Ademtest kan darm kanker detecteren

Een ademtest is vergelijkbaar met testen gebruikt worden om te bepalen wanneer een bestuurder te veel gedonken heeft als een screening tool voor kanker.
In een nieuwe studie uit Italië, onderzoekers waren in staat om patiënten met colorectale kanker te identificeren met een nauwkeurigheid van meer dan 75% door het analyseren van monsters van hun adem.

Kanker ademtest
Vergelijkbare onderzoek aan de gang om breathalyzer-achtige inrichtingen ontwikkelen long, borst, prostaat en andere kankers.
Cleveland Clinic longarts Peter Mazzone, MD, die is het uitvoeren van longkanker studies, zegt een ademtest voor kanker kan een realiteit zijn in zo weinig als vijf jaar als alles goed gaat.
“Maar we zijn nog steeds in de onderzoeksfase, en er is nog de mogelijkheid dat deze technologie nooit klinisch bruikbare kan zijn,” zegt hij. “Er is nog heel wat werk aan de winkel.”
Mazzone zegt de adem functies in het lichaam op vrijwel dezelfde manier als het uitlaatsysteem functies in een auto, en wat eruit komt geeft een gevoel van hoe de dingen zijn binnen werken.
Iemands adem bevat een verscheidenheid aan chemische verbindingen, en het is al lang bekend dat bepaalde ziekten invloed kunnen hebben op hoe de adem ruikt.
Mensen met een slecht gereguleerde diabetes, bijvoorbeeld, kunnen adem die fruitige kan zijn als gevolg van een overproductie van chemische stoffen genaamd ketonen ruikt, mensen met nier-of leverfalen kan visachtige  adem hebben
De longkanker apparaat Mazzone is het testen, genaamd een “elektronische neus” sensor van kleur verandert op basis van de chemische stoffen in de adem.
Chemicaliën in overeenstemming met kanker
In de Italiaanse studie, onderzoekers gebruikten een andere technologie om de chemische samenstelling van de adem te analyseren van 37 mensen met darmkanker en 41 mensen zonder kanker.
Onderzoekers van de Universiteit Aldo Moro van Bari die in staat waren om een ​​chemische patroon  te identificeren dat in overeenstemming is met colorectale kanker.
Door het identificeren van de chemische “fingerprint” in de adem ze onderscheid kunnen maken tussen de kanker en niet-kankerpatiënten 76% van de tijd in een test die de gezondheidstoestand van de deelnemers verbergen.
“De techniek van de adem bemonstering is zeer eenvoudig en niet-invasieve, hoewel de methode is nog steeds in de vroege fase van de ontwikkeling,” onderzoeker Donato F. Altomare, MD, zegt in een verklaring.
De studie is online gepubliceerd in het British Journal of Surgery.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Darm, nieuws met de tags . Bookmark de permalink.