Groene thee een genoegelijke drank maar ook medicijn tegen vele kwalen en tegen kanker

Vele studies (onderzoeken) over de wereld wijzen dit uit.

Vele dieronderzoeken zijn er op dat gebied gedaan maar ook invito en direct bij mensen.

Groene thee Compounds effectief tegen tumoren en genetisch bepaalde ziektes
Geschreven door: Margie Koning, Health Coach
Thee is de meest populaire drank in de wereld en veel mensen drinken het om zijn aangename smaak, comfort, en de algemene voordelen voor de gezondheid. Maar groene thee kan veel meer doen. Het kan levens redden.
Onderzoekers van The Children’s Hospital van Philadelphia ontdekten dat twee verbindingen gevonden in groene thee tonen grote belofte in de behandeling van twee soorten tumoren en een dodelijke aangeboren ziekte. De ontdekking resultaat van onderzoek geleid door hoofdonderzoeker, dr. Thomas Smith in The Donald Danforth Plant Science Center en werd gepubliceerd in The Journal of Biological Chemistry.
De twee verbindingen zijn epigallocatechinegallaat (EGCG) en epicatechinegallaat (ECG). Beide zijn te vinden in nature in groene thee. De onderzoekers vonden dat zij in staat zijn om te compenseren voor een genetische aandoening genaamd hyperinsulinism / hyperammoniëmie (HHS). Bij deze stoornis patiënten (gewoonlijk kinderen) over-insuline afscheiden wanneer ze eten eiwit. Als gevolg dat ze hoofdelijk hypoglycemie kunnen worden, en dit kan vaak leiden tot de dood.
De aandoening wordt veroorzaakt door een falen van het systeem dat de vertering van aminozuren regelt. EGCG en ECG effectief lijken het uitzetten glutamaat dehydrogenase (GDH), een enzym bij de vertering van aminozuren zijn.
Twee andere onderzoeksgroepen hebben gevalideerd en uitgebreid deze bevindingen in cel (in vitro) modellen aan te tonen dat het blokkeren van GDH met groene thee is zeer effectief in het doden van twee verschillende soorten tumoren: glioblastomas, een agressief soort hersentumor, en tubereuze sclerose complexe aandoening , een genetische ziekte die niet-maligne tumoren te groeien op een aantal organen.
Groene thee wordt steeds populairder onder de Amerikanen en kan gevonden worden op de meeste supermarkten in de vorm van theezakjes en losse thee als commercieel geproduceerd ijsthee en andere vruchtendranken.
Groene thee is een van de drie belangrijkste categorieën van thee, de andere twee zijn zwart en oolong. Groene thee is de minst bewerkte van de drie en wordt gestoomd, maar, in tegenstelling tot de zwarte en oolong, wordt niet gefermenteerd.
Het cafeïnegehalte van groene thee is ongeveer de helft van de koffie en het is ook verkrijgbaar in cafeïnevrije versies.
Studies hebben verbonden groene thee of de verbindingen in het met alle van de volgende:
Preventie van atherosclerose
Bescherming tegen kanker
Preventie van leverziekten
Verbeterde gewichtsverlies
Verminderd risico op overlijden door alle oorzaken
Bescherming tegen kanker
Verminderd hartkwaalsterfgevallen
Lagere bloeddruk
Lager risico op galstenen
Preventie van diabetes type 2
Lager risico op botbreuken
Bescherming tegen ziekte van Alzheimer
Zelfs professionele atleten beginnen de kracht van groene thee te herkennen. De Philadelphia Flyers werden gemeld groene thee te hebben aangenomen als hun geheime ingrediënt in het creëren van een bevroren drank die spelers toestaat om sneller te herstellen van uitdroging en verlies van voedingsstoffen.

