Heeft Biopten risico op Verspreiden kanker?

PRNewswire / – Kanker wordt bijna altijd gediagnosticeerd door biopsie, een chirurgische procedure die weefselmonsters verwijdert van tumoren. De monsters worden bekeken onder een microscoop door een patholoog om de aanwezigheid en het type van kanker te bepalen. Volgens TMD Limited, een medisch toerisme bedrijf,

het is de angst van biopten kanker verspreid die meer dan een half miljoen burgers van de VS drijft uit het land voor een medische behandeling per jaar.
Artsen adviseren  routinematig biopten om kanker te diagnosticeren. PET-en CT-scans volgen meestal. Al deze tests kunnen schadelijk zijn voor de patiënt.

Alle cellen zijn omgeven door interstitiële vloeistof. Deze vloeistof afvoeren in het lymfesysteem via lymfevaten, aan de linker borst, waar de grote lymfatische kanaal direct het riool in een bloedvat. Wanneer een scalpel of naald weefsel binnendringt met kankercellen, zal er een bloeding, morsen van kankercellen in de bloedvaten of het lymfesysteem via de interstitiële vloeistof. Zodra een paar van de miljarden kankercellen weg  breken en in de bloedbaan, reizen ze naar verder gelegen organen en beginnen te groeien. Dit proces heet ‘zaaien’. De gevaarlijk hoge hoeveelheid straling in PET en CT scans schade normale cellen, die afwijkende cellen maken als ze delen en die abnormale cellen kwaadaardig.

Wanneer voorvormen prostaat biopten, artsen vaak aspireer cellen uit 30 verschillende monsters. Dertig kansen voor kanker te verspreiden. Terwijl naald aspiraties zijn veiliger dan chirurgische biopsie, zijn er nog gevaren. Volgens Bloomberg News, zijn patiënten met prostaat naaldbiopsies zien steeds meer anti-biotische resistente infecties, zoals E. coli. Twee van de 100 mannen die prostaat biopsie zal ontwikkelen sepsis, een potentieel dodelijke bloedvergiftiging. Een andere studie toonde aan dat 9 van 100.000 man, die negatief getest zijn voor kanker overleden binnen een maand na hun biopsie.
Borst biopsie complicaties kunnen bestaan uit pijn, zwelling, bloeden, en drainage van de biopsie site, infectie en vals-positieve resultaten, wat leidt tot onnodige behandelingen.

Artsen en onderzoekers hebben opgemerkt dat biopsie van een tumor kan zaaien of verspreiding van kankercellen veroorzaken langs het pad van de naald spoor op de biopsieplaats. Auteur en gezondheid onderzoeker Karl Loren heeft gedocumenteerd op zijn website KarlLoren.com 73 gevallen van zaaien van biopten waardoor metastase , KarlLoren.com.
Dr Vincent Gammill, Centrum voor de Studie van de natuurlijke Oncologie in Solana Beach, Californië, presenteerde een geval van een vrouw die met succes had behandeld haar borstkanker natuurlijk sinds 1994. Vorig jaar, haar conventionele oncoloog haar ervan overtuigd dat ze een dwaas was om een naald biopsie teweigeren. Ze heeft nu nieuwe tumoren bij elk van de punctieplaatsen.
“Is zelden metastasen op andere plaatsen  te zien tot na een biopsie – en dan groeit snel overal, vooral in de botten,” heeft Gammill gezegd.
In 2011, onderzoekers van Mayo Clinic College of Medicine rapporteerde dat transperitoneale biopsie van kanker van de galwegen wordt geassocieerd met een hogere mate van peritoneale metastasen en bevelen zij de procedure niet worden uitgevoerd als er een curatieve methode bestaat.
Terwijl conventionele artsen het AMA-protocol moeten volgen, zijn er veel vraagtekens bij de wijsheid van biopten. En patiënten meer ontwikkelde, beginnen ze de noodzaak voor invasieve en soms gevaarlijke proeven vraag. Er zijn tumormarker bloedonderzoek, echografie, echografie en MRI’s dat de aanwezigheid van een tumor kan ook bepalen zonder het risico van de verspreiding van kanker of infecties. Patiënten die reizen buiten het land voor een veiliger testen en behandeling nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheidszorg.
Verrassend, veel alternatieve gezondheid centra buiten de staten moeten nog biopten. Een kleine prive-kliniek in Baja, Mexico niet. “Veel patiënten komen naar ons omdat ze niet willen om een biopsie. Vooral borst-en prostaatkanker patiënten. We respecteren hun wensen, en in plaats daarvan bieden tumormarker testen, kleur Doppler echo, echo’s en het gehele lichaam thermografie,” zegt Dr Antonio Jimenez van Hope4Cancer Institute.
Deze kliniek maakt geen gebruik van chemotherapie of bestraling. Zij maken gebruik van een breed scala van reguliere behandelingen uit de hele wereld, waaronder de lokale en total body-hyperthermie, SonoPhoto Dynamische Therapie, immuunmodulatie, IV therapie, natuurlijke vaccins, voeding en ontgifting onder anderen. De behandelingen zijn pijnloos, niet-invasieve en geen bijwerkingen.
Vandaag patiënten worden slimmer op een manier die niet mogelijk was vóór het gebruik van computers. Patiënten kunnen hun eigen onderzoek doen en leren over de risico’s en bijwerkingen van behandelingen en procedures, en krijg een duidelijk begrip van wat er komt kijken voordat ze zich verbinden tot behandeling. Hoe meer patiënten  leren, hoe beter keuzes die ze kunnen maken. En omdat meer dan een half miljoen patiënten gaan naar Mexico en andere landen voor de behandeling, lijkt het erop dat de keuze vaak om af te zien van conventionele modaliteiten.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in Borst kanker, nieuws, Prostaat met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.