Vitamine C en kanker

Written by Ron Hunninghake, M.D.

Irving Stone was een vroege denker en schrijver over vitamine C (de wetenschappelijke naam is ascorbinezuur). Hij wist dat het een zware strijd om de manier te veranderen de medische beroepsgroep bekeken vitamine C. Terwijl de meeste artsen accepteren dat scheurbuik is een tekort aan vitamine C ziekte, weinigen hebben het nogal gigantische sprong gemaakt naar het zien van een hoge dosis intraveneuze vitamine C als een belangrijke speler te zijn in het beheer van kanker.
Er is eigenlijk een breed spectrum van medische toepassingen voor vitamine C. Er zijn aanwijzingen documenteren het als de beste antivirale middel nu beschikbaar … IF gebruikt de juiste dosis. Vitamine C kan neutraliseren en elimineren van een breed scala van toxines. Vitamine C zal gastheer weerstand verbeteren, sterk verhogen van het vermogen van het immuunsysteem om bacteriële en schimmelinfecties te neutraliseren. Nu de National Institutes of Health heeft bewijsmateriaal waaruit blijkt vitamine C’s anti-kanker eigenschappen gepubliceerd. Met zo veel medische voordelen, waarom zo weinig artsen weten van hen?
Een verklaring komt voort uit de kwalificatie ascorbinezuur als een “vitamine”. Overweeg Dorland’s Illustrated Medical Dictionary definitie van vitamine: een algemene term voor een aantal verwante organische stoffen die zich in veel voedingsmiddelen in kleine hoeveelheden die nodig zijn in zeer kleine hoeveelheden van de normale metabole werking van het lichaam. Als vitamine, slechts een minuscule 60 mg ascorbinezuur nodig om het ontstaan ​​van scheurbuik symptomen voorkomen. Als een medische behandeling voor kanker en levensbedreigende infecties en giftige blootstelling moeten tienduizenden milligram ascorbinezuur toegediend, vaak door de intraveneuze (IV) en de orale route.
Oprichter van het Centrum, Dr Hugh Riordan, was een echte wetenschapper die in de kracht van wetenschappelijke meting dan dogma geloofde. Met de oprichting van het Centrum in 1975, hij routinematig gecontroleerd plasma vitamine C niveaus bij chronisch zieke patiënten. Hij vond deze zieke patiënten om consequent te laag zijn in hun plasma C niveau. Interessant genoeg, de kankerpatiënten hij zag had ZEER LAAG vitamine C reserves. Dit geëvenaard wetenschappelijke literatuur documenteren lage vitamine C niveaus bij patiënten met kanker. Kankercellen waren actief opnemen van vitamine C op een manier die weefsel reserves van C. uitgeput
PET-scans worden vaak gerangschikt volgens de oncologen hun patiënten met kanker voor metastasen (verspreiding van kanker naar andere organen) te evalueren. Wat werkelijk in de patiënt geïnjecteerd bij het begin van de scan radioactieve glucose. Kankercellen zijn anaërobe verplicht, wat betekent dat ze afhankelijk zijn van glucose als hun primaire bron van metabolische brandstof. Kankercellen in dienst transportmechanismes genaamd glucose transporters om actief te trekken in glucose.
In de overgrote meerderheid van de dieren wordt vitamine C gesynthetiseerd uit glucose in slechts vier metabole stappen. Vandaar dat de moleculaire vorm van vitamine C is opmerkelijk vergelijkbaar met glucose. (Figuur 1) Kankercellen zal actief vervoeren vitamine C in zichzelf, mogelijk omdat ze verwarren met glucose. Een andere mogelijke verklaring is dat ze met de vitamine C als antioxidant. Ongeacht de vitamine C accumuleert in kankercellen.

