Bestrijding van kanker via uw bord (variaties)

Geen enkele voedsel kan uw risico op kanker verminderen, maar de juiste combinatie van voedingsmiddelen kan u helpen een verschil te maken. Tijdens de maaltijd, een evenwicht van ten minste twee derde plantaardig voedsel en niet meer dan een derde dierlijk eiwit. Dit is een belangrijk kanker vechten instrument,  Bekijk de betere en slechtere keuzes voor uw bord.

Het bestrijden van kanker met Kleur
Groenten en fruit zijn rijk aan kankerbestrijdende voedingsstoffen – en hoe meer kleur, hoe meer voedingsstoffen die ze bevatten. Deze voedingsmiddelen kunnen lager uw risico te helpen in een tweede manier, ook als ze u helpen bereiken en handhaven van een gezond lichaamsgewicht. meedragen van extra kilo’s verhoogt het risico voor meerdere vormen van kanker, waaronder darm-, slokdarm en nieren vormen van kanker. Streven naar ten minste vijf porties per dag, bereid op een gezonde manier.

De kanker-bestijding Ontbijt
Foliumzuur is een belangrijke B-vitamine die kan helpen beschermen tegen kanker van de dikke darm, rectum en borst. U kunt het vinden in overvloed op de ontbijttafel. Verrijkte ontbijtgranen en volkoren producten zijn goede bronnen van foliumzuur. Dat zijn sinaasappelsap, meloenen en aardbeien.
Meer Foliumzuur-rijke voedingsmiddelen
Andere goede bronnen van foliumzuur zijn asperges en eieren. U vindt het ook in kippenlever, bonen, zonnebloempitten, en groene bladgroenten zoals spinazie of romaine sla. Volgens de American Cancer Society, de beste manier om foliumzuur te krijgen is niet van een pil, maar door het eten van genoeg fruit, groenten, en verrijkte graanproducten.

Pas op met het dagelijkse vlees
Af en toe een Reuben sandwich of hotdog bij de marge is waarschijnlijk niet van plan om je pijn te doen. Maar bezuinigen op verwerkte vlees zoals bologna, ham en hotdogs kan helpen verlaagt uw risico op colorectale en maag kanker. Ook het eten van vlees die zijn verduurzaamd door roken of met zout verhoogt uw blootstelling aan stoffen die mogelijk kanker kunnen veroorzaken.

Kanker-bestijdende Tomaten
Of het nu de lycopeen – het pigment dat tomaten hun rode kleur geeft – of iets anders is niet duidelijk. Sommige studies hebben het eten van tomaten verbonden met verminderd risico van verschillende soorten van kanker, zoals prostaatkanker. Uit studies blijkt ook dat van tomaten verwerkte produkten, zoals sap, saus of pasta verhoging het potentieel van de kankerbestrijding.

Antikanker Potentiële Tea’s
Hoewel het bewijs is nog steeds matig is, thee, vooral groene thee, kunnen een sterke kanker bestrijders zijn. In laboratoriumstudies, heeft groene thee de ontwikkeling vertraagd of voorkomen  van kankers in dikke darm, lever, borst-en prostaatkanker cellen. Het had ook een soortgelijk effect in longweefsel en huid. En in sommige langetermijnonderzoeken werd thee gepaard met minder risico’s voor blaas-, maag en pancreas kanker.
Druiven en kanker
Druiven en druivensap, in het bijzonder paarse en rode druiven, bevatten resveratrol. Resveratrol heeft een sterke anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen. In laboratoriumstudies is het voorkomen dat de soort schade die het kankerproces kan leiden tot in de cellen. Er is niet genoeg bewijs om te zeggen dat het eten van druiven of het drinken van druivensap of wijn kan voorkomen of behandelen van kanker.