 

Studies: (onderzoeken) hier zijn slechts een paar resultaten en er zijn er ongeveer 300

Inname van koffie, thee, melk, frisdrank en sap en niercelkanker in een gepoolde analyse van 13 prospectieve studies. Abstract Bron: Int J Cancer. 2007 15 november; 121 (10) :2246-53. PMID: 17583573 Samenvatting Auteur (s): Jung Eun Lee, David J Hunter, Donna Spiegelman, Hans-Olov Adami, Leslie Bernstein, Piet A van den Brandt, Julie E Buring, Eunyoung Cho, Dallas Engels, Aaron R Folsom, Jo L Freudenheim, Graham G Gile, Edward Giovannucci, pamela L Horn-Ross, Michael Leitzmann, James R Marshall, Satu Männistö, Marjorie L McCullough, Anthony B Miller, Alexander S Parker, Pirjo Pietinen, Carmen Rodriguez, Thomas E Rohan, Arthur Schatzkin, Leo J Schouten, Walter C Willett, Alicja Wolk, Shumin M Zhang, Stephanie A Smith-Warner Artikel Affiliatie: Channing Laboratorium, Department of Medicine, Brigham en Women’s Hospital en Harvard Medical School, Boston, MA, USA. jung.lee @ channing.harvard.edu Samenvatting: Specifieke drank inname kan worden geassocieerd met het risico op niercelkanker door een verwaterend effect van kankerverwekkende stoffen, veranderingen van hormoonspiegels, of andere veranderingen in de renale tubulaire milieu, maar weinig prospectieve studies hebben deze verenigingen onderzocht. We evalueerden de associaties tussen koffie, thee, melk, frisdrank-en groente-en fruitsappen intakes en niercelkanker risico in een gepoolde analyse van 13 prospectieve studies (530.469 vrouwen en 244.483 mannen). Deelnemers vulden een gevalideerde food-frequentie vragenlijst bij baseline. Met behulp van de primaire gegevens, werden de studie-specifieke relatieve risico (RR) berekend en vervolgens samengevoegd met behulp van een random effects model. Een totaal van 1.478 incident niercelkanker gevallen werden geïdentificeerd tijdens een follow-up van 7-20 jaar tussen de studies. Koffieconsumptie werd geassocieerd met een bescheiden lager risico op niercelkanker (gepoolde multivariate RR voor 3 of meer 8 oz (237 ml) kopjes / dag versus minder dan een 8 oz (237 ml) cup / dag = 0.84, 95% CI = 0,67-1,05, p waarde, test voor trend = 0,22). Thee consumptie werd ook omgekeerd geassocieerd met niercelkanker risico (gepoolde multivariate RR voor 1 of meer 8 oz (237 ml) kopjes / dag versus niet-drinkers = 0,85, 95% CI = 0,71-1,02; pvalue, test voor trend = 0,04). Geen duidelijke associaties werden waargenomen voor melk, frisdrank of vruchtensap. Onze bevindingen geven sterke aanwijzingen dat noch koffie noch thee consumptie niercelkanker risico verhoogt. In plaats daarvan kan het verbruik van koffie en thee worden geassocieerd met een lager risico van niercelkanker. (C) 2007 Wiley-Liss, Inc Artikel Publicatiedatum: 15 november 2007 Studie Type: Human Studie

Groene thee-extracten voor de preventie van colorectale adenomen metachrone: een pilotstudie.
Abstract Bron:
Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2008 november, 17 (11) :3020-5. PMID: 18990744
Samenvatting Auteur (s):
Masahito Shimizu, Yasushi Fukutomi, Mitsuo Ninomiya, Kazuo Nagura, Tomohiro Kato, Hiroshi Araki, Masami Suganuma, Hirota Fujiki, Hisataka Moriwaki
Samenvatting:
ACHTERGROND: Experimentele studies geven de chemopreventive eigenschappen van groene thee extract (GTE) op colorectale kanker. 10 cups daily reduced colorectal cancer risk in Japanese.”>Epidemiologisch, groene thee consumptie van> 10 kopjes per dag verminderd het risico op colorectale kanker in het Japans. Omdat colorectale adenomen zijn de voorlopers van de meeste sporadische colorectale kanker, voerden we een gerandomiseerde trial naar de preventieve werking van de GTE supplementen op metachrone colorectale adenomen bepalen door het verhogen van groene thee consumptie in de doelgroep van gemiddeld 6 kopjes (1,5 g GTE) dagelijks or = 10 cups equivalent (2.5 g GTE) by supplemental GTE tablets.”>naar> of = 10 kopjes equivalent (2,5 g GTE) door aanvullende GTE tabletten. Methode: We aangeworven 136 patiënten, verwijderden hun colorectale adenomen door endoscopische polypectomy, en 1 jaar later bevestigde de schone darm (dwz geen poliep) op de tweede colonoscopie. De patiënten werden vervolgens gerandomiseerd in twee groepen met behoud van hun levensstijl op groene thee drinken: 71 patiënten, aangevuld met 1,5 g GTE per dag gedurende 12 maanden en 65 controle patiënten zonder suppletie. Follow-up colonoscopie werd 12 maanden later in 125 patiënten (65 in de controlegroep en 60 in de groep GTE) uitgevoerd. Resultaten: De incidentie van metachrone adenomen aan het eindpunt colonoscopie was 31% (20 van 65) in de controlegroep en 15% (9 van de 60) in de GTE groep (relatief risico 0,49, 95% betrouwbaarheidsinterval, 0,24 0,99, P <0,05). De grootte van recidief adenomen was kleiner in de GTE groep dan in de controlegroep (P <0,001). Geen ernstige bijwerkingen opgetreden in de GTE-groep. CONCLUSIE: GTE is een effectieve aanvulling voor de chemopreventie van metachrone colorectale adenomen.
Artikel Gepubliceerd Datum: 1 november 2008
Studie Type: Human Studie

