Waarom het eten van brocoli, bloemkool, boerenkool etc belangrijk kan zijn

Eet Broccoli (of paksoi), Beat borstkanker? Hier is nog een reden om  broccoli en spruitjes te eten (en misschien wat paksoi). Vrouwen met borstkanker die veel kruisbloemige groenten te eten kunnen meer kans hebben om langer te leven en minder waarschijnlijk dat  hun kanker terugkomen, een grote studie suggereert dit.

En het is geen nieuw gegeven dat dit werkt, alleen worden er anderen en gerichtere vergelijkingen gehouden om de juistheid te kunnen aantonen.

“Hoe meer kruisbloemige groenten je eet, hoe beter je bent,” zegt onderzoeker Sarah J. Nechuta, MPH, PhD, een postdoctoraal onderzoeker aan de Vanderbilt University in Nashville, Tenn

Het is gemakkelijk om 150 gram van deze groenten in uw dieet te verwerken. Een kopje gekookte broccoli, bloemkool, spruitjes, mosterd greens, kool en boerenkool alle wegen ongeveer 150 gram.

De studie is de eerste om te suggereren dat het eten van de knapperige groenten aanbevolen voor vrouwen met borstkanker. Maar het is wel een van de grootste.

De bevindingen werden hier gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research.

Een kop vol broccoli per dag kan helpen. Zo als de spreuk een appel per dag houd de dokter weg dit s trouwens ook aan de bevelen voor kankerpatiënten maar dan met schil en al na goed gewassen te hebben.

De studie omvatte bijna 5.000 Chinese overlevenden van borstkanker 20-75 jaar gediagnosticeerd met elk stadium van borstkanker tussen 2002 en 2006.

Ze vulden gedetailleerde dieetvragenlijsten toen zij de studie en 18 maanden en 36 maanden later. Daarna werden ze verdeeld in vijf groepen, afhankelijk van hoeveel kruisbloemige groenten die ze aten.

Met ongeveer vijf jaar na de diagnose, vrouwen in de top vijfde – die aten een gemiddelde van ongeveer 150 gram van kruisbloemige groenten per dag – waren er 42% minder kans om te zijn gestorven aan borstkanker en 58% minder kans om te sterven aan welke oorzaak in vergelijking met vrouwen in de bodem vijfde, die minder dan 54 gram per dag aten. En de vrouwen in de top vijf waren ook 19% hadden minder kans dat hun borstkanker terug zou komen.

Hier is waarom de onderzoekers denken dat de groenten helpen. Kruisbloemige groenten bevatten grote hoeveelheden verbindingen genaamd glucosinolaten. Wanneer zij gegeten worden, ze omzetten naar andere verbindingen genoemd isothiocyanaten en indolen die aan getoond om veel anti-kanker eigenschappen te hebben (in het lab).

De onderzoekers beschouwde ook andere factoren die van invloed kunnen zijn borstkanker recidief en overleving, zoals leeftijd, stadium van kanker, behandelingen, lichaamsbeweging en andere voedingsfactoren.

Je Bent Wat Je Eet?

Toch heeft de studie niet bewezen dat kruisbloemige groenten  het verschil maakte. Vrouwen die veel kruisbloemige groenten te eten hebben misschien andere voordelen die niet werden gemeten, of een gezondere levensstijl in het algemeen hebben, zegt Aditya Bardia, MD, een kankerspecialist in het Massachusetts General Hospital in Boston.

Een andere overweging: De Aziatische dieet is heel anders dan het Amerikaanse dieet. Algemeen gegeten kruisbloemige groenten in China zijn rapen, Chinese kool / paksoi en greens, terwijl de broccoli en spruitjes zijn de meer algemeen gegeten kruisbloemige groenten in de Verenigde Staten en andere westerse landen, zegt Nechuta.

Ook Aziaten hebben de neiging om meer groenten algemeen, in vergelijking met Amerikanen eten, zegt ze.

Nader onderzoek is nodig om te bepalen of de kankerbestrijdende verbindingen  zich verschillend gedragen, afhankelijk van de hoeveelheid en soort van de kruisbloemige groenten die gegeten wordt.

Er zullen ongeveer 290.000 nieuwe gevallen van borstkanker in de VS in 2012, en bijna 40.000 vrouwen zullen sterven aan de ziekte, volgens de American Cancer Society.

Deze bevindingen werden gepresenteerd tijdens een medische conferentie. Zij moeten worden beschouwd als voorlopig, omdat zij nog niet de “peer review”-proces hebben ondergaan, waarbij externe deskundigen het onderzoekt of de gegevens voorafgaand aan publicatie in een medisch tijdschrift juist zijn.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Borst kanker met de tags , , . Bookmark de permalink.