Wie wist dat carcinogenen hun eigen lobby in Washington hebben ?

De Kanker lobby

Wie wist dat carcinogenen hun eigen lobby in Washington had?

Geloof je me niet? Denk maar aan formaldehyde, die is gevonden in alles, van nagellak tot keuken werkbladen, wasverzachters voor tapijten. Grotendeels als gevolg van het gebruik ervan in bouwmaterialen, die we inademen formaldehyde dampen als we in onze huizen.

Slechts een andere feit dat je moet weten: Volgens de overheid wetenschappers, veroorzaakt het kanker.

De chemische industrie is verwoed bezig om dat wetenschappelijke consensus te onderdrukken – omdat zij vreest “publiek verwarring.” Big Chem blijkbaar bang dat je zou kunnen worden verward als je geleerd dat formaldehyde veroorzaakte kanker van de neus en keel, en misschien leukemie ook.

De industrie is de strategie van het Congres om te lobbyen af te snijden geld voor het verslag over de kankerverwekkende stoffen, een 500-pagina consensusdocument gepubliceerd om de twee jaar door de National Institutes of Health, die de beste informatie over wat agenten kanker veroorzaken. Als dat klinkt als het schieten van de boodschapper, goed, het is.

“De manier waarop de vrije markt wordt geacht te werken is dat je informatie hebben,” zei Lynn Goldman, decaan van de School of Public Health aan de George Washington University. “Ze proberen die informatie te onderdrukken .”

De grotere vraag is of de federale overheid moet een waakhond voor de volksgezondheid, of een schoothondje voor de industrie. Wanneer Mitt Romney president Obama aan de kaak te veel regelgeving, dit zijn de soort op het spel staat.

“Formaldehyde staat bekend als is een menselijk carcinogeen ,” verklaarde de meest recente verslag over Kankerverwekkende stoffen, gepubliceerd in 2011. Vorige edities had vermeld het alleen als een vermoedelijk kankerverwekkende stof, maar de nieuwere rapport, onder vermelding van vele studies van menselijke en dierlijke blootstelling aan formaldehyde, maakte het geval dat het tijd was om te stoppen met deze dubbelzinnigheid.

De chemische industrie was verontwaardigd, omdat het veel van formaldehyde eindigt bij de mensen thuis, en vaak zonder hun medeweten verkoopt.

“Bijna alle huizen hadden formaldehyde concentraties die richtlijnen voor kanker en chronische irritatie overschreden”, aldus een onderzoek uit 2009 door de California Energy Commission.

Styreen

Het verslag over Kankerverwekkende stoffen ook beledigend voor de chemische industrie door een opsomming van styreen voor de eerste keer als ‘redelijkerwijs te verwachten van kankerverwekkend zijn. “Styreen, die gaat in alles van boten naar douchecabines, is meestal een risico voor degenen die werken in fabrieken waar het wordt gebruikt, dus het is minder een probleem voor het grote publiek.

De chemische industrie is vertegenwoordigd in Washington door de American Chemistry Council, dat is de lobby voorzijde voor chemische giganten als Exxon Mobil, Dow, BASF en DuPont. Die bedrijven moeten begrijpen dat zij hun reputatie riskeren als ze speellen  met mensenlevens.

De American Chemistry Council eerst zijn vriendjes kreeg in het Congres om een $ 1 miljoen follow-up studie over formaldehyde en styreen bestellen. Dan eiste, door middel van een bepaling opgesteld door vertegenwoordiger Denny Rehberg, een Montana Republikein, die geen geld worden besteed aan een ander verslag over Kankerverwekkende stoffen tot de follow-up werd voltooid – wat betekent dat een vertraging van vier jaar tot het volgende verslag. Stay tuned voor een industrie poging om een deel van deze bepaling glijden in de volgende begroting wetgeving.

Laten we duidelijk zijn. Er is onzekerheid over giftige chemische stoffen, en het is volkomen legitiem om kritiek in het verslag over kankerverwekkende stoffen. Maar deze poging om het rapport defund is een belediging voor de wetenschap en de democratie gelijk.

Barbara K. Rimer, de voorzitter van kanker van de president Panel, vertelde me dat er misschien manieren om het verslag over kankerverwekkende stoffen te verbeteren, maar dat het verkeerd zou zijn af te snijden geld voor. “Zonder dit programma zou er een lacune in de bescherming van het publiek,” zei ze.

Vorige maand, 76 wetenschappers schreven een gezamenlijke brief aan het Congres op te merken dat de World Health Organization ook formaldehyde vermeld als een bekend carcinogeen, en styreen als een mogelijk carcinogeen. Zij verdedigden het verslag over kankerverwekkende stoffen als “strookt met de internationale wetenschappelijke consensus.”

“De American Chemistry Council werkt te vertragen en uiteindelijk te vernietigen” het verslag over Kankerverwekkende stoffen, schreven de wetenschappers.

De chemische raad weigerde om me te spreken op de plaat. Het heeft een lange staat van verwarring, het lenen van de zelfde strategieën die de tabaksindustrie gebruikt om regulering van sigaretten te vertragen.

“Het is hetzelfde playbook,” merkte Jennifer Sass, een senior wetenschapper van de Natural Resources Defense Council.

De American Chemistry Council probeert ook wetenschappelijke beoordelingen te ondermijnen door de Environmental Protection Agency. U kunt zeggen dat dit voor ons politieke systeem: Zelfs kankerverwekkende stoffen hebben een Voorspraak in Washington!

De basisstrategie is een oude. Zoals David Michaels merkt in zijn boek “Twijfel is hun product,” het eerste bewijs dat asbest veroorzaakt kanker ontstond in de jaren 1930. Maar drie jaar later, werden leidinggevenden in de branche nog steeds tekeer over “slecht geïnformeerde en overdreven” persberichten, nog steeds bedekken onthutsend kanker en boeken, en nog steeds vaak regulering van asbest als “voorbarig.” waardoor Enorme aantallen van de Amerikanen vandaag de dag sterven als gevolg daar van.

Er wordt gesproken over de US, maar overal op de wereld is het hetzelfde verhaal.

Willen we echt weer  door gaan met dit?

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen 2 met de tags , , , . Bookmark de permalink.