De consumptie van sjalot, knoflook, soja voedsel en groene thee beschermt tegen het risico van multiple myeloma.

Abstract Titel:
Risicofactoren voor multiple myeloom: Een ziekenhuis-gebaseerde case-control studie in het noordwesten van China.
Abstract Bron:
Kanker Epidemiol. 2012 4 juni. Epub 2012 Jun 4. PMID: 22673750
Samenvatting Auteur (s):
Qixia Wang, Wang Yiwei, Zhaohua Ji, Xiequn Chen, Yaozhu Pan, Guangxun Gao, Hongtao Gu, Yang Yang, Bernard CKChoi, Yongping Yan
Artikel Affiliatie:
Afdeling Hematologie, Xijing Hospital, Fourth Military Medical University, Xi’an 710032, China.
Samenvatting:
ACHTERGROND: De opvallende raciale / etnische en geografische spreiding van multipel myeloom (MM) suggereert dat zowel de familiegeschiedenis en omgevingsfactoren kunnen bijdragen aan de ontwikkeling ervan. Methode: Een ziekenhuis-gebaseerde case-control studie bestaat uit 220 bevestigde gevallen MM en 220 individueel afgestemd patiënt controles, naar geslacht, leeftijd en het ziekenhuis werd uitgevoerd bij 5 grote ziekenhuizen in het noordwesten van China. Een vragenlijst werd gebruikt om informatie over demografie, familiegeschiedenis, en de frequentie van voedingsmiddelen geconsumeerd te verkrijgen. RESULTATEN: Op basis van multivariate analyse werd een significant verband tussen het risico op MM en familiegeschiedenis van kanker bij eerstegraads familieleden waargenomen (OR = 4,03, 95% CI: 2,50-6,52). Gebakken voedsel, genezen / gerookt voedsel, zwarte thee, en vis waren niet significant geassocieerd met het risico van MM. Inname van sjalot en knoflook (OR = 0,60, 95% CI: 0,43-0,85), soja voedsel (OR = 0.52, 95% CI: 0,36-0,75) en groene thee (OR = 0,38, 95% CI: 0,27-0,53) was significant geassocieerd met een verminderd risico van MM. Daarentegen werd de inname van gepekelde groenten en augurk significant geassocieerd met een verhoogd risico (OR = 2,03, 95% CI: 1,41-2,93). Een meer dan multiplicatieve interactie op het verminderde risico van MM werd gevonden tussen sjalot / knoflook en soja eten. CONCLUSIE: Onze studie in het noordwesten van China vond een verhoogd risico op MM met een familiegeschiedenis van kanker, een dieet wordt gekenmerkt door een lage consumptie van knoflook, groene thee en sojaproducten, en de hoge consumptie van groenten in het zuur. Het effect van groene thee om het risico van MM is een interessante nieuwe bevinding die verder moeten worden bevestigd.
Artikel Gepubliceerd Datum: 4 juni 2012
Studie Type: Human Studie

