Bevolkingsonderzoek darmkanker

Vanaf 2013 wordt in Nederland een bevolkingsonderzoek darmkanker ingevoerd. Het bevolkingsonderzoek darmkanker is bedoeld voor alle mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar. Dat zijn op termijn in totaal meer dan 4 miljoen mensen. Zo’n groot onderzoek vraagt om een zorgvuldige voorbereiding. Daarom gaat het bevolkingsonderzoek geleidelijk van start tussen 2013 en 2019.

Waarom een bevolkingsonderzoek darmkanker?

Darmkanker is een van de meest voorkomende soorten kanker. Een bevolkingsonderzoek darmkanker kan uiteindelijk ongeveer 2.400 sterfgevallen per jaar voorkomen. Daarom heeft de minister van Volkgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in 2011 besloten een bevolkingsonderzoek darmkanker in te voeren. De voorbereidingen voor het bevolkingsonderzoek zijn in volle gang. Vanaf september 2013 zullen de eerste uitnodigingen worden verstuurd.

Heeft u darmklachten?

Heeft u darmklachten? Of maakt u zich zorgen over uw gezondheid? Wacht dan niet op het bevolkingsonderzoek, maar neem contact op met uw huisarts.

 

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Darm met de tags . Bookmark de permalink.