klinische studies en wat is dat ?

klinische studies en wat zijn klinische studies?

Klinische studies zijn studies die helpen evalueren van nieuwe behandelingen van kanker voor zowel een vroeg stadium en gevorderde kanker patiënten. Bovendien, klinische trials ook onderzoek manieren om te voorkomen en te ontdekken  van kanker.

Sommige studies test nieuwe therapieën in ontwikkeling. Andere studies test betere manieren om standaard behandelingen te geven in de hoop op verbetering van de behandeling resultaten en het verlagen van de bijwerkingen.

Een klinische studie kan het gaan het testen van nieuwe:

Benaderingen aan de operatie en bestraling

Combinaties van geneesmiddelen

Geneesmiddelen in ontwikkeling

Verbeteringen van de standaard-behandelingen

Preventie methodes (egactions dat kan voorkomen dat kanker)

Tests om beter te diagnosticeren en te begrijpen uw specifieke tumor

Behandeling van methoden (zoals gentherapie)

Hoe werken ze?

Zodra een nieuwe kandidaat-geneesmiddel is aangetoond dat aan enkele belofte na jaren van testen in het laboratorium hebben, wetenschappers beginnen met de voorbereiding op het testen van bewegen in het menselijk bevolking. Klinische studies zijn uitgevoerd in fasen. Deze stap-voor-stap benadering stelt onderzoekers in staat om te kijken naar hoe veilig de nieuwe behandeling is, de doeltreffendheid ervan, en of de nieuwe behandeling is hetzelfde als, beter dan, of niet zo goed als de de huidige ‘standaard van zorg’. De zinsnede ‘standaard van zorg’: de behandeling die op dat moment meest voorgeschreven voor een bepaalde patiëntenpopulatie. Het is belangrijk te onthouden dat alle ‘standaard van zorg’ begon eerst als een klinische trial voordat het goedgekeurd voor gebruik bij patiënten.

Hier zijn de doelen van de fasen van klinische studies:

Fase I:

Deze studies bepalen de veiligheid van een bepaalde behandeling: hoe de behandeling moet worden gegeven, hoe vaak moet worden gegeven en welke dosering is veilig. Een fase I studie inschrijft meestal maar een klein aantal patiënten, soms zo weinig als een dozijn, en vaak is gevoerd over vele vormen van kanker.

 

Fase II:

Onderzoekers blijven om de veiligheid te testen, maar ook beginnen te beoordelen hoe goed de nieuwe behandeling werkt. Deze studies meestal test van de behandeling op een bepaald type van kanker.

 

Fase III:

Vergelijkt de behandeling wordt bestudeerd met de huidige standaard van zorg te bepalen of het beter werkt, dezelfde of niet zo goed als de standaard van zorg.

 

Fase IV:

Na een behandeling is goedgekeurd en de handel wordt gebracht, kan de drug maker studie verder in een fase IV-onderzoek. Deze studies herziening van de bijwerkingen, risico’s en voordelen van een behandeling over een langere periode van tijd en in een groter aantal mensen dan in fase III klinische trials. Duizenden mensen zijn betrokken in een fase IV onderzoek. Fase IV studies kan ook nodig zijn bij het geven van medicijnen aan een gezonde bevolking voor een lange periode van tijd.

 

Waarom zou ik mee doen aan klinische studies?
Elke keer dat u een behandeling beslissing, verdien je het om informatie over alle behandelingsmogelijkheden hebben.

Te vaak patiënten voelen zich gehaast in behandeling besluiten voordat ze een kans hebben gehad om de klinische trial alternatieven te overwegen. Er kan een goede standaard van zorg voor je-zorgen dat de deskundigen van mening geschikt is voor uw specifieke diagnose en behandeling geschiedenis. Echter, soms is de huidige standaard van zorg is niet zo effectief als u en uw arts zouden willen. Soms is de standaard van zorg werkt voor een tijdje, maar daarna niet meer werkt. Soms is er geen standaard van de zorg voor uw situatie. Op die momenten kan deelname aan een klinische studie worden de beste optie voor u beschikbaar.

 

Over placebo’s:

Placebo (een stof die niet over een medische waarde) wordt zelden gebruikt in kanker klinische studies. Experimentele behandelingen zijn bijna altijd vergeleken met een huidige behandeling, niet een placebo. Als een placebo wordt gebruikt in een klinische studie, zult u bewust worden gemaakt van dat door het proces site voordat u het proces. Angst voor placebo dient niet te rijden je weg van deelname aan klinische studies.

 

Wanneer is het gepast om een klinische studies te overwegen?

Wij raden u vragen over klinische trials zodra je de diagnose en elke keer dat je een behandeling beslissing te nemen. Je moet weten over studies die u mogelijk in aanmerking voor Voordat u begint de behandeling.

Klinische studies zijn beschikbaar in alle fasen, maar alleen patiënten inschrijven op bepaalde tijden:

Net voor een biopsie

Vlak voor de eerste operatie of bestraling (de zogenaamde “neo-adjuvante” studies)

Direct na de operatie of bestraling (de zogenaamde “adjuvans” studies)

Voordat u begint met de eerste behandeling voor  kanker die is uitgezaaid of teruggekeerd (de zogenaamde “eerste lijn” studies)

Voordat u begint met de tweede of derde behandelingen voor kanker die zich heeft verspreid of teruggekeerd (de zogenaamde “tweede” of “derde” line studies)

Be Sociable, Share!

Dit bericht is geplaatst in algemeen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.