De regelmatige consumptie van groene thee kan beschermen tegen borstkanker.
Abstract Titel:
Groene thee en de preventie van borstkanker: een case-control studie in Zuidoost-China.
Abstract Bron:
PLoS One. 2007 7 november, 2 (11): E1153. PMID: 17183063
Samenvatting Auteur (s):
Min Zhang, C D’Arcy J Holman, Jiang-ping Huang, Xing Xie
Samenvatting:
Borstkanker is de meest voorkomende maligniteit bij vrouwen wereldwijd. Thee heeft anti-carcinogene effecten tegen borstkanker in experimentele studies. Echter, is epidemiologisch bewijs dat thee beschermt tegen borstkanker inconsistent geweest. Een case-control studie werd uitgevoerd in Zuidoost-China tussen 2004 en 2005. De incidentie gevallen waren 1.009 vrouwelijke patiënten in de leeftijd 20-87 jaar met histologisch bevestigde borstkanker. De 1009 leeftijd gematchte controles werden gezonde vrouwen willekeurig gerekruteerd uit borstaandoeningen klinieken. Informatie over de duur, waren de frequentie, hoeveelheid, voorbereiding, type thee consumptie, voeding en leefstijl verzameld door face-to-face interview met behulp van een gevalideerde en betrouwbare vragenlijst. Conditionele logistische regressie-analyses werden gebruikt om de odds ratio’s (OR’s) schatten en 95% betrouwbaarheidsintervallen verbonden. In vergelijking met niet-theedrinkers, groene thee drinkers neiging om te verblijven in de stedelijke, hebben beter onderwijs en hebben een hogere consumptie van koffie, alcohol, soja, groenten en fruit. Na het aanpassen van bestaande en potentiële confounders, werd groene thee consumptie geassocieerd met een verminderd risico op borstkanker. De OR’s waren 0,87 (0,73-1,04) bij vrouwen consumeren 1-249 g gedroogde groene thee bladeren per jaar, 0,68 (0,54-0,86) voor 250-499 g per jaar, 0,59 (0,45-0,77) voor 500-749 g per or=750 g per annum, with a statistically significant test for trend (P<0.001).”>jaar en 0,61 (0,48-0,78) voor> of = 750 g per jaar, met een statistisch significante test voor trend (p <0,001). Vergelijkbare dosis-respons relaties werden waargenomen voor de duur van het drinken van groene thee, aantal koppen verbruikt en nieuwe batches bereid per dag. We concluderen dat regelmatige consumptie van groene thee kan beschermen tegen borstkanker. Meer onderzoek naar de relatie tussen de consumptie van thee en het risico op borstkanker nauwgezet onderzoek gerechtvaardigd is.
Artikel Gepubliceerd Datum: 7 november 2007
Studie Type: Human Studie

Een multi-kruiden-product genaamd Protandim heeft chemopreventive eigenschappen tegen huidkanker.
Abstract Titel:
Protandim, een fundamenteel nieuwe aanpak antioxidant in chemoprevention met de muis tweetraps huidcarcinogenese als model.
Abstract Bron:
PLoS One. 2009, 4 (4): e5284. Epub 2009 22 april PMID: 19384424
Samenvatting Auteur (s):
Jianfeng Liu, Xin Gu, Delira Robbins, Guohong Li, Runhua Shi, Joe M McCord, Yunfeng Zhao
Artikel Affiliatie:
Afdeling Farmacologie, Toxicologie & Neuroscience, Louisiana State University Health Sciences Center, Shreveport, Louisiana, Verenigde Staten van Amerika.
Samenvatting:
Oxidatieve stress is een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kanker. Consistent met die zijn antioxiderende enzymen aangetoond dat tumorvorming te onderdrukken wanneer zij worden verhoogd zowel in vitro als in vivo, waardoor inductie van deze enzymen een krachtiger aanpak voor de preventie van kanker. Protandim, een welbepaalde verzameling uitgebreid bestudeerd geneeskrachtige planten, is aangetoond dat superoxide dismutase (SOD) en katalase activiteiten induceren en verminderen superoxidegeneratie en lipideperoxidatie in gezonde vrijwilligers. Om te onderzoeken of Protandim tumorvorming kan onderdrukken door een dieet aanpak, werd een tweetraps muis huidcarcinogenese studie uitgevoerd. Aan het einde van de studie, de muizen op een Protandim bevattende basale dieet had hetzelfde gewicht in vergelijking met die op het basale dieet, dat geen openlijke toxiciteit bij Protandim aangegeven. Na drie weken op het dieet, was er een significante verhoging van de expressie niveaus van SOD en catalase, naast de toename van SOD activiteiten. Belangrijk is aan het einde van de studie carcinogenese, zowel huid tumoren en multipliciteit werden de muizen op de Protandim dieet verminderd met respectievelijk 33% en 57%, vergeleken met die op basale dieet. Biochemische en histologische studies is gebleken dat de Protandim dieet onderdrukte tumorpromotor-geïnduceerde oxidatieve stress (bewezen door vermindering van eiwit carbonyl niveaus), celproliferatie (bewezen door vermindering van de huid hyperplasie en onderdrukking van PKC / JNK / juni pathway), en ontsteking (al door reductie van ICAM-1/VCAM-1 meningsuiting, NF-kappaB bindende activiteit en nucleaire p65/p50 niveaus). Overall, kan inductie van antioxidant-enzymen door Protandim dienen als een praktische en krachtige aanpak voor de preventie van kanker.
Artikel Publicatiedatum: 1 januari 2009
Studie Type: Dierstudie