Beperk alcohol om een lager risico op kanker
Kanker van de mond, keel, strottenhoofd, slokdarm, lever, borst zijn allemaal verbonden met het drinken van alcohol. Alcohol kan ook het risico op kanker verhogen van de dikke darm en het rectum. De American Cancer Society zegt dat zelfs de aanbevolen dagelijkse limiet van twee drankjes voor mannen en een voor vrouwen het risico verhoogt. Vrouwen met een hoger risico op borstkanker moeten met een arts te praten over wat hoeveelheid alcohol, in voorkomend geval, veilig is op basis van hun persoonlijke risicofactoren.
Water en andere vloeistoffen kunnen beschermen
Water lest niet alleen je dorst, maar het kan je beschermen tegen blaaskanker. Het lagere gevaar komt van de door water verdunnen van concentraties van potentiële kankerverwekkende stoffen in de blaas. Ook het drinken van meer vloeistoffen zorgt ervoor dat je om vaker te plassen . Dat vermindert de hoeveelheid tijd die de concentraties in contact blijven met de blaas voering

De kracht van bonen

Bonen zijn zo goed voor je, het is geen verrassing dat ze de bestrijding van kanker mogen helpen. Ze bevatten een aantal krachtige fytochemicaliën die de lichaamscellen kan beschermen tegen schade die kan leiden tot kanker. In het lab vertraagde deze stoffen de groei van de tumor en het voorkomen van tumoren van het vrijgeven van stoffen die omringende cellen beschadigen.
De kool familie vs kanker
Kruisbloemige groenten zijn broccoli, bloemkool, kool, spruitjes, paksoi, en boerenkool. Deze leden van de kool familie kunt u een uitstekende roerbak maken en kan echt  een salade opvrolijken. Maar het belangrijkste is, dat deze componenten in deze groenten u kunnen helpen uw lichaam te verdedigen tegen kanker, zoals darm-, borst-, long-, en baarmoederhals.

Donkergroene bladgroenten
Donkergroene bladgroenten zoals mosterd groen, sla, boerenkool, witlof, spinazie, snijbiet  hebben een overvloed van vezels, foliumzuur en carotenoïden. Deze voedingsstoffen kunnen helpen tegen kanker beschermen van de mond, strottenhoofd, pancreas, long, huid en maag.
Bescherming door exotishe specerijen
Curcumine is het belangrijkste ingrediënt in de Indische keuken specerij kurkuma is een potentiële kanker vechter. Lab studies laten zien dat het de transformatie, proliferatie en invasie van kankercellen voor een breed scala van kanker kan onderdrukken.

Kook Methodes belangrijk
Hoe je vlees kookt  kan een verschil zijn in hoe groot u een risico op kanker maakt. Braden, grillen, roosteren en vlees bij zeer hoge temperaturen zorgt ervoor dat chemicaliën  vormt die het risico op kanker kunnen verhogen. Andere bereidingswijzen, zoals stoven, smoren, of stomen lijken minder van deze chemische stoffen te produceren. En als je dat doet stoof het vlees, vergeet niet om veel gezonde, beschermende groenten toe te voegen.
Een Berry Mix Met een Punch
Aardbeien en frambozen hebben een fytochemisch geroepen ellaginezuur. Deze krachtige antioxidant kan zelfs kanker in verschillende manieren tegelijk bestrijden, inclusief deactiveren bepaalde kankerverwekkende stoffen en het vertragen van de groei van kankercellen.
Bosbessen voor de Gezondheid
De krachtige antioxidanten in bosbessen kunnen ee brede waarde hebben in de ondersteuning van onze gezondheid, te beginnen met kanker. Antioxidanten bestrijding van kanker door het lichaam te bevrijden van vrije radicalen die voordat ze hun schade aanrichten aan cellen. Probeer topping havermout, ontbijtgranen, yoghurt, zelfs salade met blauwe bessen om uw inname te verhogen van deze gezonde bessen.

Pass op met Suikers
Suiker kan niet direct leiden tot kanker. Maar het kan verdringen andere nutriënt-rijke voedingsmiddelen die helpen tegen kanker te beshermen. En verhoogt calorietellingen, wat bijdraagt ​​aan overgewicht. Overgewicht kan een risico zijn op kanker. Fruit biedt een zoete alternatief in een vitamine-rijke pakket.

Vertrouw niet op supplementen
Vitaminens kunnen helpen om u tegen kanker te beschermen. Maar dat is als je ze op natuurlijke wijze uit de voeding haald. Zowel de American Cancer Society en het American Institute for Cancer Research benadrukken dat het krijgen van kanker-bestrijdende voedingsstoffen uit voedingsmiddelen zoals noten, fruit en groene bladgroenten is superieur aan het krijgen daar van dan hen uit supplementen te halen. Het eten van een gezond dieet is het beste.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags . Bookmark de permalink.