Wetenswaardigheden

ALDUS  PROFESSOR  SMALHOUT: …..

In de bio-industrie van tegenwoordig lopen de koeien niet meer op stro of gras, maar op rasters. Alle ontlasting die ze produceren, valt door die rasters heen.

Dan krijg je geen normale mest, maar een vloeibaar mengsel dat chemisch gaat ontleden en zeer giftige stoffen als ammoniak en blauwzuur produceert. Als je dat over het land verspreidt, krijg je een ernstige milieuvervuiling. Daarom moet het tegenwoordig onder het grondoppervlak worden ingespoten. Wat blijkt nu: dat spul is zó giftig dat al het microleven in de grond, dat verantwoordelijk is voor de productie van vitaminen en mineralen zoals kalium, natrium, ijzer, chloor en koper, dood gaat. De planten,groenten en fruit die op deze grond groeien krijgen die stoffen niet meer binnen, waardoor de voedselketen ernstig verarmd is.

(Bron: Prof. Dr. B. Smalhout, Uitzicht oktober 2008)

WEL  VIS,  GEEN  VLEES:  MINDER  KANKER !!

Personen die wel vis maar geen vlees eten , lopen een minder groot risico een aantal soorten kanker minder te ontwikkelen dan de gemiddelde vleeseter. Dat concluderen wetenschappers van de universiteit van Oxford naar aanleiding van hun nieuwe onderzoek. Zij toonden een verminderd risico aan voor maag-, eierstok-, blaas-, bloed- en lymfekanker.

(Bron: Journal of Cancer, 1/2009)

 

VITAMINE D  BIJ  BORSTKANKER

Gynaecoloog dr. Henk Franke van het Medisch Centrum Twente doet al jaren onderzoek naar de relatie tussen vitamine D en borstkanker. Franke komt tot de conclusie dat vitamine D niet alleen van belang is voor gezonde botten, maar ook een gunstig effect heeft op kanker, waaronder borstkanker. Kankercellen komen met voldoende vitamine D in het lichaam in een rustfase en uitzaaiing wordt geremd. Bovendien ondersteunt vitamine D de werking van chemotherapie. De hoeveelheid vitamine D3-inname dient 50.000 IE per twee weken te zijn. Begeleiding door een arts is hierbij absoluut noodzakelijk !!!!!

(Bron: Nederlands Tijdschrift voor Obstetrie en Gynaecologie, 2009)

 

REGULIERE  GENEESKUNDE  WETENSCHAPPELIJK ????

Uit een groot onderzoek naar de mate van onderbouwing van veel voorkomende therapeutische reguliere medische handelingen blijkt dat bijna de helft nimmer onderzocht is en dat van slechts 13% de werkzaamheid ondubbelzinnig is aangetoond. Overige uitkomsten van dit onderzoek: 23% vermoedelijk werkzaam, 8% mogelijk werkzaam/mogelijk schadelijk, 4% schadelijk en 6% waarschijnlijk niet werkzaam.

(Bron: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, mei 2010)

SPOOKSCHRIJVERS  VERKOPEN  HORMOONTHERAPIE

Een inkijkje in de marketing van postmenopauzale hormoontherapie door het farmaceutische bedrijf Wyeth levert bijzondere informatie op. 1500 Interne bedrijfsdocumenten betreffend het preparaat Prempro lieten zien, dat na goedkeuring van de opdrachtgever (Wyeth) steeds een geloofwaardige auteur (spookschrijver) bij een artikel werd gezocht , om vervolgens voor publicatie te zorgen in een gezaghebbend tijdschrift. Hormoontherapie werd valselijk voorgesteld ter preventie van Alzheimer, Parkinson, maculadegeneratie, rimpels. De risico’s op borstkanker, hersenbloedingen of herseninfarcten, dementie, incontinentie werden gebagatelliseerd. In Amerika waren spookschrijvers ook betrokken bij de marketing van bepaalde antidepressiva (SSRI’s: escitalopram, paroxetine, sertraline) en pijnstliilers (rofecoxib en gabapentine).

(Bron: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, oktober 2010)

 

BIJWERKINGEN VAN REGULIERE MEDICIJNEN !!

Veel ziekenhuisopnamen zijn het gevolg van ernstige bijwerkingen van medicijnen. Dat concludeert dokter Roya Atiqi in haar promotieonderzoek dat ze deed in het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Zij bestudeerde de statussen van 2000 patiënten die via de spoedeisende hulp werden opgenomen. Bijna 20% van de opnamen bleek        het gevolg van bijwerkingen van geneesmiddelen. Bij nog eens 30% waren de bijwerkingen een mogelijke oorzaak. Dokter Atiqi benadrukt dat het niet gaat om verkeerd gebruik van geneesmiddelen.

(Bron: Consumentengids, juni 2011)

GOEDKOOP  IS  VOOR  FARMACEUTISCHE  INDUSTRIE  NIET  GOED  GENOEG

Als het aan hoogleraar voedingsimmunologie aan de Britse Universiteit van Southampton Philip Galder ligt, eet iedereen 4 tot 5 maal vette vis per week om genoeg gezonde omega-3-vetzuren binnen te krijgen: ” Omega-3-vetzuren zijn erg belangrijk in allerlei situaties. Deze vetzuren zijn niet het antwoord op alles, maar wel belangrijk genoeg om er altijd aan te denken. Het probleem is dat niemand veel geld kan verdienen met visolie als geneesmiddel, want visolie is goedkoop. Dat houdt klinisch onderzoek tegen”, aldus professor Galder.

(Bron: Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, maart 2012)

 

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.