Panaxadiol en epigallocatechinegallaat hebben een synergetisch apoptotische effect op de menselijke colorectale kankercellen.
De synergetische Apoptotische Interactie van Panaxadiol en epigallocatechinegallaat in Human colorectale kanker cellen.
Abstract Bron:
Phytother Res. 2012 8 mei. Epub 2012 8 mei. PMID: 22566066
Samenvatting Auteur (s):
Guang-Jian Du, Chong-Zhi Wang, Lian-Wen Qi, Zhi-Yu Zhang, Tyler Calway, Tong-Chuan Hij, Wei Du, Chun-Su Yuan
Artikel Affiliatie:
Tang Centrum voor Herbal Medicine Research, Universiteit van Chicago, Chicago, IL, 60637, USA, afdeling Anesthesie & Critical Care, Universiteit van Chicago, Chicago, IL, 60637, USA.
Samenvatting:
Panaxadiol (PD) is een gezuiverde sapogenine van ginseng saponinen, die antikanker activiteit vertoont. Epigallocatechinegallaat (EGCG), een belangrijke catechine in groene thee, is een sterke botanische antioxidant. In deze studie hebben we de mogelijke synergetische antikanker effecten van PD en EGCG op humane colorectale kankercellen onderzocht en de mogelijke rol van apoptose in de synergetische activiteiten. Effecten van geselecteerde verbindingen de HCT-116 en SW-480 humane colorectale kankercellen werden geëvalueerd door een gemodificeerde trichrome vlek celproliferatie-analyse. Celcyclus verdeling en apoptotische effecten werden geanalyseerd door flow cytometrie na kleuring met PI / RNase of annexine V / PI. Celgroei werd onderdrukt na behandeling met PD (10 en 20 urn) gedurende 48 uur. Als PD (10 en 20 urn) werd met EGCG (10, 20 en 30 urn) werden significant grotere antiproliferatieve effecten waargenomen in beide cellijnen. Combineren 20 urn PD met 20 en 30 urn EGCG aanzienlijk afgenomen S-fase fracties van cellen. In de apoptotische assay, de combinatie van PD en EGCG significant het percentage apoptotische cellen toegenomen in vergelijking met alleen PD (p <0.01). De synergetische apoptotische effecten werden ook ondersteund door docking-analyse, waaruit bleek dat de PD en EGCG gebonden in twee verschillende sites van de annexine V eiwit. Gegevens uit deze studie suggereerde dat apoptose een belangrijke rol in de EGCG-versterkte antiproliferatieve effecten ofPD op humane colorectale kankercellen zou kunnen spelen. Copyright © 2012 John Wiley & Sons, Ltd
Artikel Gepubliceerd Datum: 8 mei 2012
Studie Type: Menselijk In Vitro

