Watermeloen en kanker

De meeste van jullie weten al dat het eten van watermeloen zaden geen bloeiende plant in je buik produceren, maar waar u misschien niet van bewust bent dat elk deel van een watermeloen  eetbaar is – inclusief de zaden en de schil! En de manier waarop, mag u die pitloze watermeloenen bevatten zaden eten – ze zijn onrijpe witte zaden die vaak onopgemerkt voorbijgaan. Watermeloen is echt een vrucht met toegevoegde waarde . Waar anders kun je een deuk  maken in zowel je nodig hydratatie (watermeloen is voor 92% uit water!) En fruit behoeften op hetzelfde moment?

Maar deze miskende held is echt zo veel meer. Voor slechts 40 calorieën per kop, watermeloen is een goede bron van zowel vitamine C en beta caroteen, samen met een verscheidenheid aan andere voedingsstoffen. Watermeloen oppermachtig in de fytochemische lycopeen, een voedingsstof die belofte kan inhouden voor het voorkomen van zowel borst-en prostaatkanker en bij kan dragen aan gezondheid van het hart. Het gehalte aan lycopeen in een een-beker van watermeloen bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid lycopeen als twee middelgrote tomaten. Uit studies blijkt ook dat de biologische beschikbaarheid van lycopeen in verse watermeloen vergelijkbaar kan zijn met die in tomatensap.

De voedingsstoffen in watermeloen kan u helpen bij de bestrijding van kanker en andere chronische ziekten.

Kanker. Een menselijke studie bleek dat mannen met een hoge inname van watermeloen een lagere risico op colorectale kanker had. Een andere studie bij de mens is te zien in het International Journal of Cancer blijkt dat degenen die watermeloen eten, samen met andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan carotenoïden een lager risico op prostaatkanker hadden.

Circulation. Watermeloen schil bevat citrulline, een aminozuur dat helpt bij de productie van stikstofoxide, dat de bloedvaten verwijdt om een betere bloedtoevoer naar het hart en andere essentiële delen van het lichaam. Onderzoekers hebben voorgesteld dat citrulline in watermeloen werkt of kan werken  op dezelfde manier als Viagra doet in het helpen herstellen seksuele functie.

Nu dat u geïnspireerd bent om meer van dit nuttig fruit te consumeren, hier zijn enkele tips over hoe je de perfecte watermeloen kan selecteren. Natuurlijk, iedereen heeft zijn geheime techniek, maar deze zijn niet echt steekhoudend. Gladde huid. De schil moet stevig zijn, vrij van deuken, blauwe plekken en snijwonden. Pak het op. Klinkt gek, maar het moet  “zwaar” voelen voor zijn afmetingen. Draai het om. Kijk voor een romige gele vlek waar de watermeloen op de grond lag terwijl hij rijpt in de zon. Niet ruiken. Ik zie dit de hele tijd in de winkels. Wat verwacht u te ruiken? Ga niet stil staan bij rood. Sommige soorten van watermeloen zijn gewoon groener aan de buitenkant dan anderen. Het is de rode zoete goedheid aan de binnenkant die telt. Zie tips

Voorbereiding en Bewaar het! Was de watermeloen voor het snijden. Bedek het snijvlak van een meloen met plastic folie en in de koelkast. Hele meloenen blijft 7 tot 10 dagen bij kamertemperatuur goed

Presenteer tips. Probeer bij het vriespunt watermeloen sap in ijsblokjes te veranderen voor de lol de ijzige goedheid die aan water of een andere drank kan worden toegevoegd voor een smaakvolle toevoeging. Zout kan  de zoete smaak in watermeloen verhogen, maar het is niet nodig om er toch van te genieten. Heeft u een favoriete manier hoe u uw watermeloen kan genieten? Laat alles maar eens horen.

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , . Bookmark de permalink.