw arts zal u schriftelijke instructies te volgen blootstellen van anderen aan straling te voorkomen geven. Voor meer informatie, zie Radioactief jodium.
Schildklierhormoon veroorzaakt zelden bijwerkingen als je de juiste dosis. Te veel of te weinig schildklierhormoon kan bijwerkingen veroorzaken. Voor meer informatie, zie Medicijnen. Het nemen van hoge doses schildklierhormoon kan een snelle of onregelmatige hartslag veroorzaken. Hoge doses genomen over de tijd kunnen ook zwakte in uw botten (osteoporose) veroorzaken.
Thuis behandeling kan u helpen uw bijwerkingen te beheren. Voor meer informatie, zie thuisbehandeling.
Behandeling als de aandoening erger wordt
Schildklierkanker kan terugkomen (terugkeren). Als schildklierkanker doet terugkeren, kan worden vastgesteld tijdens een lichamelijk onderzoek, op ultrageluid, of als gevolg van toenemende thyreoglobulineniveaus. In tegenstelling tot andere vormen van terugkomende kanker wordt vaak terugkerende schildklierkanker genezen, vooral als het alleen is uitgezaaid naar de lymfeklieren in de nek.
Terugkerende schildklierkanker of schildklier tumor die (uitgezaaid) naar andere delen van het lichaam kunnen worden behandeld met chirurgie, radioactief jood of chemotherapie.
Klinische proeven
Uw arts kan u praten over het feit dat in een klinische proef. Voor sommige mensen met schildklierkanker, nemen deel aan een klinische proef kan de beste behandeling keuze. Klinische studies voor schildklierkanker zijn op zoek naar gerichte therapie met tyrosine kinase inhibitoren.
Palliatieve zorg
Uw arts kan met je praten over palliatieve zorg. Dit is medische zorg die een extra laag van ondersteuning voor mensen met ernstige en chronische ziekten biedt. Met palliatieve zorg, heb je de hulp van een medisch team om uw klachten te beheren, pijn en stress. Voor meer informatie, zie het onderwerp palliatieve zorg.
Voor meer informatie over schildklierkanker behandelingen, zie de onderwerpen

Schildklier Kanker – Medicijnen

Hoewel schildklierkanker algemeen behandeld met chirurgie, kunnen geneesmiddelen ook nodig zijn om de kanker te behandelen en schildklierhormonen vervangen.
Medicatie Keuzes
Geneesmiddelen om schildklierkanker te behandelen zijn onder andere:
Radioactief jodium, die wordt gebruikt na de operatie om achtergebleven schildklierweefsel vernietigen.
Schildklierhormoon therapie om de TSH in je lichaam te verminderen. Dit vertraagt ​​de groei van de kankercellen die.
Schildklierhormoon geneeskunde om noodzakelijke schildklierhormonen die zijn gemaakt door uw schildklier te vervangen. Als uw schildklier operatief wordt verwijderd, zal je waarschijnlijk nodig hebt om vervanging schildklier pillen te nemen voor de rest van je leven.
Chemotherapie, die soms wordt gebruikt om schildklierkanker die terug na de operatie is gekomen behandelen en anaplastisch schildklierkanker die niet reageert op radioactief jodium behandelen.
Gerichte therapie met tyrosine kinase remmers (TKI), zoals sorafenib en sunitinib. Gerichte behandeling met TKI’s wordt bestudeerd in klinische studies.
Nadat u hebt uw schildklier operatief verwijderd, moet u wellicht een aantal weken wachten voordat je radioactief jodium behandeling om alle resterende schildklierweefsel te vernietigen. Tijdens de wachttijd, kunt u verschijnselen van hypothyreoïdie zoals vermoeidheid, zwakte, gewichtstoename, depressie, geheugenproblemen, of constipatie.
Uw arts kan u ook op een lage jodium dieet voordat u behandelen met radioactief jodium. Als je op een low-jodium dieet, kun je niet eten voedingsmiddelen die veel jodium bevatten, zoals vis en gebakken producten. Uitputting van het lichaam van jodium kan radioactief jodium behandeling effectiever te maken, omdat uw cellen worden “honger” voor jodium.
Na de operatie, moet u mogelijk schildklierhormoon vervangende pillen te nemen voor de rest van je leven. Nemen van deze pillen veroorzaakt zelden bijwerkingen als u het nemen van de juiste hoeveelheid. Maar te veel schildklierhormoon kan ertoe leiden dat u warm en zweterig gevoel. Het kan ook leiden tot gewichtsverlies, een snelle hartslag, pijn op de borst, krampen of diarree. En te weinig schildklierhormoon kan ertoe leiden dat u koud en moe te voelen. Het kan ook leiden tot gewichtstoename, droge huid of droge hair.1