Een mengsel bevattende ascorbinezuur, lysine, proline en groene thee-extract remt angiogenese van tumorcellen.
Abstract Titel:
Remmende effect van een mengsel bevattende ascorbinezuur, lysine, proline en groene thee extract kritische parameters in angiogenese.
Abstract Bron:
Carcinogenese. 2006 december, 27 (12) :2424-33. Epub 2006 19 juni PMID: 16142336
Samenvatting Auteur (s):
M Waheed Roomi, Nusrath Roomi, Vadim Ivanov, Tatiana Kalinovsky, Aleksandra Niedzwiecki, Matthias Rath
Artikel Affiliatie:
Matthias Rath Research Institute, Cancer Division, 1260 Memorex Drive, Santa Clara, CA 95050, USA. t.kalinovsky @ drrath.com
Samenvatting:
Degradatie van extracellulaire matrix (ECM) is een kenmerk van de tumor invasie, metastasering en angiogenese. Gebaseerd op de Rath multitargeted aanpak bij kanker met natuurlijke stoffen ECM stabiliteit en diens kracht controle, we een nieuwe formulering (NM) van lysine, proline, ascorbinezuur en groene thee-extract dat significante anti-kanker activiteit tegen een aantal ontwikkelde van kankercellijnen. Het doel van deze studie was te bepalen of NM vertoont anti-angiogene en anti-metastatische werking met in vitro en in vivo experimentele modellen. Angiogenese werd gemeten met een chorioallantoïsmembraan (CAM) assay kippenembryo’s en bFGF-geïnduceerde vaatgroei in C57BL/6J vrouwelijke muizen. Om het in vivo effect van NM de tumor xenograft groei bepalen werden mannelijke naakt muizen geïnoculeerd met 3 x 10 (6) MNNG HOS-cellen. Controle muizen kregen een muis chow dieet, terwijl de testgroep werd gevoed een muis chow dieet aangevuld met 0,5% NM gedurende 4 weken. In vitro studies op celproliferatie (MTT assay), MMP (zymografie) en Matrigel invasie werden uitgevoerd op menselijke osteosarcoom U2OS, gehandhaafd McCoy medium, aangevuld met 10% FBS, penicilline en streptomycine in 24-putjes weefselkweekplaten en getest NM bij 0, 10, 50, 100, 500 en 1000 microgram / ml in drievoud bij elke dosis. NM 250 microg / ml veroorzaakte een significante (p <0,05) vermindering van bFGF geïnduceerde angiogenese in CAM. NM tumorgroei van osteosarcoom MNNG HOS-cellen xenotransplantaten in naakt muizen met 53%, bovendien, tumoren in NM-behandelde muizen minder vasculair uitgedrukt lagere VEGF en MMP-9 immunohistochemische dan tumoren in de controlegroep. Bovendien NM vertoonde een dosisafhankelijke remming van osteosarcoom U2OS celproliferatie (tot 60% bij 1000 microg / ml), MMP-2 en -9 expressie (met virtuele totale remming bij 500 microg / ml NM) en invasie door Matrigel (met volledige remming bij 100 microg / ml NM). Bovendien NM verlaagde U2OS cel expressie van VEGF, angiopoietine-2, bFGF, PDGF en TGFbeta-1. Deze resultaten samen met onze eerdere bevindingen suggereren dat NM is een relatief niet-toxische samenstelling die groei remt, invasie, metastase en angiogenese van tumorcellen.
Artikel Publicatiedatum: 1 december 2006
Studie Type: Dierstudie

