Behandeling van uitgezaaide prostaatkanker

Wat is uitgezaaide prostaatkanker?

Uitgezaaide prostaatkanker is kanker dat zich heeft verspreid van de prostaat naar andere delen van uw lichaam. Bijvoorbeeld, het kan zich laten zien als een tumor op je rug of als kanker in uw behandeling. Bot is de meest voorkomende plaats bij de verspreiding. Maar de longen en de lever zijn zo standaard. Het zou , hoewel zelden dan ook kunnen optreden in andere organen: zoals de hersenen. Met uitgezaaide kanker betekent niet dat je een nieuwe soort kanker hebt.

Uitgezaaide prostaatkanker in een bot in je heup is niet speciaal botkanker. De tumor heeft doorgaans dezelfde soort als de prostaat cellen hadden bij de oorspronkelijke tumor. Hetzelfde geldt wanneer de kanker is gemetastaseerd in behandeling of een ander orgaan. Het is nog steeds prostaatkanker en uw behandeling opties zijn dezelfde als bij kanker die alleen in de prostaat zit. Uitgezaaide prostaatkanker is een geavanceerde vorm van kanker. Maar de term “geavanceerde” heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van hoe het wordt gebruikt. “Geavanceerd” meestal was Verwijst naar kanker is niet te genezen is. Dat betekent niet dat het niet behandeld kan worden en onder controle gehouden. De meeste mannen met gevorderde prostaatkanker kunnen voor vele jaren nog een normaal leven leiden.

Behandeling die effectief  kunnen zijn:

Beheren symptomen Vertragen van de snelheid van uw kanker groei en krimpen van de tumor Sommige vormen van kanker zijn ‘locally advanced’ genoemd. Dat betekent dat de kanker zich heeft verspreid van de prostaat naar nabijgelegen weefsel. Dit is niet uitgezaaide kanker: zo als kanker die is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. Veel lokaal gevorderde prostaatkanker zijn te genezen.

Hoe prostaatkanker zich verspreidt

Voor kanker aan metastatische geworden, individuele kankercellen nodig hebben om te breken met de oorspronkelijke tumor en verplaatsen naar een bloed of lymfe vat. Eenmaal daar, ze circuleren door het lichaam. De cellen uiteindelijk stoppen in haarvaten – kleine bloedvaten – op een afgelegen locatie. De cellen dan breken door de wand van het bloedvat en het weefsel Zij hechten aan wat dan ook plaats. Zij moeten vervolgens om te vermenigvuldigen en te groeien nieuwe bloedvaten aanmaken om voedingsstoffen te leveren aan de nieuwe tumor. Prostaatkanker geeft de voorkeur om te groeien in specifieke gebieden, zoals onderzocht in lymfeklieren of in de ribben, bekken en rug. De meeste kankercellen vormen nieuwe tumoren leveren een break away. omdat Velen niet overleven in de bloedbaan. Sommige is dat op de plaats van de nieuw weefsel. Anderen kunnen inactief liggen voor jaren of nooit actief worden. Kans op het ontwikkelen van uitgezaaide prostaatkanker is Ongeveer 50% van de mannen gediagnosticeerd met lokale prostaatkanker zal uitgezaaide kanker zich ontwikkelen tijdens hun leven. Vroeg het vinden van kanker en de behandeling ervan kan helpen verminderd het percentage . Een klein percentage van de mannen zijn niet gediagnosticeerd met prostaatkanker totdat het gemetastaseerd is geworden, hetzij omdat die geen symptomen hebben of de symptomen zijn genegeerd. Artsen kunnen het u vertellen over uitgezaaide kanker door het doen van een biopsie van het weefsel en het bestuderen van de cellen.

Hoe uitgezaaide prostaatkanker wordt gevonden

Als u al gediagnosticeerd bent met prostaatkanker, zal uw arts extra tests doen zoals : Röntgenstralen CT-scans MRI-scans Deze tests kunnen zich concentreren op uw skelet en de buik en bekken gebieden. Op die manier kunnen de artsen controleren op tekenen van verspreiding van de kanker. Als u symptomen:heeft zoals bot pijn en fracturen zonder reden, kan uw arts een botscan doen. De botscan kan laten zien als je uitgezaaide kanker in de botten hebt. Dus wilt u uw arts vragen om de bloedtesten, waaronder een controle van de PSA-niveaus, om uit te zoeken naar andere tekenen van progressie van de kanker. PSA is een eiwit normaliter door de prostaat aangemaakt. Het kan worden gemeten met een eenvoudige bloedtest. Een stijging van PSA is een van de eerste tekenen van de progressie van prostaatkanker. PSA niveaus kunnen hoog zijn, zonder dat er kanker aanwezig is,: bijvoorbeeld als u een vergrote prostaat of een prostaat infectie heeft.

Maar als je bent behandeld, Vooral als je prostaat operatief is verwijderd, Moet PSA niveaus niet op te sporen zijn. De aanwezigheid van PSA na chirurgie is een zorg. Elke stijging van de PSA na bestraling of hormoonbehandeling suggereert de mogelijkheid van de verspreiding van kanker in het geval, zal de arts dezelfde testen gebruikt om de oorspronkelijke diagnose van kanker, zoals een CT-scan, MRI of botscan uit te voeren. Hoewel zeer zeldzaam, is het mogelijk om uitgezaaide prostaatkanker te hebben zonder verhoogde PSA. En het is mogelijk om een ​​verhoogde PSA zonder kanker te hebben. De gemiddelde tijdsduur van de oorspronkelijke diagnose tot de ontdekking van uitgezaaide kanker is acht jaar. Als u prostaatkanker heeft, werken met uw arts om deterministische mijden van uw risico en deterministische  een schema voor routine PSA controles hebben gehad.

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Prostaat met de tags . Bookmark de permalink.