glu_vs_c

Indien grote hoeveelheden vitamine C worden aangeboden aan kankercellen, zullen grote hoeveelheden worden geabsorbeerd. In deze ongewoon grote concentraties, zal het antioxidant vitamine C gaan gedragen als een pro-oxidant als het samenwerkt met intracellulaire koper en ijzer. Deze chemische interactie produceert kleine hoeveelheden waterstofperoxide.
Omdat kankercellen relatief laag zijn in een intracellulaire anti-oxidant enzym catalase genoemd, zal de hoge dosis vitamine C inductie van peroxide blijven opbouwen totdat het uiteindelijk lyseert de kankercel van binnen naar buiten! Dit maakt hoge effectieve dosis IVC een niet-toxisch chemotherapeutisch middel dat kan worden toegediend in combinatie met conventionele kankerbehandelingen. Gebaseerd op het werk van verschillende vitamine C pioniers voor hem, Dr Riordan kon bewijzen dat vitamine C was selectief toxisch voor kankercellen als intraveneus gegeven. Dit onderzoek werd onlangs overgenomen en gepubliceerd door dr. Mark Levine bij de National Institutes of Health.
Zoals gevreesd door vele oncologen, kunnen kleine doses zelfs helpen de kankercellen omdat kleine hoeveelheden vitamine C kan de kankercellen zich te arm tegen vrije radicalen veroorzaakte schade door chemotherapie en bestraling. Slechts aanzienlijk hogere doses vitamine C zal selectief bouwen zoals peroxide in de kankercellen om bijzondere handelen op een wijze vergelijkbaar met chemotherapie. Deze tumor-toxische doseringen kunnen alleen worden verkregen door intraveneuze toediening.
Over een tijdspanne van 15 jaar van vitamine C het onderzoek, Dr Riordan’s RECNAC (kanker achterstevoren gespeld) onderzoeksteam gegenereerd 20 gepubliceerde artikelen over vitamine C en kanker. RECNAC zelfs inspireerde haar tweede onderzoek naar kanker instituut, bekend als RECNAC II, aan de Universiteit van Puerto Rico. Deze groep heeft onlangs een uitstekend papier in Integrative Cancer Therapies, getiteld gepubliceerd “Orthomoleculaire Oncologie Review:. Ascorbinezuur en Kanker 25 Years Later” RECNAC gegevens hebben aangetoond dat vitamine C is giftig voor tumorcellen zonder dat de prestaties van chemotherapie.
Intraveneuze vitamine C doet ook meer dan alleen kankercellen doden. Het verhoogt de immuniteit. Het kan de vorming van collageen te stimuleren om het lichaam muur van de tumor te helpen. Het remt hyaluronidase, een enzym dat gebruikt tumoren metastaseren binnenvallen andere organen in het lichaam. Het induceert apoptose te programmeren kankercellen te helpen in het sterven vroeg. Het corrigeert de bijna universele scheurbuik bij kankerpatiënten. Kankerpatiënten zijn moe, lusteloos, gemakkelijk blauwe plekken, en hebben een slechte eetlust. Ze niet goed slapen en hebben een lage drempel voor pijn. Dit komt neer op een zeer klassieke beeld van scheurbuik die in het algemeen niet herkend door hun conventionele artsen.
Bij Center kankerpatiënten krijgen IVC, ze melden dat hun pijn niveau naar beneden gaat, en dat zij beter in staat om hun chemotherapie tolereren. Ze teruggestuurd sneller omdat de IVC vermindert de toxiciteit van de chemotherapie en straling zonder aantasting van kankercellen doden effecten. IVC is complementair aan oncologische zorg. IVC is niet “of / of” – het is een goede “en / en” propositie. IVC kan helpen kankerpatiënten bestand tegen de effecten van hun traditionele therapieën, genezen sneller, zijn beter bestand tegen infecties, het ontwikkelen van een betere eetlust, en nog actiever algemeen. Deze dingen bevordering van een betere reactie op hun kankertherapie.
IVC is gebruikt voor drie decennia hier in The Center. Er zijn geen ernstige complicaties, maar er zijn een paar van de mogelijke complicaties die moeten worden gescreend. Omdat vitamine C verhoogt de absorptie van ijzer, moet ijzerstapeling worden uitgesloten. De hoge natrium belasting van IVC kan een overvulling bij een patiënt met congestief hartfalen, nierinsufficiëntie of mislukking te maken. We controleren ook onze patiënten voor G6PD deficiëntie (een enzym dat gebruikt om de stabiliteit van de rode bloedcellen membranen te behouden). Hoewel veel artsen zorgen dat grote doses vitamine C nierstenen kunnen veroorzaken, hebben we zelden het verschijnsel, en verscheidene grote klinische proeven in de medische literatuur weerleggen deze misvatting.
Om samen te vatten, de meeste organismen maken hun eigen vitamine C. Als ze onder stress, hetzij door ziekte of letsel, heeft Moeder Natuur voorzag hen van een middel om de genezing te bevorderen: ze synthetiseren meer ascorbinezuur. Daardoor zijn ze minder ongerief, ze actief blijven, kunnen ze slapen en ze een betere eetlust: alle functies die genezing bevorderen.
Dr Riordan heeft eens gezegd dat hier in het centrum, we hebben geen kanker te behandelen … We behandelen mensen die toevallig kanker hebben. IVC is een tool die het mogelijk maakt onze Center artsen om een ​​helende mechanisme dat onze menselijke voorouders verloren lang geleden benutten: het vermogen om drastisch te verhogen weefsel niveaus van vitamine C. Uit onderzoek blijkt dat de verbazingwekkend hoge niveaus haalbaar alleen door IVC niet alleen helpen bij het bestrijden van het risico van infectie en de pijn van uitzaaiingen, ze daadwerkelijk helpen bij de nederlaag van de kankercellen zelf, door middel van een zeer elegante mechanisme dat er geen schade doet aan gezonde cellen. Het is een ontdekking die de medische wereld slechts begint te ontdekken.

 

 

Ron Hunninghake, M.D.,
Chief Medical Officer, Olive W. Garvey Center for Healing Arts

Permission granted for reprinting. Please do not reprint without obtaining the same. Originally published within the Journal of Orthomolecular Medicine

http://www.orthomed.org/jom/jom.html

Disclaimer

: This article is not intended to provide medical advice, diagnosis or treatment. Views expressed here do not necessarily reflect those of helpbijkanker or its staff.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , . Bookmark de permalink.