Een mengsel bevattende ascorbinezuur, lysine, proline en groene thee-extract remt borstkanker.
Abstract Titel:
In vitro en in vivo antitumorigene activiteit van een mengsel van lysine, proline, ascorbinezuur en groene thee-extract op menselijke borstkanker MDA-MB-lijnen-231 en MCF-7.
Abstract Bron:
Antimicrob Agents Chemother. 2009 Aug; 53 (8) :3256-65. Epub 2009 26 mei. PMID: 15965275
Samenvatting Auteur (s):
M Waheed Roomi, Vadim Ivanov, Tatiana Kalinovsky, Aleksandra Niedzwiecki, Matthias Rath
Artikel Affiliatie:
Matthias Rath Research, Cancer Research Division, 1260 Memorex Drive, Santa Clara, CA 95050, USA.
Samenvatting:
Huidige behandelingen zijn over het algemeen ineffectief eenmaal borstkanker is uitgezaaid; mediane overleving wordt teruggebracht tot 2-3 yr. Vorige studies tonen krachtige synergistische antitumor activiteit van lysine, proline, ascorbinezuur en epigallocatechinegallaat ons ertoe de onderzoeken in vivo remmende effect van een voedingsmengsel met lysine, proline, arginine, ascorbinezuur en epigallocatechinegallaat (NM) op groei van humane kanker xenotransplantaten in vrouwelijke athymische naakt muizen. Vijf tot zes weken oude vrouwelijke muizen werden geïnoculeerd met 3×106 cellen van borstkanker MDA-MB-231. Na injectie werden de muizen willekeurig verdeeld in twee groepen A en B, een groep werd gevoed met een gewoon dieet en groep B met de normale dieet aangevuld met 0,5% van het voedingsmengsel (NM). Vier weken later werden de muizen opgeofferd en hun tumoren werden uitgesneden, gewogen en verwerkt voor histologie. Ook het effect van NM in vitro getest oestrogeen receptor positieve (ER +) MCF-7 en oestrogeen receptor negatieve (ER-) MDA-MB-231 borstkankercellijnen door meten: celproliferatie door MTT assay expressie van MMP door gelatinase zymografie, invasie door Matrigel en VEGF door ELISA. MCF-7 cellen werden behandeld met oestradiol invasie en verhoogde expressie van MMP’s en VEGF bestuderen. Resultaten toonden aan dat NM remde de groei en verminderde de grootte van de tumoren in vrouwelijke naakt muizen met 27%. Bovendien histologische evaluatie bleek toegenomen mitotische index, MMP-9 en VEGF secretie en PAS materiaal (mucine) in de controlegroep weefsels. In vitro studies toonden NM geremd MDA-MB-231 celgroei met 34% bij 500 microg / ml en MCF-7 celgroei met 18% bij 1000 microg / ml. Invasie van MDA-MB-231 door Matrigel werd geremd met 50%, 60% en 95% van 10, 50 en 100 microgram / ml NM, respectievelijk. De resultaten van deze studie toonden dat de nutriënt mengsel getest significant tumorgroei van borstkankercellen in vrouwelijke athymische naakt muizen remde MMP, angiogenese en invasie in borstkankercellen in vitro, met belofte voor therapeutisch gebruik bij de behandeling borstkanker.
Artikel Publicatiedatum: 1 augustus 2009
Studie Type: Dierstudie

EGCG, een groene thee polyfenolen, remt de groei, invasie, angiogenese en metastase van pancreaskanker in vivo. Abstract Titel: EGCG remt groei, invasie, angiogenese en metastase van alvleesklierkanker. Abstract Bron: Voorzijde Biosci. 2008 1 januari; 13:440-52. PMID: 17981559 Samenvatting Auteur (s): Sharmila Shankar, Suthakar Ganapathy, Sunil R Hingorani, Rakesh K Srivastava samenvatting: We hebben aangetoond dat epigallocatechine-3-gallaat (EGCG), een polyfenol uit groene thee, remt en apoptose in humane pancreatische kankercellen. Echter, de preklinische potentieel EGCG in een geschikt muizenmodel niet onderzocht. In dit onderzoek onderzochten we de moleculaire mechanismen die EGCG geremde groei, invasie, metastase en angiogenese van humane pancreatische kankercellen in een xenograft modelsysteem. EGCG geremd levensvatbaarheid capillair vorming en migratie van HUVEC en deze effecten nog versterkt de aanwezigheid van een inhibitor ERK. In vivo, AsPC-1 xenografted tumoren behandeld met EGCG significante vermindering in volume, proliferatie (Ki-67 en PCNA kleuring), angiogenese (vWF, VEGF en CD31) en metastase (MMP-2, MMP-7, MMP-9 en MMP-12) en inductie in apoptose (TUNEL), caspase-3 activiteit en groeistop (p21/WAF1). EGCG geremd circuleert ook endothelial growth factor receptor 2 (VEGF-R2) positieve endotheelcellen afgeleid van xenografted muizen. Tumormonsters van EGCG behandelde muizen bleek aanzienlijk verminderd ERK-activiteit, en verbeterde activiteiten p38 en JNK. Overall, onze gegevens suggereren dat EGCG remt pancreaskanker groei, invasie, metastasering en angiogenese, en kan dus worden gebruikt voor het beheer van pancreaskanker preventie en behandeling. Artikel Publicatiedatum: 1 januari 2008 Studie Type: Dierstudie

 

 

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen, Natuur medicijnen met de tags . Bookmark de permalink.