Schildklier Kanker – Chirurgie

De meeste mensen met schildklierkanker hebben een operatie om de kanker te verwijderen. U mag een deel of al uw schildklier verwijderd hebben.
Het soort operatie je hebt kan afhangen van uw leeftijd, het type kanker je hebt, hoeveel de kanker zich heeft verspreid, en je algemene gezondheid.
Chirurgie Keuzes
Schildklier lobectomy verwijdert slechts een deel (kwab) van de schildklier. Deze operatie is een optie als je kanker is klein en is slechts in een kwab van uw schildklier.
Vrijwel volledige thyreodectomie verwijdert alle maar een zeer klein deel van de schildklier. Dit gebeurt in speciale gevallen met kleinere tumoren of een ervaren chirurg is niet beschikbaar.
Totale thyreoïdectomie verwijdert de gehele schildklier. Dit is de meest voorkomende vorm van chirurgie, omdat de meeste mensen kanker in beide delen (lobben) van de schildklier. Dit type van chirurgie biedt de hoogste tarieven van genezing en maakt ook radioactief jodium behandeling en schildklierhormoon therapie beter werken.
Tijdens de operatie kan lymfeklieren in de hals worden verwijderd en getest op kankercellen (lymphadenectomy). Als schildklierkanker is uitgezaaid naar de lymfeklieren, wordt radioactief jodium worden gebruikt om de resterende kankercellen te vernietigen.
De meeste schildklierkanker groeien en zich verspreiden zo langzaam dat je een operatie kunt uitstellen voor een korte tijd als je nodig hebt om. Als u ervoor kiest om een ​​operatie uit te stellen, moet uw schildklierkanker nauwgezet worden gevolgd door een endocrinoloog.
Operatie om alleen het deel van de schildklier dat kanker bevat (lobectomie) te verwijderen is minder ingewikkeld dan de totale thyreoïdectomie en minder waarschijnlijk leiden tot hypothyreoïdie. Maar schildklierkanker terugkomt (terugkomt) na lobectomie vaker dan nu het geval na een totale thyreoïdectomie.
Als u en uw arts besluiten dat u een operatie nodig hebt, is het belangrijk om de procedure gedaan door een zeer ervaren chirurg in een ziekenhuis dat een goede kans op succes heeft te hebben. Er zijn minder problemen van een operatie wanneer een persoon heeft een bekwame en ervaren surgeon.2

Schildklier Kanker – Andere Behandeling
Bestralingsbehandeling
Bestraling maakt gebruik van high-energy X-stralen om kankercellen te doden en tumoren slinken. Het wordt zelden gebruikt voor schildklierkanker.
Lage jodium dieet
Voedingsmiddelen te vermijden voor een low-jodium voeding zijn melk en andere zuivelproducten, commercieel gebakken producten (waaronder de meeste broden), zeevruchten en rode voedsel kleurstof # 3. A low-jodium dieet is niet hetzelfde als een zoutarm dieet. De meeste zout in de Verenigde Staten en Canada heeft jodium toegevoegd, zo low-jodium diëten te vermijden gejodeerd zout, maar niet-gejodeerd zout is goed om te eten.
Voor meer informatie, raadpleeg dan uw arts of een geregistreerde diëtist, of bezoek de website van de Vereniging van de Schildklier Kanker bij

www.thyca.org / rai.htm.
Complementaire therapie
Mensen gebruiken soms complementaire therapieën, samen met de medische behandeling te helpen verlichten van de symptomen en bijwerkingen van kankerbehandelingen. Enkele aanvullende therapieën die nuttig kunnen zijn omvatten:
Acupunctuur om pijn te verlichten.
Meditatie of yoga om stress te verlichten.
Massage of biofeedback om pijn te verminderen en het gemak spanning.
Ademhalingsoefeningen voor ontspanning.
Deze mind-body behandelingen kunnen helpen beter te voelen. Ze kunnen gemakkelijker om te gaan met de behandeling. Zij kunnen ook chronische lage rugpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn en pijn van behandelingen te verminderen.
Voordat u een aanvullende therapie, overleg dan met uw arts over de mogelijke waarde en de mogelijke bijwerkingen. Laat uw arts weten als u al gebruik van een dergelijke therapieën. Ze zijn niet bedoeld om de plaats van de standaard medische behandeling nemen

