Haar verliezen tijdens chemotherapie is niet nodig

In een haalbaarheids studie aan de Universiteit van Californië-San Francisco (UCSF) die   borstkankerpatiënten helpt het behouden van hun haar tijdens chemotherapie.

Elke keer dat de patient ging voor een chemo infuus, werden ze aangelsoten op een high-tech machine uit Zweden dat koelmiddel pompt in een neopreen cap, en koelden hun hoofdhuid tot ongeveer 40 graden Fahrenheit.

De DigniCap machine, het geeft een gevoel als of uw uw hoofd steekt  in een bergmeer voor meerdere uren.

Geneeskunde kan zeer conservatief zijn en veel artsen blijven sceptisch over hoofdhuidkoeling omdat studies die een paar decennia geleden gedaan is mislukt. Sommige artsen zullen het afkeuren als iets dat niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration.

Maar de nationale gezondheidsdiensten in Groot-Brittannië en Frankrijk zien het als hoofdhuidkoeling op chemo-gerelateerde haaruitval te voorkomen. Diverse hoofdhuid koelsystemen worden gedistribueerd in Europa, het Midden-Oosten, en vele andere landen.

Een ander systeem, Paxman hoofdhuidkoeling, ontwikkeld door een bedrijf dat oorspronkelijk bierkoelers maakt, en is op grote schaal beschikbaar in Groot-Brittannië. Paxman is onlangs uitgebreid naar Canada, Turkije en het Midden-Oosten.

Dr Hoop Rugo is een wereldberoemde oncoloog. Ze zei dat hoofdhuidkoeling systemen zijn verbeterd. Dr Rugo vertelde me ook dat zij en haar collega’s een review deden van 83 hoofdhuid-koeling studies over de hele wereld, en ze vonden dat hoofdhuid metastase na hoofdhuidkoeling is ongelooflijk zeldzaam. Het komt bij minder dan 1 procent van de patiënten voor.

Hoofdhuidkoeling werkt door het afsnijden van de bloedtoevoer naar de haarfollikels tijdens chemotherapie infusies. De drugs gaan in uw systeem en circuleren door je hele lichaam, en in de systemen die helpen cellen zich delen. Als cellen zich niet delen, dan sterven ze. Het kan een week duren voor deze om te resulteren in het afsterven van kankercellen. Maar de medicijnen snel afgevoerd via uw blaas, meestal binnen een uur of twee. Als u de chemo weg houd van uw haar follikels voor die korte tijd, kunt u voorkomen dat je haar verliest.

Helaas, het behouden van uw haar tijdens chemo is alleen mogelijk met de DigniCap ™ machine vorig jaar. De officiële resultaten zijn nog niet vrijgegeven, maar  veel van de andere patiënten in de studie en de meeste  hielden hun haren. Het team is van plan een Fase I klinische studie met ongeveer 100 patiënten.

“Geweldig,” denk je waarschijnlijk. “Wat voor goeds doet dit nu, als ik geen borstkanker heb en ik ben niet een deel van deze kleine klinische studie?”

In feite elke patiënt die  een behandeling ondergaat die ervoor zorgt voor  haaruitval kan gebruik maken van een systeem genaamd Penguin Koude Caps nu. Ongeveer 50.000 kankerpatiënten wereldwijd  hebben gebruik gemaakt van de Penguin Koude Caps om hun haar te redden. Ten minste twee dozijn Amerikaanse medische centra hebben dit geïnstalleerd een diepvriezers voor de caps, waaronder toonaangevende kankercentra, zoals UCSF en Weill Cornell Medical Center in Manhattan.

The Penguin Cold Cap systeem maakt gebruik van gepatenteerde gel gevulde caps in plaats van een fancy geautomatiseerde koelmachine. De doppen moeten worden vervangen om de 30 minuten.

Penguin Caps eisen logistieke inspanning: U moet droog ijs en een paar koelers aan de doppen te houden. Je moet ongeveer $ 100 investeren in een mooie infrarood thermometer om temperatuur te controleren. U hebt een vriend of twee nodig om u te helpen om de doppen snel op-en af te doen . Het kost $ 1.500 voor drie maanden, en $ 75 per maand daarna. Maar het werkt.

Uiteraard moet u uw oncoloog zover krijgen voor het gebruik van de Penguin Cap-systeem. Penguin Caps zijn niet goed voor iedereen: De vorm van uw hoofd en de dikte van je haar lijken een rol te spelen in het succes. Koeling helpt niet om haaruitval te voorkomen bij alle chemo drugs-anthracylines en taxanen die lijken bestand tegen koude therapie. Cold caps kunnen niet worden gebruikt bij patiënten met leukemie of lymfoom vanwege de angst van mestastasis in de niet-solide kankers.

Haaruitval is niet triviaal.
Houd u hoed. Je zal hem niet per se nodig hebben.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.