Schildklier Kanker – Wat gebeurt er als de schildklier kanker terugkomt
Het doel van de behandeling voor schildklierkanker is om zich te ontdoen van de kanker cellen in je lichaam. Hoe dit gebeurt is afhankelijk van uw leeftijd, het type schildklierkanker je hebt, het stadium van uw kanker, en je algemene gezondheid.
De meeste mensen hebben een operatie om een ​​deel of alle van de schildklier verwijderd. Soms een verdacht gezwel of knobbel moet operatief worden verwijderd voordat u weet wanneer u kanker hebt of niet.
Na de operatie, kunt u de behandeling met radioactief jodium nodig om alle resterende schildklier weefsel te vernietigen. Als je niet meer geheel of gedeeltelijk uw schildklier hebt, zult u waarschijnlijk nodig om schildklierhormoon medicijnen te nemen voor de rest van je leven. Deze geneesmiddelen vervangen noodzakelijke hormonen die normaal worden gemaakt door de schildklier en voorkomen dat u van het hebben van hypothyreoïdie-te weinig schildklierhormoon. Voor meer informatie over hypothyreoïdie, zie het onderwerp hypothyreoïdie.
Eerste behandeling
Uw behandeling voor schildklierkanker kunnen zijn:
Operatieve het deel van de schildklier die kanker bevat te verwijderen. Het verwijderen van een deel (kwab) heet een lobectomie. Het verwijderen van beide lobben heet een totale thyreoïdectomie. Het verwijderen van alle, maar een zeer klein deel van de schildklier wordt genoemd een bijna totale thyreoïdectomie. Lymfeklieren kan ook tijdens de operatie worden verwijderd.
Radioactief jodium, die wordt gebruikt na de operatie om achtergebleven schildklierweefsel vernietigen. Nadat u hebt uw schildklier operatief verwijderd, moet u wellicht een aantal weken wachten voordat met radioactief jodium behandeling om alle resterende schildklier weefsel te vernietigen. Tijdens de wachttijd, kunt u verschijnselen van hypothyreoïdie zoals vermoeidheid, zwakte, gewichtstoename, depressie, geheugenproblemen, of constipatie.
Schildklier-stimulerend hormoon (TSH) suppressie therapie. TSH suppressie therapie vermindert de TSH in je lichaam, die kunnen helpen bij het voorkomen van de groei van eventuele resterende kankercellen.
Als schildklierkanker wordt gevorderd wanneer het wordt gediagnosticeerd, kan de initiële behandeling ook chemotherapie of radiotherapie.
Lopende behandeling
Na behandeling voor schildklierkanker, kan het nodig zijn om schildklierhormoon medicijnen in te nemen voor de rest van je leven aan de hormonen die je lichaam niet meer doet vervangen. Je moet ook de follow-up bezoeken met uw arts om de 6 tot 12 maanden. Naast het plannen van regelmatige bezoeken, moet u uw arts te bellen als u een andere knobbeltje in je nek of als u moeite met ademhalen of slikken opmerken.
Bij uw follow-up bezoeken, kan uw arts een bloedtest om je schildklier-stimulerend hormoon (TSH) te meten bestellen. Deze test helpt uw ​​arts weten als u het nemen van de juiste hoeveelheid schildklierhormoon geneeskunde. Uw arts kan andere tests, zoals een radioactief jodium scan, röntgenfoto of een CT-scan te bestellen.
Bijwerkingen van de behandeling
De bijwerkingen van chirurgie voor schildklierkanker zijn meestal mild en duren een paar dagen. Uw arts zal met u praten over medicijnen die u kunt nemen als je met pijn. U zult waarschijnlijk moeten schildklierhormoon medicijnen in te nemen voor de rest van je leven aan de hormonen die je lichaam niet meer doet vervangen.
De belangrijkste bijwerking van radioactief jodium therapie (RAI) is dat je radioactief zal worden voor een periode van tijd. Uw arts zal u schriftelijke instructies te volgen blootstellen van anderen aan straling te voorkomen geven. Voor meer informatie, zie Radioactief jodium.
Schildklierhormoon veroorzaakt zelden bijwerkingen als je de juiste dosis. Te veel of te weinig schildklierhormoon kan bijwerkingen veroorzaken. Voor meer informatie, zie Medicijnen. Het nemen van hoge doses schildklierhormoon kan een snelle of onregelmatige hartslag veroorzaken. Hoge doses genomen over de tijd kunnen ook zwakte in uw botten (osteoporose) veroorzaken.
Thuis behandeling kan u helpen uw bijwerkingen te beheren. Voor meer informatie, zie thuisbehandeling.
Behandeling als de aandoening erger wordt
Schildklierkanker kan terugkomen (terugkeren). Als schildklierkanker doet terugkeren, kan worden vastgesteld tijdens een lichamelijk onderzoek, op ultrageluid, of als gevolg van toenemende thyreoglobulineniveaus. In tegenstelling tot andere vormen van terugkomende kanker wordt vaak terugkerende schildklierkanker genezen, vooral als het alleen is uitgezaaid naar de lymfeklieren in de nek.
Terugkerende schildklierkanker of schildklier tumor die (uitgezaaid) naar andere delen van het lichaam kunnen worden behandeld met chirurgie, radioactief jood of chemotherapie.
Klinische proeven
Uw arts kan u praten over het feit dat in een klinische proef. Voor sommige mensen met schildklierkanker, nemen deel aan een klinische proef kan de beste behandeling keuze. Klinische studies voor schildklierkanker zijn op zoek naar gerichte therapie met tyrosine kinase inhibitoren.
Palliatieve zorg
Uw arts kan met je praten over palliatieve zorg. Dit is medische zorg die een extra laag van ondersteuning voor mensen met ernstige en chronische ziekten biedt. Met palliatieve zorg, heb je de hulp van een medisch team om uw klachten te beheren, pijn en stress. Voor meer informatie, zie het onderwerp palliatieve zorg.
Voor meer informatie over schildklierkanker behandelingen, zie de onderwerpen:

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in wat is kanker met de tags . Bookmark de permalink.